مشروح خطبه‌های نماز عید فطر شهر کرج /

جهاد تبیین تک‌بعدی نیست

کارشناس روابط عمومی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰

متن کامل خطبه عید فطر ۱۴۰۱/۰۲/۱۳

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت‌الله حسینی همدانی

بِسمِ‌الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

و الحمد لله نحمده و نستعینه و نستغفره و نستهدیه و نَشهدُ ان لا اله الا هو و اَنَّ محمدا عبده و رسوله من یطع الله و رسولَه فقد اهتدی و فاز فوزا عظیما و من یَعص الله و رسولَه فقد ضل ضلالا بعیدا و خسر خسرانا مبینا. اوصیکم عباد الله و نفسی بتقوی الله.

بهترین وسیله‌ای که دنیا و آخرت ما را تأمین می‌کند تقوای الهی است. رسول خدا فرمودند: بیشترین چیزی که امت من را اهل بهشت می‌گرداند تقوای الهی و حسن خلق است.

اگر انسان اهل تقوا باشد و مخالفت خدا را نکند خداوند برای او در بهشت جایگاه ویژه‌ای قرار داده است و این وعده الهی است که تخلف ندارد. در آیه ۲۰ سوره مبارکه زمر فرمود: «لکِنِ الَّذینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ غُرَفٌ مِنْ فَوْقِها غُرَفٌ مَبْنِیَّهٌ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ وَعْدَ اللَّهِ لا یُخْلِفُ اللَّهُ الْمیعادَ».

انسان باتقوا دائماً خود را در محضر خدا می‌بیند، لذا مواظب خودش هست و هوای خود را کنترل می‌کند که عمداً و متعمداً آلوده به خطا و گناه نشود. انسان اگر باور داشته باشد روزی به ملاقات رب‌العالمین شرفیاب می‌شود و باید پاسخ‌گو باشد قطعاً در تنظیم برنامه زندگی‌اش دقت لازم را خواهد کرد.

در قسمتی از آیه ۲۲۳ سوره مبارکه بقره فرمود: «… وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ مُلاقُوهُ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنینَ»؛ و یا در قسمتی از آیه ۲۰۳ سوره مبارکه بقره فرمود: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ»؛ و از خدا بپرهیزید و بدانید شما به‌سوی او محشور خواهید شد.

و البته به سمت کسی محشور می‌شویم که به همه امور ما داناست؛ که در قسمتی از آیه ۲۳۱ سوره مبارکه بقره فرمود: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِکُلِّ شَیْ‏ءٍ عَلیمٌ»؛ و به همه امور ما بیناست و هیچ امری از او مخفی نیست. در قسمتی از آیه ۲۳۳ سوره مبارکه بقره فرمود: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ». هر کاری که انجام بدهیم او می‌بیند.

تقوای الهی را رعایت کنیم و از او اطاعت کنیم که فرمود: «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطیعُونِ»؛ و این امر به تقوا فقط به انسان‌های عادی نیست بلکه خداوند به رسولش هم امر به تقوا کرده است که در آیه اول سوره مبارکه احزاب فرمود: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ اتَّقِ اللَّهَ…».

و یکی از راه‌هایی که ما را به این تقوا نزدیک می‌کند روزه است چه در ماه مبارک رمضان و چه در غیر این ماه. مواظبت بر این عبادت آثار فراوانی دارد که تقوا یکی از آن‌هاست. عبادت بی‌ریایی است که خود خدا جزای او را می‌دهد. امیدوارم در این ماه در همه ما این ملکه نورانی تقویت شده باشد.

اگر مزدی می‌خواهیم، باید برای مسئولین و جامعه و خانواده و فرد، تقوا بخواهیم. بخواهیم که تقوای سیاسی، تقوای فردی، تقوای اجتماعی در همه ما زیاد شود ان‌شاءالله.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. آغاز ماه شوال المکرم و روز عید سعید فطر را به همه شما خواهران و برادران ایمانی به‌خصوص کسانی که امسال توفیق این را پیدا کردند تا اطاعت امر خدای تعالی را بکنند یعنی روزه اولی‌های عزیز تبریک عرض می‌کنم. خانواده‌های محترم، این عزیزان را حتماً تکریم ویژه کنید که آثار فراوانی برای آینده آنان خواهد داشت. ان‌شاءالله در منزل سال اولی‌ها را تکریم ویژه بفرمایید. برای آینده کشور و خودشان مهم است.

امیدوارم همه دوستان لحظاتِ ناب افطار، سحر و لیالی قدر را به‌خوبی درک کرده باشند؛ و امروز را که برای مسلمین عید قرار داده‌شده و برای پیامبر ذخیره و شرافت و کرامت و مزید است و فرمودند روز جایزه گرفتن است، خدای تعالی بهترین جایزه را کرامت و شرافت و عزت و تقواست برای ما در نظر گرفته باشد؛ و ما را در همه خیری که پیامبر و آلش را داخل می‌کند و از هر سوئی که پیامبر و آلش را دور می‌کند، شریک و سهیم بگرداند. همه ما را بیامرزد و این رمضان را آخرین رمضان عمر ما قرار ندهد.

