مشروح خطبه‌های نماز جمعه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۲ شهر کرج/

ما می‌خواهیم که شکل غرب آسیا با محو غده سرطانی اسرائیل کاملاً عوض شود

کارشناس روابط عمومی ۲۸ مهر ۱۴۰۲ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۲/۰۷/۲۸

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

ای کسانی که ایمان آورده‌اید اوصیکم و نفسی بتقوی الله. متقین هم مواظب شخصیت خود هستند و هم به دیگران احترام می‌گذارند. جلسه‌ گذشته راجع به احترام گذاشتن به شخصیت جوانان چند جمله‌ای عرض شد.

اولاً جوانان باید این را بدانند که هرچه به والدین خود احترام بگذارند بیشتر به خدا نزدیک می‌شوند و در کارهایشان توفیق بیشتری پیدا می‌کنند. امام صادق علیه‌السلام فرمود: هر کس با چشم بغض و کینه (نگاه تند) به پدر و مادری که به او ظلم کرده‌اند نگاه کند نمازش را خداوند قبول نمی‌کند؛ یعنی حتی اگر انسان مورد ظلم پدر و مادر خود قرار گرفت بازهم حق ندارد به آنان بی‌احترامی کند.

اما از طرف دیگر شخصیت دادن به نوجوان و جوان وظیفه پدر و مادر و عموم افراد جامعه است. گاهی ما با نوع سخن گفتنمان می‌توانیم او را تکریم و یا تحقیر کنیم. پدرها و مادرها با رعایت حریم‌ با فرزندان خود دوست و رفیق صمیمی باشند، در اداره زندگی، منزل و کار به او نقش بدهند. این کار باعث رشد فکری و عقلی و بعدها اداره درست زندگی آنان می‌شود.

والدین باید با برنامه عمل کنند چون نوجوان نه آن‌قدر کوچک است که مثل کودکان گوش به فرمان باشد و نه آن‌قدر بزرگ شده‌ که پختگی لازم را داشته باشد که بشود او را رها کرد. باید نظارتی بر اعمالشان داشت ولی مواظب بود که به استقلال آنان آسیبی نرسد. نباید آمرانه و از روی تحکم سخن گفت. نباید او را بچه فرض کرد، طبق روایات باید مثل کسی که توان دارد، قسمتی از بار و کار را به عهده بگیرد برخورد شود؛ و الا طوری از شما فاصله می‌گیرد که درنتیجه مسائل و اسرار زندگی‌اش را با دیگران در میان می‌گذارد و خسارت می‌بیند.

در ضمن جوان و نوجوان باید این را درک کند که والدین خیرخواه و مشاوران امین او در مسائل مختلف هستند تا آینده را از دست ندهد. پس اولیاء محترم نصایح و اندرز خود را دوستانه و بامحبت و همان‌طور که قبلاً عرض شد همراه دلیل بیان کنند. امام باقر علیه‌السلام فرمود: از نصایح لقمان به فرزندش این بود که فرزند عزیزم کسی که با گنه‌کار شریک شود راه ناپاکی را از او یاد می‌گیرد، کسی که مجادله را دوست داشته باشد مورد فحش واقع می‌شود، کسی که با رفیق بد همگام گردد، از فساد اخلاق سالم نمی‌ماند، کسی که مالک زبان خود نباشد سرانجام پشیمان خواهد گشت.

می‌بینید همه آنچه گفته است از روی خیرخواهی است و البته همراه با علت که پذیرش را بالا ببرد. حالا اگر جوان این نصایح را نپذیرد قطعاً گرفتار سوء رفتار و مشکلات عدیده خواهد شد. پس یکی از راه‌های صلاح، پذیرش نصیحت است. امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: کسی که روش‌های کریمانه و نصایح، او را اصلاح نکند هتک حرمت و توهین‌های اجتماع او را اصلاح خواهد کرد. باید در مقام نصیحت از حسن خلق بهره‌ای داشت. امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: عالی‌ترین مایه مجد و شرف آدمی حسن خلق است. چه‌بسا عزیزی که خلق ناپسند او را به خواری و ذلت افکنده و چه‌بسا ذلیلی که حسن خلق محبوب و عزیزش ساخته است. کسی که نصیحت می‌کند باید حسن خلق داشته باشد.

