مشروح خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۱ شهر کرج/

نقشه دشمن راجع به فرزندان جامعه است

کارشناس روابط عمومی ۲۹ مهر ۱۴۰۱ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۱/۰۷/۲۹

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت‌الله حسینی همدانی

بِسمِ‌الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

بندگان خدا اوصیکم و نفسی بتقوی الله. اهل تقوا زمان‌شناس و مخاطب شناس بوده برای برقراری چرخه تواصی از همه امکانات خود بهره می‌برند. بحث خطبه‌های اول در این چند وقت ازاینجا شروع شد که تصمیم گرفتم راجع به مسئله مهمی که حضرت آقا در عید مبعث سال ۱۳۹۹، فرموده بودند که نگذارید زنجیره تواصی به هم بخورد و چند نوبت هم تأکید و تکرار فرمودند، عرایضی داشته باشم و تا حدودی در فرصت خطبه مطلب را توضیح بدهم.

لذا از شرح سوره عصر آغاز کردم و تا امروز توفیق شده نکاتی را بیان کنم. بیشتر درباره تواصی به حق مطلب بیان کردم که تواصی به صبر بخش عمده‌اش ماند و فقط اشاره‌ای جزئی به آن شد. البته هردوی این‌ها باید باهم باشد.

جهت یادآوری عرض می‌کنم که ایشان فرمودند: «دو عنصر مهم برای مواجهه با این دشمنی‌ها لازم است، یکی عبارت است از بصیرت و دوّمی عبارت است از صبر و استقامت که اگر چنانچه این دو عنصر وجود داشت دشمن هیچ کاری نمی‌تواند بکند، هیچ لطمه‌ای نمی‌تواند بزند، هیچ توفیقی در مواجهه‌ و مقابله‌ی با نظام اسلامی به دست نمی‌آورد. بصیرت و صبر، اگر این دو خصوصیّت وجود داشته باشد، دشمن غالب نمی‌شود».

بعد فرمودند: «مردم یکدیگر را تواصی کنند؛ این زنجیره‌ی تواصی و توصیه کردن به یکدیگر برقرار باشد؛ هم توصیه به حق کنند، راه حق را تأکید کنند، هم توصیه‌ی به صبر بکنند؛ این، همه را نگه می‌دارد. اگر چنانچه تواصی به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد، این جامعه به‌آسانی دست‌خوش تحرّکات دشمن نخواهد شد؛ امّا اگر چنانچه این جریان تواصی که زنجیره‌ی محافظت مؤمنان است، قطع بشود قطعاً خسارت خواهد رسید، دشمن همین عامل مهم را هدف قرار می‌دهد، اینکه این زنجیره‌ی تواصی به حق و به صبر را قطع کند».

چند روایت راجع به حق بخوانم: امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: حق نیرومندترین پشتیبان است. آگاه باشید، حق‌ها مرکب‌هایی رام هستند که صاحبانشان بر آن‌ها نشستند و زمام آن‌ها را به دست گرفتند پس این مرکب‌ها، سواران خود را به‌آرامی و ملایمت بردند تا به سایه‌ای گسترده رسیدند.

و فرمود: هر کس با تکیه بر غیر حق جویای عزت شود به ذلت درافتد و هر که با حق عناد ورزد خوار گردد.

در این نوبت عرض می‌کنم برای اینکه بتوانیم زنجیره تواصی را ایجاد کنیم و یا اگر موجود است فعال‌تر کنیم باید مهارت‌های لازم را کسب کنیم. باید حتماً شناخت کافی راجع به مخاطب داشته باشیم باید زمان‌شناسی و دشمن‌شناسی و دشمنی شناسی و عملیاتی که انجام می‌دهند تا زنجیره قطع شود را به‌خوبی بشناسیم.