جا دارد بار دیگر از حضور حماسی، پرشور و پرنشاط و باانگیزه و باصلابت مردم در روز قدس بخصوص اهالی بصیر و ولایت مدار استان البرز و بالأخص شهر کرج تشکر کنم. حضور پرشور نوجوانان و جوانان چشم دشمنان را کور کرد و به آنان این پیام را داد که بحمدالله و علی‌رغم تلاش‌هایی که می‌کنند که فاصله بیندازند، پیوند نسلی برقرار است و جوانان و نوجوان این دوره با عزم و همت والا آرمان‌های اسلام و انقلاب را در گام دوم محکم‌تر و قوی‌تر دنبال خواهند کرد.

خود شما شاهد بودید و دیدید چقدر سرمایه‌گذاری کردند و خرج کردند تا این آرمان انقلاب که حامی همه مستضعفان به‌خصوص فلسطین مظلوم هست را کم‌رنگ کنند و از مردم بگیرند. شعار درست کردند و عده‌ای هم راه انداختند و شعار دادند اما حضور همین نوجوانان نشان داد که انقلاب و رویش‌های آن را نشناخته‌اند.

در این روزهای حساس که عده‌ای از سران کشورهای منطقه به دنبال عادی‌سازی روابط با اسرائیل پلید و منحوس هستند مردم دنیا و بخصوص ایران و به‌ویژه جوانان ما با حضور و حرکت حماسی خودشان نشان دادند که فلسطینیان تنها نیستند.

پیام این حضور این بود که مردم انقلابی ایران مثل روز اول پرنشاط و جهادی، از ارزش‌ها و آرمان‌هایش در مقابل زورگویان پلید عالم دفاع کرده سرسوزنی عقب‌نشینی نخواهد کرد.

دیروز سال گشت شهادت متفکر اسلام‌شناس، نظریه‌پرداز متعمق، مجاهد دشمن‌شناس و زمان‌شناس که مقتضیات دوران و گاهی جلوتر از زمان را خوب درک می‌کرد، جامعه‌شناسی که بر جریانات فکری و سیاسی و اندیشه‌های انحرافی و پاسخ به آنان تسلط کامل داشت و معلم با اخلاص علامه شهید مرتضی مطهری طاب ثراه بود. خدای تعالی او را با اولیائش محشور بگرداند.

این روزها که بحث از جهاد تبیین است می‌توان گفت یکی از مصادیق بارز مجاهدان عرصه تبیین که با تحجر مبارزه کرد و با تبحر و ژرف‌نگری عرصه فکری و عقیدتی جامعه را رصد می‌کرد و به‌مقتضای حال و زمان پاسخ مناسب را می‌داد و جلوی انحراف و تحریف را می‌گرفت، مرحوم شهید علامه مطهری بود.

روز شهادت ایشان را روز معلم و تجلیل از مقام ارزشمند معلمان نام‌گذاری کردند که به همه معلمان بزرگوار و اساتید و آموزگاران محترمی که تلاش می‌کنند دانش آموزان را هم رشد علمی بدهند، هم رشد معنوی بدهند، تبریک عرض نموده خدا قوت می‌گوییم و امیدواریم در این جایگاه خطیری که دارند مسئولیت خود را خوب درک کرده انجام‌وظیفه نمایند.

و البته مشکلاتی که این مجموعه خدوم دارند نباید مانع خدمات آنان باشد و هرچه زودتر باید حل شود و همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، خرج کردن در آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری است.

البته خود عزیزان هم باید مواظب باشند به‌عنوان مطالبات صنفی مورد سوءاستفاده معاندان قرار نگیرند و از مجاری قانونی مسائل خودشان را پیگیری کنند. معلمین بزرگوار روحیه امید و اعتلا را در فرزندان خودشان زنده کنند و عزت و عزتمندی را در آن‌ها تقویت کنند و بر تلاش برای استقلال کشور تأکید کنند.

تقارن پر نکته‌ای است که همین ایام که روز قدس بود و شهادت علامه مطهری، متفکر در عرصه فرهنگ و هنر انقلاب و مبارز در جبهه مقاومت و جهادگر در میدان جهاد تبیین مرحوم نادر طالب‌زاده دعوت حق را لبیک گفت و در نزدیکی مضجع شهید آوینی آرام گرفت.

 کسی که سالیان طولانی در عین بی‌مهری‌هایی که به او شد جلوی انحراف و تحریف ایستاد و با ارائه راهکارهای فاخر و ارزنده از جبهه فرهنگی انقلاب دفاع کرد و برای اعتلای هنر انقلاب در داخل و خارج کشور دلسوزانه و بی توقع از جان مایه گذاشت. درک درست از زمان و شناخت صحیح دشمن و روش‌های دشمن باعث شد که ایشان مورد هجمه و آماج تیرهای مسموم بدخواهان قرار گیرد که قطعاً نزد خدای تعالی مأجور است خدایش بیامرزد و با اولیائش محشور بگرداند.