بعلاوه که این حسن خلق آثار مادی هم دارد. امام صادق علیه‌السلام فرمود: حسن خلق مایه افزایش روزی است. گاهی دیده می‌شود در مقام انتقاد و تذکر، به شخص توهین می‌شود، اگر چنین شود شما جوان را از دست خواهی داد. لذا گاهی با کنایه گفتن اثر بیشتری دارد. امیرالمؤمنین ‌علیه‌السلام فرمودند: لغزش انسان عاقل را با کنایه تذکر دادن برای او مؤثرتر از سرزنش صریح است. هرگز نباید تذکر را با سرزنش و تحقیر همراه کرد. در بیشتر مواقع اثر عکس داشته و شخص را بر اشتباهی که داشت مصر کرده است. امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: زیاده‌روی در سرزنش، آتش لجاجت را برافروخته‌تر می‌کند. پدر و مادر باید کاری کنند که فرزندشان اهل خیر و صلاح و نیکوکاری و دارای صفات پسندیده باشد.

لذا باید در این مسیر کمک‌کار باشند. رسول خدا فرمود: «رَحِمَ اللهُ والِدَینِ اَعانا وَلَدَهُما عَلَی بِرِّهِما». خدا رحمت کند پدر و مادری که فرزند خود را در انجام کار نیک یاری کند. اگر بداخلاقی افراد را ریشه‌یابی کنید آن را در عکس‌العمل به اهانت و تحقیر والدین در دوران نوجوانی و جوانی خواهید یافت. لذا شریک در تمام بداخلاقی‌ها و تخلفات فرزندشان هستند. نه اخلاق و نه شرع اجازه نمی‌دهد که پدر و مادر به فرزندشان فحش بدهند خصوصاً در مقابل دیگران، شخصیت او را نابود کرده است و ممکن است همین کار او را وادار به انتقام کند که آن‌وقت مشکل چند برابر بدتر خواهد شد.

رسول خدا به امیرالمؤمنین علیهماالسلام وصیت فرمود: لعنت خدا و دوری از فیض الهی بر پدر و مادری باد که فرزند خویش را به عصیان و آزار خودشان وادار کنند و باعث قطع رابطه محبت شوند. یا امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمود: نفرین بر آن پدر و مادری باد که کاری می‌کنند تا فرزندانشان عاق شوند؛ یعنی زمینه عصیان فرزند را خود این والدین فراهم کردند. روایتی عرض کنم و این بخش را تمام کنم. رسول خدا فرمودند: خداوند جوانی را که جوانی خود را در راه اطاعت خداوند متعال بگذراند دوست می‌دارد.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. اهل تقوا از مستمندان و فقرا دستگیری می‌کنند. امیرالمؤمنین علیه‌السلام در حکمت ۲۵۰ از حکم نهج‌البلاغه فرمودند: «إِذَا أَمْلَقْتُمْ فَتَاجِرُوا اللَّهَ بِالصَّدَقَهِ». هرگاه تنگدست شدید با دادن صدقه، با خدا معامله کنید.

قبلاً هم به مناسبتی ذکر شد که صدقه دادن باعث می‌شود که خداوند به نظر رحمت به شخص نگاه کند و درنتیجه مسیر زندگی تغییر و افزایشی در مال او به وجود می‌آید. لذا به خود فقرا هم دستور داده شده ولو خیلی کم صدقه بدهید تا در امور زندگی شما گشایشی پیدا شود.

امام علیه‌السلام فرموده صدقه دادن معامله کردن با خداست، تجارت است. چون در تجارت، انسان در مقابل مبلغی که می‌دهد چیزی به دست می‌آورد اینجا هم همین‌طور است. می‌فرماید صدقه بدهید تا تنگ‌دستی و فقر از شما دور شود. ایام کمک کردن به دیگران است. فصل مواسات است. اطرافیان نیازمند خود، خصوصاً آنان که دانش‌آموز دارند را فراموش نفرمایید. خدای تعالی همه ما را در ردیف متقین قرار دهد.

امروز جمعه ۲۸ مهرماه مصادف است با چهارم ربیع‌الثانی ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی؛ امامزاده با بصیرت و ولایت مدار و انقلابی. نقش ایشان در تمدن نوین کاملاً قابل‌بحث است. در نوبتی این را عرض کردم که در مسیر تمدنی که پیغمبر اکرم ترسیم کردند ایشان چه جایگاهی دارد؛ هم ایشان هم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها.

این شخصیت بزرگوار هجرتی که داشته کاملاً قابل‌بررسی و دقت است. مطالبی که امام هادی علیه‌السلام فرمودند جایگاه رفیع ایشان را نشان می‌دهد؛ «مَرحَبا بِکَ یا أبَاالقاسِمِ أنتَ وَلِیُّنا حَقا» که اگر توفیقی باشد عبارات این روایت را که بندهایی دارد و سه بخش مهم دارد که جایگاه حضرت عبدالعظیم برای ما در آن روشن می‌شود برای شما بگویم.