باید بدانیم که کی، به که، کِی، چگونه، چه بگوید. هرکدام از این‌ها در رساندن پیام، مهم و ضروری است. در اینکه چه چیزی باید بگوییم، قطعاً باید در نظر داشته باشیم که مطالب برای مخاطب به‌خصوص اگر جوانان باشند، جذاب باشد، نشاط‌آفرین باشد، بصیرت او را بالا ببرد و نسبت به آینده امیدوار کند. در او انگیزه حرکت به سمت افق‌های بلند ایجاد کند و همت او را تقویت کند. باید بتواند موج‌آفرینی و گفتمان سازی کند. پس اینکه چه بگوییم خیلی در پیشرفت کار مهم است.

از این مهم‌تر این است که چگونه بگوییم. قطعاً اگر تواصی بخواهد اثربخش باشد و مخاطب را درعین‌حال که قانع می‌کند، انگیزه دهد، باید کلامی منطقی و هوشمندانه باشد و بتواند نیازهای مخاطب را همه‌کس فهم با حداقل هزینه و با بیانی ابتکاری و همه‌پسند تبیین کند.

 گفته‌اند باید این‌گونه گفته شود که دارای چهار ویژگی «انگیزه سازی»، «اقناع اندیشه‌ها»، «پرورش احساس و عواطف» و «رفتارسازی» داشته باشد.

اگر می‌خواهیم زنجیره تواصی شکل بگیرد باید عزیزان جلسات معرفتی و گفتگو با گروه‌های مختلف را راه‌اندازی کنند؛ در مساجد و دانشگاه‌ها و مدارس و هر مکانی که می-شود جلسه تشکیل داد و تبیین کرد. اساتید حوزه و دانشگاه و هرکس مخاطبی دارد نشست‌های هم‌اندیشی و تخصصی داشته باشند. عزیزانی که توانمند در عرصه رسانه و شبکه‌های اجتماعی مجازی و حقیقی هستند، به‌صورت هدفمند تولید محتوا و جریان سازی فرهنگی و گفتمانی داشته باشند و به برقراری چرخه کمک کنند. مرکز چرخه را مسجد و مدرسه و هیئات و بوستان‌ها با همکاری گروه‌های جهادی قرار دهید. تبلیغات محیطی را نباید فراموش کرد. موکب‌های مناسبتی و ایستگاه‌های‌ صلواتی و موکب‌های معرفت در اماکن عمومی بسیار مؤثر است.

و البته همه این موارد و ارتباط را وقتی می‌توانید مؤثر انجام دهید که مخاطب را درست و دقیق انتخاب کرده باشید. به قول ما طلبه‌ها تواصی بر وزن تفاعل، امری طرفینی است. حتماً باید بدانید سلیقه مخاطب و علائق و گرایش او چگونه است.

حتماً باید به زمان پرداختن به موضوع هم توجه داشته باشید. اینکه چه زمانی اقدام به گفتگو با مخاطب داشته باشید در اثرگذار بودن زنجیره تواصی مهم است؛ یعنی موقع‌شناس باشید؛ و الا پیامی منتقل نمی‌شود.

نکته پایانی هم این است که چه کسی بگوید. خلاصه مطالب گفته شده در این بخش هم این است که آن کس که اقدام به گفتگو برای انتقال پیام در زنجیره تواصی می‌کند باید تخصص لازم را داشته باشد و شخص مورد اعتمادی باشد که دیگران نسبت به گوینده نظر منفی نداشته باشند تا هم توصیه را بپذیرد و هم نشر بدهد؛ و الا مطالب عالی و درجه یک هم بگوید ولی نگاه آن‌ها به گوینده نگاه منفی باشد آن حرف‌ها هیچ تأثیری نمی‌گذارد.

 تقریباً مطالب اساسی را راجع به تواصی به حق عرض کردم. در ادامه درباره تواصی به صبر نکاتی را به حول و قوه الهی بحث خواهیم کرد.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. متقین آخرت‌گرا بوده هرگز به کسی ظلم نمی‌کنند. مولانا امیرالمؤمنین علیه‌السلام در حکمت ۲۱۲ از حکم نهج‌البلاغه فرمود: «بِئْسَ الزَّادُ إِلَى الْمَعَادِ الْعُدْوَانُ عَلَى الْعِبَادِ». ظلم بر بندگان خدا بد توشه‏اى براى سفر آخرت است.