بحث از جهاد تبیین شد تذکر این نکته لازم است که دوستان دقت داشته باشید که این جهاد تبیین تک‌بعدی نیست و جهات مختلف را در بر می‌گیرد. این را ما از حضرت آقا یاد گرفتیم. در بیانات اول سال رهبر معظم انقلاب دقت بفرمائید اول ضرورت رشد اقتصادی و اصلاح امور اقتصادی کشور را مطرح کردند و اینکه باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرد. بعد اقتصاد دانش‌بنیان را تعریف کردند و در ادامه، این اقتصاد و نقش آن را و ضرورت تولید و نقش مؤثر آن در ارتقاء اعتمادبه‌نفس ملی تبیین کردند.

از بیان ایشان استفاده می‌کنیم که یکی از مهم‌ترین ابعاد جهاد تبیین به تصویر کشیدن آثار تقویت تولید ملی برای از بین بردن و یا کم کردن چالش‌های اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی در سطح کشور است؛ و در اینجا مباحث فراوان وجود دارد که برای عامه مردم لازم است بیان شود. دوستانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، به این بخش هم بپردازند. جامعه ما الآن نیاز به تبیین در این موضوع دارد. شاید نزدیک به ۱۲ یا ۱۳ مورد را یادداشت کرده بودم که در این زمینه‌ها می‌شود صحبت کرد که از آن رد می‌شوم.

 نکته دیگر بحث فضای مجازی است. قرآن کریم به ما دستور داده است هرچه می‌توانید قوّت و قدرت خود را زیاد کنید تا به‌وسیلۀ آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید. «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّهٍ… تُرْهِبُونَ به عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ». ارهاب یعنی ترسانیدن و هراس افکندن.

مسلمانان باید مسلح به انواع سلاح و شیوه‌های تبلیغی برای ایجاد ارهاب و ترس در دل دشمنان باشند. در بعض روایات دارد که تا رسول خدا از سلاح جدیدی در یمن مطلع شدند، شخصی را برای تهیه آن فرستادند؛ یعنی باید به سلاح روز مسلح بود.

و ما از دستورات دینی یاد گرفتیم که نباید فرصت را از دست بدهیم و باید بحران را به فرصت تبدیل کنیم؛ بنابراین نباید به فضای مجازی فقط به‌عنوان تهدید نگاه کرد ولو فرصت‌های زیادی ازدست‌رفته اما توان و قدرت جبهه فرهنگی کشور آن‌قدر بالا هست که بتواند با زمان‌شناسی دقیق و اقدام هوشمندانه، جلوی دیکتاتوری رسانه‌ای مستکبرین را بگیرد و روایت اول که در این جنگ نرم همه‌جانبه مهم‌ترین نقش را دارد از آن خود کند.

شما دیدید اخیراً سرودی را بچه‌های کوچک اجرا کردند. مربی آن‌ها و تهیه‌کننده آن سرود بلد بود و حماسی درست کرد. دیدید در عرصه رسانه و جهانی چه عکس‌العملی داشت. نشان‌دهنده این است که ما توان و قدرتش را داریم. دوستان و جوانان و کسانی که در این عرصه کار می‌کنند، باید یک مقدار بجنبند و دقتشان را بالا ببرند.

و از رئیس‌جمهور محترم هم می‌خواهیم که زودتر به داد فضای مجازی برسند که «فی التأخیر آفه بل آفاتٌ» تأخیر آن خسارات فراوانی را به دنبال دارد.

درباره مسائل استان هم آن چیزی که عرض می‌کنم این است که یک ماه از سال گذشته؛ روند شعار سال و برنامه‌هایی که در نظر است، به نظر می‌رسد که توسط مسئولین محترم اجرایی برای مردم تبیین شود.

جناب آقای استاندار الآن در جمع ما حاضر هستند. خدای تعالی عبادات ایشان و همه شمارا قبول کند. یک ماه گذشته و بلافاصله می‌رسیم به آخر سال، به نظر می‌رسد که یک برنامه مدون اگر برای این شعار هست مطرح شود؛ و بعد ایشان از مردم بخواهند که مردم چه کمکی می‌توانند در پیشبرد این شعار سال در استان ما انجام بدهند. دستگاه‌ها، مسئولین، مساجد، محله‌ها، مردم، همه آمادگی این را دارند که به کمک ایشان بیایند تا به آن اهداف بلند برسیم ان‌شاءالله.

نکته دیگر اینکه روز عید است؛ مواسات و دستگیری از محرومان را غافل نباشیم. گذشته از زکات واجبی که انجام می‌شود، توجه بیشتری به محرومان ان‌شاءالله داشته باشید. امروز به‌خصوص فضائل بیشتری متوجه شما خواهد بود.

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.