در خاطرات مرحوم آیت‌الله‌العظمی بهجت نقل می‌شود که یکی از شخصیت‌هایی که ایشان ارادت داشت، ارادت خاص داشت عبدالعظیم حسنی بود؛ که فرزند ایشان می‌گوید ما هر وقت مسافرت می‌رفتیم مسیرمان هر وقت از تهران بود، چه در رفت چه در برگشت ایشان اصرار داشت که به زیارت حضرت عبدالعظیم برویم. نمی‌شد وارد تهران بشویم و به زیارت نرویم. بعد خود ایشان می‌گوید پدرم می‌فرمودند: اگر اهل تهران هفته‌ای یک مرتبه به زیارتش نروند جفا کرده‌اند؛ یعنی جایگاه این‌گونه دارد. کسانی که مقیدند به تشرف به محضر شریف حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام این را درک کرده‌اند.

بزرگواری تعبیر زیبایی داشت که حرم حضرت عبدالعظیم به‌مثابه عتبات عالیات است؛ یعنی شما به زیارت که می‌روید یکجا نرفته‌اید. چون ایشان به امام مجتبی منتسب است بزرگ سادات حسنی است، در دوران امام جواد و امام هادی شخصیت حسنی که وجود داشت ایشان بود، امروز هم در ایران جلیل‌القدرترین نواده امام حسن مجتبی علیه‌السلام حضرت عبدالعظیم حسنی است پس بوی بقیع می‌دهد اولاً. از طرف دیگر حرمش حسینی است؛ چون روایتی است در کامل الزیارات که فرموده است اگر به زیارت ایشان بروید مثل این است که به زیارت حسین علیه‌السلام رفته‌اید که در زیارت‌نامه هم دارد؛ پس بوی حرم حسین علیه‌السلام می‌دهد. از طرف دیگر وقتی امامش او را حقاً ولی خودش می‌داند امام جواد و امام هادی، بوی سامرا و کاظمین می‌دهد. از اصحاب درجه‌یک امام جواد علیه‌السلام است و در روایتی دارد که امام هادی به یکی از شیعیان ری فرمود هر وقت مشکلی داشتید خدمت عبدالعظیم برس و سلام من را به ایشان برسان. همین‌طور اگر ادامه بدهیم فرزند امیرالمؤمنین است بخشی از کلمات امیرالمؤمنین را ایشان در یک کتاب جمع‌آوری کرده است پس بوی امیرالمؤمنین را هم می‌دهد.

زیارت ایشان را جزو برنامه‌هایتان قرار بدهید؛ هرچند مدت یک‌بار برنامه داشته باشید با برنامه به زیارت بروید. امامزاده‌ها را نباید از دست داد. استان البرز لااقل ۸۰ امامزاده دارد. آیا امامزاده‌های شهر را می‌روید سر بزنید؟ باید برنامه داشته باشید. این‌ها روی روح انسان اثرگذار است.

دوم آبان مصادف با هشت ربیع‌الثانی یا ۱۰ ربیع‌الثانی به اختلاف روایاتی که هست ولادت امام عسکری علیه‌السلام است. در سال ۲۳۲ قمری حضرت به دنیا آمدند که به همه شما پیشاپیش تبریک عرض می‌کنم.

مکرر عرض شد که در مسیر تمدن نوین اسلامی در حال حرکت هستیم. این اتفاقاتی که رخ می‌دهد سرفصل‌های تحقق همین تمدن است. یکی از مهم‌ترین موضوعات مربوط به تمدن اسلامی این است که آمادگی و شرایط لازم برای زندگی در چنین موقعیتی را همه ما به دست بیاوریم؛ یعنی پیوند اجتماعی قوی در بین آحاد جامعه برقرار شود. جامعه اگر متفرق باشد نمی‌توانند تمدن سازی کنند. افراد جامعه هم شرایط لازم را برای خودشان باید به وجود آورده باشند تا بتوانند از موهبت زندگی در آن مرحله بهره‌مند شوند و در آرامش و امنیت به سر ببرند.