بالاخره انسان برای آن سفر طولانی که در پیش دارد و عقبه‌های کؤودی که در مقابل او هست احتیاج به زاد و توشه دارد. سفره‌ای برای همه ما گسترده خواهد شد که سفره ابدی ما است. زندگی ما در قیامت زندگی ابدی است. مربوط به یک سال و ۵۰ سال و ۷۰ سال نیست. ما موجودی هستیم که به وجود آمدیم ولی دیگر نابود نمی‌شویم. انسان ابدی است. درست است که ابتدا دارد اما انتها ندارد. تا زمانی که خدای تعالی خداست و هست، انسان هم هست؛ یعنی انسان ابدی است.

لذا برای این زندگی ابدی خودش باید توشه و آذوقه فراهم کند. سر آن سفره هرچه که خودش برده قابل‌استفاده است. از نعمت‌های دیگران و بهره‌های دیگران نمی‌تواند استفاده کند. در این دنیا که هستیم در طول مدتی که زندگی می‌کنیم ۵۰ سال ۷۰ سال ۱۰۰ سال هرچه که خدای تعالی رزق ما کرده است باید توشه برداریم؛ یعنی باید سفره را برای آنجا آماده کنیم. آنجا لباس نداریم لباس ما تقوا است. زاد و توشه ماهم تقواست؛ یعنی هم وسیله سفر ما تقواست، هم مرکب ما تقواست، هم تنعماتی که سر سفره هست با تقوا به دست می‌آید.

حالا بعضی از ماها چه کسب می‌کنیم در دنیا؟ امیرالمؤمنین فرمود بدترین توشه برای سفر آخرت ظلم به بندگان است. حالا این ظلم البته از کم شروع می‌شود و به قول ما طلبه‌ها مقول به تشکیک است. شما از دهان یک مورچه گندمی را بگیرید ظلم است تا گیاهی را بی‌جهت قطع کنید ظلم است تا برسد به اینکه مسئول جایی باشید و رئیس مجموعه‌ای باشید و نسبت به زیردستانتان تخلف کنید یا حاکم باشید و برود بالاتر. هرکسی فرقی نمی‌کند.

بعض از ماها نسبت به خانواده و همسر و فرزندانمان ظالم هستیم. نسبت به دوستان و اطرافیانمان ظالم هستیم. این ظلم را باید توجه داشت. بدترین توشه‌ای که با خودمان می‌بریم ظلم است. اگر این ظلم جوهر ذات ما شد که از ما جدا نشد و با خودمان به آن سمت بردیم، بدترین توشه است. زاد آخرت ما باید تقوا باشد.

مناسبت مهمی که در هفته پیش رو داریم، انتقاد شدید امام از مصوبه مجلس درباره کاپیتولاسیون در روز ولادت صدیقه طاهره در ۴ آبان سال ۴۳ است که در حرکت انقلاب در مسیر پیروزی بر طاغوت نقش اساسی داشت و امام (ره) پیامی هم همان روز دادند و لایحه را سند بردگی ملت نامیدند.

البته امام قبل از سخنرانی ابتدا پیک‌هایی را برای آگاه کردن علما و روحانیون به شهرهای دور و نزدیک فرستادند و خودشان هم در قم مقدمات را فراهم کردند. تنها کسی که امام را در آن مقطع همراهی کرد آیت‌الله مرعشی نجفی بود. بقیه آنچنان در آن مقطع همراه نبودند.

بعد از سخنرانی هم رژیم منحوس پهلوی تنها راه چاره را تبعید امام دانست که شب سیزدهم آبان ماه ۱۳۴۳ با صد کماندو به منزل امام در قم حمله کردند و امام را درحالی‌که از آرامش کامل برخوردار بود را با اتومبیل به تهران منتقل و همان روز با هواپیما به ترکیه تبعید کردند. خاطرات آن روز دستگیری امام را بخوانید؛ که می‌فرمایند «در طول مسیر کسانی که با من بودند خائف بودند و من تا تهران خوابیدم».

 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۸ حق کاپیتولاسیون و امتیازات و ملحقات آن برای همیشه و به‏طور نهایی لغو شد. قبلاً راجع به کاپیتولاسیون سخن گفتم و خود شما هم مطالعه دارید تکرار نمی‌کنم.

اما آنچه که نباید فراموش شود این است که استکبار به خاطر روحیه استعماری که دارد در هر زمان که بتواند تلاش می‌کند ملت‌ها را زیر یوغ خود داشته باشد و اساساً از استقلال کشورهای اسلامی و بالأخص ایران اسلامی ناراحت است.

خوب است به گوشه‌ای از بیانات تاریخی حضرت امام که با حمله شدید به آمریکا و انگلیس همراه بود و امروز هم آن بیان زنده است و گویا، اشاره‌ای بکنم. دقت کنید این بیان برای سال ۴۳ است. فرمودند: «دنیا بداند که هر گرفتاری که ملت ایران و ملل مسلمین دارند، از اجانب است از آمریکاست. ملل اسلام از اجانب عموماً و از آمریکا خصوصاً متنفر است… اجانبند که مخازن پرقیمت زیرزمینی ما را یغما برده و می‌برند، انگلیس است که سالیان دراز طلای سیاه ما را به بهای ناچیز برده و می‌برد… دیروز ممالک اسلامی به چنگال انگلیس و عمال آن مبتلا بودند، امروز به چنگال آمریکا و عمال آن. آمریکاست که از اسرائیل و هواداران آن پشتیبانی می‌کند، آمریکاست که به اسرائیل قدرت می‌دهد که اعراب مسلم را آواره کند، آمریکاست که وکلا را یا بی‌واسطه‌ یا با‌واسطه بر ملت ایران تحمیل می‌کند، آمریکاست که اسلام و قرآن مجید را به حال خود مضر می‌داند و می‌خواهد آن‌ها را از جلوی خود بردارد، آمریکاست که روحانیون را خار راه استعمار می‌داند و باید آن‌ها را به حبس و زجر و اهانت بکشد، آمریکاست که به مجلس و دولت ایران فشار می‌آورد که چنین تصویب‌نامه‌ مفتضحی را که تمام مفاخر اسلامی و ملی ما را پایمال می‌کند تصویب و اجرا کنند، آمریکاست که با ملت اسلام معامله وحشیگری و بدتر از آن می‌نماید».

ما هم با تمام وجود و با صدای بلند هر جمعه اعلام می‌کنیم که از آمریکا و سیاست‌های خباثت آلود او در حق ملت‌ها و کشور خودمان متنفریم.

امروز هم آمریکا همان سیاست‌ها را به نحو دیگری دنبال می‌کند. فرقی نمی‌کند دولت آمریکا دموکرات باشد یا جمهوری‌خواه چون هرکدام که سرکار بیایند یا دنبال فشار حداکثری بر ایران هستند یا مهار حداکثری. هم دنبال خرابکاری و ترور و حملات سایبری و اخلال در اقتصاد کشور هستند و تلاش می‌کنند با تحریم ثبات کشور را متزلزل کنند. هم با فشارهای دیپلماتیک، سعی می‌کنند ایران را از مسیری که دارد منحرف کنند و در همین مسئله مذاکرات چون می‌دانند ایران بر روی اصول خود ایستاده و کوتاه نمی‌آید، تمام ظرفیت خودشان را به سمت فشارهای ترکیبی و جنگ‌های خاکستری و جنگ نرم برده‌اند تا امنیت کشور را به خطر بیندازند.