اگر به کلمات اهل‌بیت علیهم‌السلام توجه کنیم می‌بینیم که همه آن‌ها تشویق کردند به زندگی اجتماعی و تقویت رابطه‌های انسانی و از بین بردن هر چیزی که مانع می‌شود پیوند بین افراد به هم بخورد؛ یعنی همان زیست تمدنی یعنی همان روش زندگی که باید در تمدن نوین داشت.

امام عسکری علیه‌السلام به‌خصوص به این نکات بیشتر توجه می‌دادند. مثلاً در تفسیر آیه ۸۳ سوره مبارکه بقره که فرمود «قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً» ایشان فرمودند: یعنی با همه مردم چه مؤمن و چه مخالف به زبان خوش ‌سخن بگویید. مؤمن به هم‌مذهبان روی خوش نشان می‌دهد و با مخالفان با مدارا سخن می‌گوید تا به ایمان جذب شوند؛ و حتی اگر نشدند با این رفتار از بدی‌های آنان در حق خود و برادران مؤمنش پیشگیری کرده است.

حالا مخالفان چه کسانی هستند، برای شما روشن است. حضرت، جامعه شیعی را به جذب حداکثری تشویق کرده است. در مورد مخالفین هم به زندگی بر اساس ایمان تذکر داده است؛ تا این حال در افراد جامعه به وجود نیاید مقدمات زندگی در آن تمدن فراهم نشده است.

اینکه می‌بینیم حضرت آقا در سخنرانی‌شان فرمودند برای رسیدن به تمدن نوین، شیعه و سنی باید در کنار هم باشند یک‌قسمتی همین را در برمی‌گیرد که با مخالفین باید باایمان بود و جذب حداکثری باید داشت. تا این حال در افراد جامعه به وجود نیاید آن زندگی و تمدن محقق نمی‌شود. افراد جامعه باید دارای فضائل اخلاقی باشند تا بتوانند تمدن ساز باشند.

باز یک نمونه از روایات امام عسکری علیه‌السلام را برای شما بخوانم از کتاب اعلام الدین «مَنْ کَانَ الْوَرَعُ‌ سَجِیَّتَهُ‌ وَ الْکَرَمُ طَبِیعَتَهُ وَ الْحِلْمُ خَلَّتَهُ کَثُرَ صَدِیقُهُ وَ الثَّنَاءُ عَلَیْهِ وَ انْتَصَرَ مِنْ أَعْدَائِهِ بِحُسْنِ الثَّنَاءِ عَلَیْهِ» هر که پارسایى، خصلت او باشد و کرَم و بخشندگى، سرشتش و بردبارى، خُویَش، دوستانش و ستایش گویان او بسیار گردند و با ستایش بسیار از وى، از دشمنانش انتقام بگیرد.

این‌ها مربوط به جامعه مسلمین است؛ اما در مقابل مستکبرین و معاندین و متجاوزین چگونه باید بود؟ پیروزی انقلاب اسلامی در راستای تحقق اهداف انبیا و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام مسیر تمدن سازی اسلامی را سرعت بخشید. درنتیجه دشمنی‌های دشمنان شفاف‌تر شد. هرچه موفقیت‌های ایران اسلامی انقلابی بیشتر شد، حقد و کینه دشمنان بیشتر شد؛ و وقتی این فکر و اندیشه از ایران به کشورهای دیگر سرایت کرد انگیزه برای مهار و توقف و اضمحلال انقلاب بیشتر شد. این‌همه جنایات و دست‌درازی‌ها و ممانعت‌ها و امثال این‌ها در ایران و بلاد اسلامی برای این است که این تفکر توسعه پیدا نکند؛ این تفکر عالم‌گیر نشود؛ اما نمی‌دانند که کار از کار گذشته و با سرعت مقبولی در حال پیشروی است. البته باید مسلمین و کشورهای اسلامی توجه بیشتر داشته باشند و منسجم‌تر عمل کنند.

این عملیات ناجوانمردانه و سبوعانه نسبت به مسلمین و به‌خصوص این روزها در فلسطین برای زمین‌گیر کردن این تفکر است. آن‌ها فهمیدند که در این پیچ تاریخی برنده اصلی مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام است و جهان در آینده‌ای نزدیک تحت مدیریت تفکر اهل‌بیت علیهم‌السلام اداره خواهد شد. لذا با تمام قوا وارد میدان شدند.