مثلاً ببینید در کل جهان بیش از ۳۰۰ ماهواره تلویزیونی فعال است که ۱۱۶ ماهواره، فضای ایران را پوشش می‌دهند؛ و مطلب تعجب‌برانگیز اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان که فقط برای ایرانی‌ها برنامه پخش می‌کنند ۲۶۰ کانال هستند که تماماً توسط دولت‌های آمریکا و انگلیس و اسرائیل و آلمان‌ و سعودی و ترکیه با هزینه‌های گزاف تولید و بعد به‌طور رایگان برای ملت ایران پخش می‌شود.

جالب این است که دولت‌های یادشده برای تماشای تلویزیون و فیلم‌های خود، از هم‌وطنان خودشان پول می‌گیرند و در صورت عدم پرداخت، حق اشتراک آنان را باطل می‌کنند ولی حاضرند تولیدات خود را مجانی در اختیار ما بگذارند. دشمنی دیگر بیشتر از این؟ آن‌هم چه مطالبی! مطالب کذب و مطالبی که خودتان می‌بینید چگونه است.

صهیونیست‌های پلید و عربستان ذلیل و انگلیس خبیث و اخیراً کشورهای اروپائی هم بالصراحه وارد میدان شده‌اند، شنیدید که مسئول سیاست خارجی اروپا گفته بود به خاطر اغتشاشات در ایران باید بسته‌های تحریمی را بیشتر کنیم و باید ایران را متهم کنیم که در جنگ اوکراین نقش دارد.

لذا ببینید باز بصیرت حضرت آقا و دید حکیمانه و الهی ایشان را در بیانیه گام دوم که فرمودند: «ملت ایران علاوه بر آمریکای جنایتکار تعدادی از دولت‌های اروپایی را نیز خدعه گر و غیرقابل‌اعتماد می‌داند». این بیان، بیان امروز است؛ که ببینید امروز آن‌ها چه شیطنت‌هایی می‌کنند.

شواهد و قرائن نشان می‌دهد که اروپایی‌ها این بار هم در اغتشاشات و آشوب‌ها نقش‌آفرینی کرده‌اند؛ و قطعاً ایران به‌موقع پاسخ خواهد داد. کارهایی که کردند را ببینید مثلاً در ابتدا کشورهای هلند و فرانسه و به دنبال آن کشورهای آلمان، اتریش، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا نیز بدون ارائه توضیح روشنی از شهروندان خود خواستند تا در این روزها که آرامش برقرار است سریعاً خاک ایران را ترک کنند؛ بااینکه در روزهای اوج اغتشاش حاضر بودند؛ و بعضاً خودشان هم نقش داشتند. این نوعی تحریک برای ادامه اغتشاش است.

یا تأخیر عمدی و شبه عمدی در حفاظت از سفارتخانه‌های ایران در اروپا حرکت علیه منافع ایران نیست؟ بعلاوه بعضی از عوامل بیگانه درصحنه‌های آشوب حاضر بودند. اتباع فرانسوی که در قالب گردشگر وارد کشور شده بودند و جاسوسی می‌کردند؛ و افراد را تشویق به اغتشاش می‌کردند؛ خودشان اقرار کردند. ۷ وزیر زن اروپائی اقداماتی که نظام اسلامی انجام داده برای امنیت خودش را محکوم کردند. آیا این‌ها مداخله در امور کشور نیست؟

خلاصه جنگ احزابی علیه ایران درست کرده‌اند. طوری وانمود می‌کنند که تمایلی به ادامه مذاکرات و امتیاز دادن ندارند و تحریم‌هایی که کرده و می‌کنند بیش از گذشته اثر دارد به‌خصوص با حرکت‌های ناجوانمردانه‌ای که توسط ایادی خودشان در داخل کشور راه انداخته‌اند فکر می‌کنند دست ایران بسته است و عقب‌نشینی می‌کند. نه خیر؛ دست ایران باز است. از همه جهت هم باز است؛ موشکی، امنیتی، انرژی، دستاوردهای هسته‌ای در علوم هسته‌ای و امثال این‌ها.

البته خودشان به تأخیر دوماهه معلق ماندن مذاکرات تا انتخاباتی که دارند احتیاج دارند، پس سعی می‌کنند تا ایران را بیشتر درگیر مسائل حاشیه‌ای بکنند و البته مردم هم خوب مدیریت کرده‌اند. آن‌ها خواستند و می‌خواهند گسل‌های قومیتی و مذهبی و جنسیتی به وجود بیاورند و وحدت ملی و امنیت ملی را به هم بزنند اما موفق نشدند و نخواهند شد.

مردم ما را نشناختند. در طول سال‌های انقلاب مردم در برقراری امنیت نقش اصلی را داشتند و هنوز هم دارند. از ابتدای پیروزی انقلاب تا تشکیل کمیته‌ها و بعد هم بسیج، حملاتی که به ایران از جهات مختلف شد، در همه موارد مردم مدیریت کردند. آشوب‌ها، فتنه‌های آن اوایل و همین‌طور که ادامه داشت این سال‌های اخیر، همه را مردم مدیریت کردند.

امنیت ما امنیت مردم‌نهاد است. این امنیت مردم‌نهاد در بین همه آحاد گسترش دارد. امروز هم که دشمن تلاش می‌کند و تشویق می‌کند که بعضی‌ها اگر مطالباتی دارند، مردم اگر مطالباتی دارند، از روش‌های خشن و غیرمتعارف استفاده کنند؛ از اوباش و اراذل بعضاً استفاده می‌کنند برای تخریب تا بتوانند به اهداف خودشان برسند و سعی می‌کنند فضای کشور را فضای امنیتی کنند؛ تا امروز همه این‌ها و این ترفندها با حضور مردم خنثی شده و خنثی خواهد شد.

امنیت جمهوری اسلامی عرض کردم که مردم پایه است و ماندگار است. تلاش بیهوده می‌کنند. نگرانی دشمن امروز از همین بچه‌های دهه هشتادی و دهه نودی است که با علم و پیشرفت در عرصه‌های مختلف، شروع کردند عرصه را بر آن‌ها تنگ کردن و در آینده هم آثارش خواهد بود؛ و حماسه‌هایی به وجود خواهند آورد. این بچه‌ها پیامی را که رهبر انقلاب چند سال قبل فرمودند که خرمشهرها در پیش است را خوب گرفتند و در حال فتح سنگرها هستند.

فکر می‌کنند در سیاست‌هایشان علیه ما موفق شده‌اند و ما در لاک پدافند هستیم. به جامعه جهانی این‌گونه وانمود می‌کنند که سیاست‌هایشان درباره ایران موفق بوده و با تمام توان سیاست ترویج ایران ‌هراسی را درصحنه بین‌الملل دنبال می‌کنند. فکر می‌کنند می‌توانند با ایجاد ناآرامی در کشور ما را وادار به سازش می‌کنند، قطعاً این‌طور نیست. شما که برای ما تابستان داغ و امثال این‌ها طراحی کردید بدانید که امسال زمستان سردی در انتظار شماست. گفتمان امروز مثل همیشه ما گفتمان مقاومت است نه گفتمان سازش.

سؤال اساسی ما این است آقای آمریکا و آقای اروپا که دم از حقوق بشر می‌زنید و با همین عنوان هم ملت‌ها را تشویق به اغتشاش می‌کنید آیا تحریم کردن بیش از ۸۰ میلیون مردم کشوری از نیازهای اولیه‌اش نقض حقوق بشر نیست؟

درباره آشوب‌ها باید به خانواده‌ها این تذکر را بدهیم که نقشه دشمن راجع به فرزندان جامعه است؛ جوان‌ها و نوجوان‌ها را خود خانواده‌ها باید در دست بگیرند و مواظب آن‌ها باشند که در این دام نیافتند. من می‌خواستم نکاتی را راجع به این مسئله عرض کنم که دیدم حضرت آقا در سال ۶۰ در خطبه‌هایی که آن زمان خواندند مطلبی را به پدر و مادرها گفتند که مناسب دیدم آن را امروز برای شما بازخوانی کنم.