با این جنایت اخیر که بیمارستان را مورد هدف قرار دادند و دل مردم جهان را سوزاندند، نام خودشان را به‌عنوان ننگ بشریت ثبت کردند. نه‌فقط آن‌ها بلکه همه‌کسانی که حمایت کردند و دفاع کردند و حتی آن‌هایی که سکوت کردند. امروز بنده از دستگاه‌های نظارتی و قانونی به نیابت از مردم شریف و متدین می‌خواهم با این قلم به مزدان بی‌شرافتی که در داخل نظام مثل پیاده‌نظام صهیونیست‌ها عمل می‌کنند و مطلب می‌نویسند و قلم می‌زنند و برخلاف دستورات اسلامی عمل می‌کنند، اقدام قانونی و قاطع داشته باشند.

حضرت آقا فرمودند: «آمریکا هدایت‌کننده اصلی رژیم غاصب است»؛ و رئیس‌جمهور آمریکا با سفر به سرزمین‌های اشغالی عملاً نشان داد که گفته آقا حق است؛ و بیان حضرت آقا را عملاً تائید کرد؛ بنابراین جنایاتی که امروز در غزه و فلسطین مناطق مختلف فلسطین انجام می‌گیرد بخشی از آن متوجه آمریکاست. مسئولین آمریکایی باید پاسخگو باشند و همان‌طور که آقا فرمودند باید مورد محاکمه واقع شوند.

اگر موشک و تسلیحات پیشرفته ندهد و از اسرائیل حمایت نکند و کشورهای دیگر را هم وادار نکند به کمک کردن، هرگز نمی‌تواند رژیم صهیونیستی روی پای خودش بایستد. برای همین آمریکا هم باید تاوان کارها و کمک‌هایی که می‌کند را بپردازد. مکرر عرض شد که اسرائیل کلب معلم است. سگ تعلیم‌دیده است که دستور ارباب خودش آمریکا را اجرا می‌کند. البته اجازه دارد که گاهی مستقل عمل کند اما قلاده‌اش به دست آمریکاست. اسرائیل همیشه مثل یکی از ایالات آمریکا بوده. مثل او عمل کرده چون جغرافیای سیاسی مستقلی ندارد.

اساساً که قوم یهود خوار و ذلیل هستند که قبلاً هم اشاره کردم. یک‌بخشی به خاطر همین وابسته بودن است که قرآن از آن به‌عنوان مسکنت نام می‌برد. مسکنت معنایش فقیر بودن نیست؛ بلکه وابسته بودن و زیر سلطه بودن است. خداوند بر این قوم مثل سکه ضرب کرده است مسکنت را. «ضُرِبَت عَلَیهِمُ المَسکَنَهُ» این‌ها ناچارند که تحت امر باشند. بدون وابستگی نمی‌توانند ادامه حیات بدهند.

اینجا باید از رویکرد دولت انقلابی و سیاست‌های دیپلماسی که فعالانه در میدان حمایت از مقاومت، عملاً وارد شدند و راهبرد انقلاب اسلامی در دفاع از مظلومان عالم را قاطعانه و بدون لکنت پیگیری می‌کنند تشکر و قدردانی کنیم.

 مستکبرین و سفاکان ادعا می‌کنند که می‌خواهند شکل خاورمیانه را تغییر بدهند. اتفاقاً ما و مردم دنیا و محور مقاومت هم همین تغییر را می‌خواهیم که شکل غرب آسیا با محو غده سرطانی اسرائیل کاملاً عوض شود.

خیلی جالب است که روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی اخیراً هیچ خوب نبود. رئیس‌جمهور آمریکا حتی اجازه دیدار به این مردک نتانیاهو نمی‌داد. حالا بلند شده می‌آید برای دیدن این جریان. این عملیات روانی است؛ شاید بتوانند به نیروهایشان روحیه بدهند؛ و الا خودشان هم می‌دانند که با این کارها آبرویی که از آن‌ها رفته برنمی‌گردد. حالا هی ۵۰ بار بیا برو به دیدنش و نفس مصنوعی بده؛ اتفاقی نمی‌افتد.

خیلی خودشان را ازنظر اطلاعاتی و سرویس‌هایی که در اختیار داشتند و ابزار مدرنی که استفاده می‌کردند بزرگ جلوه داده بودند در دنیا، اما توجه به نصرت الهی نداشتند که اگر خدا اراده کند این مجموعه امنیتی و اطلاعاتی کارکشته را به خواب می‌برد که تعدادی اندک از رزمنده‌های دوره‌دیده که چیزی از آن تجهیزات و قدرت را در اختیار ندارند، بتوانند هزار نفرشان از بین این‌ها عبور کنند و بروند هزار نفر را اسیر کنند و بیاورند؛ و حتی شنودهایشان نشنود و حسگرهای اطلاعاتی امنیتی‌شان حس نکند. این‌ها نصرت الهی را توجه ندارند؛ به ابزارشان دقت می‌کنند.