قسمتی از خطبه‌ی حضرت آقاست در سال ۶۰ که مناسب این روزهاست می‌خوانم: «یک خطاب هم به پدر و مادرها دارم. ای پدران و مادران! مواظب بچه‌هایتان باشید. دولت جمهوری اسلامی اگر در مقابل موج‌هایی که از خارج هدایت می‌شود مقاومت نکند به جان این امت ظلم کرده، باید مقاومت کند. دادگاه‌های انقلاب اگر نسبت به متجاوزان به حیثیت جمهوری اسلامی و قیام‌کنندگان علیه حکومت اسلام و قرآن قاطعیت به خرج ندهند خیانت کرده‌اند، تاریخ از آن‌ها سؤال می‌کند… پدرها! مادرها! بچه‌هایتان را مراقبت کنید، نگذارید در دمِ موج خشم و عصیان این مردم قرار بگیرند. نگذارید در مقابل دولت جمهوری اسلامی واقع بشوند. آن‌ها را به شنیدن و به فکر کردن امر کنید».

همکاری عربستان با روسیه در اجلاس اپک پلاس و عصبانیت آمریکائی‌ها و هم‌چنین دیدار پوتین با حاکم امارات متحده عربی موضوع جالب و حائز اهمیت بود و یادآوری می‌کند که تعاملات بین‌المللی از غرب به سمت شرق در حال تغییر مسیر است. این را باید عده‌ای خوب بفهمند و دست از لگدزدن بردارند.

بیانات حضرت آقا با نخبگان بسیار جالب بود و از گفتمان خاصی بهره برده بودند در تعریف نخبه و مسائل جهانی و نقش نخبگانی برای خودشان و برای پیشرفت ایران که مطالب خیلی ارزنده‌ای بود. نخبه را ثروت انسانی کشور دانستند. نخبه را باعث رشد پیشرفت کشور و از موانع بزرگ سلطه گری آمریکا دانستند که باید روی این‌ها کار شود.

به عزیزان دولت هم این تذکر را باید داد ‌منظورم بعضی از وزرا هستند‌ که نکند با عملکردشان و یا بیانشان، احکام الهی را زیر سؤال ببرند و یا به سخره بگیرند؛ یعنی عملکرد آن‌ها جوری شود که دیگران احکام الهی را به سخره بگیرند. از اعضای دولت انقلابی، انتظار بیشتری می‌رود. گاهی بعض سخنان و رفتارها کمک به دوقطبی سازی در جامعه می‌شود که خسارات فروان دارد و پاسخگویی را سخت می‌کند. دین و احکام الهی، ناموس مؤمن است و همه باید نسبت به ناموس الهی غیرتمند باشند.

راجع به استاندارد قصد داشتم نکاتی عرض کنم که بماند در فرصت دیگر.

مطلب پایانی هم اینکه؛ همه کسانی که در این روزها ساکت هستند که قبل از این هرروز در فضاهایی که در اختیارشان بود سخنرانی می‌کردند و فضای مجازی را پر کرده بودند از حرف‌هایی که می‌زدند و نصایحی که داشتند؛ اما مدتی است که هیچ صدایی از آن‌ها درنمی‌آید و نطقی ندارند؛ این را بدانید که مردم خوب رصد می‌کنند و خوب پیگیری می‌کنند.

آن موقع که بحث انتخابات و امثال انتخابات می‌شود و شاخص‌ها را باید در نظر بگیرند، یکی از شاخص‌هایی که باید در نظر بگیرند سکوت در این زمان‌ها است. موقعی که افراد باید حرف بزنند ولی ساکت هستند این شاخص است برای اینکه این آقا فقط دم از انقلاب میزند و دم از حمایت از انقلاب می‌زند و دم از ولایی بودن و دفاع از رهبر انقلاب می‌زند. این را به‌عنوان یک امتیاز منفی برای همه کسانی که در این روزها ساکت هستند در نظر بگیرید. ان‌شاءالله مردم این‌ها را فراموش نخواهند کرد.

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.