همین روزها سالگشت تأسیس سازمان ملل متحد است. دوم آبان سال ۱۹۴۵ که به شمسی سال ۱۳۴۴ است. خب چرا این سازمان تأسیس شد؟ مأموریتش چه بود؟ آیا تا امروز توانسته خدمتی کند به ملل جهان؟ متأسفانه تا امروز در خدمت قدرت‌ها بوده و حقوق بشر را از بین برده. ظلم را نهادینه کرده و صدای مظلومین را در گلو خفه کرده.

در این جنایات و نسل‌کشی‌هایی که این روزها دارد انجام می‌شود واضح در جلوی چشم جهانیان کودک‌های بی‌گناه را می‌کشند این سازمان ملل کجاست؟ حتی اگر گاهی صدایی هم بلند شود با قلدری مستکبرین صاحب‌رأی، این را وتو می‌کنند. اگر راست می‌گویید این رژیم جعلی که کودکان و غیرنظامیان را می‌کشد و به مراکزی که تحت نظارت خود شماست حمله می‌کند و بمب‌های ممنوعه فسفری بر سر مردم بی‌گناه می‌ریزد و آب و دارو و غذا را بر روی آنان قطع می‌کند را لااقل محکوم کنید. امروز این سازمان با این نوع عملکردش ننگ بشر است.

این‌ها در طول تاریخ حیاتشان دنبال زیر سلطه کشیدن و برده کردن انسان‌ها بودند ولو با الفاظ شیک و دهان‌پرکن همان کسانی هستند که اگر حضرت امام (ره) در ۴ آبان سال ۱۳۴۳ به قانون کاپیتولاسیون با آن مواد استعماری که داشت اعتراض نکرده بود و بعد از انقلاب آن را ملغی نکرده بودند، ابایی از اجرای آن نداشتند. لذا ما هر جمعه با تمام توان و قدرتی که داریم و با ارادت و اخلاص تمام این نفرین که مرگ بر آمریکاست را تکرار می‌کنیم.

۴ آبان مصادف با ۱۰ ربیع‌الثانی سالگشت وفات شهادت‌گونه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیه است که به شما تسلیت عرض می‌کنم. بانوی بزرگواری که در نوبت‌های قبل از ویژگی‌های وجودی او برای شما مطالبی را عرض کرده‌ام و اینکه در مسیر تمدن نوین، هجرتی که داشتند، چه نقش مهمی داشته و اینکه مضجع شریف ایشان در قم واقع شد چه برکاتی برای تحقق تمدن اسلامی به همراه داشته و دارد.

جایگاه رفیع این بانوی الهی را از زیارت‌نامه و کلماتی که امام رضا علیه‌السلام درباره ایشان فرموده می‌توان فهمید؛ و هم‌چنین نقش تربیتی که زیارات به‌ویژه زیارت ایشان دارد.

خب یکی از نگرانی‌های دائمی اهل ایمان این است که عاقبت کار و زندگی دنیایی آنان خراب نشود. با بدبختی و شقاوت از دنیا نروند. رسول خدا فرمودند: مؤمن حقیقی همیشه نگران سوء عاقبت است. ممکن است در تام عمر انسان زندگی خوب و درستی داشته باشد و لا سمح الله در پایان بلغزد و عاقبت بدی داشته باشد و برعکس؛ که در تاریخ موارد فراوانی از آنان بیان شده و شاید خود شما هم افرادی را دیده باشید که حالا نمی‌خواهم موارد را عرض کنم.

رسول خدا فرمودند: چهار چیز نشانه بدبختی است. فراموشى گناهان گذشته، بااینکه در نزد خدا محفوظ و ثبت است، از یاد نبردن کارهاى خیرى که کرده و بازگو کردن آن‌ها برای تفاخر بااینکه نمى‌داند قبول شده یا رد شده، در کارهای دنیایی به بالادست نگریستن و در کارهای آخرتی به زیردست.

لذا دائم باید برای عاقبت‌به‌خیری دعا کرد. در فرازی از این زیارت نورانی می‌خوانیم: «اَللّهُمَّ اِنّى اَسْاَلُکَ اَنْ تَخْتِمَ لى بِالسَّعادَهِ». خدایا از تو درخواست می‌کنم که عاقبت کار من به سعادت ختم شود. این دعا و خواسته مهمی است که باید دائم داشته باشیم.

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.