مشروح خطبه‌های نماز جمعه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۰ شهر کرج/

ستادی برای احیای مطالعه در جامعه تشکیل شود

کارشناس روابط عمومی ۲۱ آبان ۱۴۰۰ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۰/۰۸/۲۱

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت‌الله حسینی همدانی

بِسمِ‌الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

ایهاالمومنون و المومنات اوصیکم و نفسی بتقوی الله. اهل تقوا به مسئولیت خود نسبت به دیگران واقف هستند و امر به معروف و نهی از منکر را ترک نمی کنند. عرض کردیم وقتی به منابع دینی توجه می کنیم به خصوص در بیانات امیرالمومنین علیه السلام به این مطلب اشاره شده است که غایت دین و زمینه تحقق همه خوبی ها و فلسفه حکومت و حکمرانی، امر به معروف و نهی از منکر است. حتی عده ای معیار حقانیت و مشروعیت حکومت ها را در دنبال کردن، تحقق و محافظت از این فریضه دانسته اند.

وقتی دائره امر به معروف و نهی از منکر این قدر وسیع باشد، دیگر فقط یک واجب فردی نیست. بلکه واجبی است اجتماعی با آثار فراوان. مثل تأمین حقوق همه شهروندان که یکی از وظائف دولت هاست. امیرالمومنین علیه السلام در باره فلسفه حکومت می فرماید: باید ستمدیدگان از هرگونه ستمى ایمن باشند و حدود الهى بر زمین نماند. یعنی دولت ها توان و اختیار این را دارند و باید در جهت تامین مصالح مردم و تامین حقوق عامه حرکت کنند و حق هر ذی حقی را به تمامه و کماله به او برسانند. این یعنی معروف.

حضرت در منشور حکومتی اش از مالک اشتر می خواهد تا نیاز نیازمندان را برطرف کند و آماده شنیدن گفته ها و اعتراضات آنان باشد. فرمود: من از رسول الله بارها شنیدم که می‌فرمود: پاک و آراسته نیست امتی که در آن امت، زیردست نتواند بدون‌ لکنت زبان حق خود را از قوی دست‌ بستاند.

باید جامعه انقدر رشد کرده باشند که بشود در آن مطالبه گری کرد همه نسبت به همه اشخاص. پس در عرصه اجتماع وقتی سخن از امر به معروف و نهى از منکر می شود یعنی باید به وسیله این واجب حقوق مستحقان را به آنان داد و از ظلم ظالمان نسبت به مظلومان جلوگیری کرد و در هدایت و تامین مصالح عامه کوشش کرد.

لذا وقتی حضرت راجع به فلسفه احکام سخن می گوید می فرماید: خداوند امر به معروف را براى اصلاح کار همگان و نهى از منکر را براى بازداشتن بى خردان وضع کرده است. و براى آن که اشرار حاکم نشوند، امر به معروف و نهى از منکر باید به عنوان مهم ترین ابزار نظارتى به کار گرفته شود.

قبلاً عرض کردیم، اقدام به امر به معروف و نهی از منکر با شرائطی که دارد بر همه مکلفین و نسبت به همه واجب است. و کسی هم از این دائره خارج نشده، مثلاً نداریم در جائی که برای بعض مسئولیت ها مصونیت قائل شده باشند، خیر اینطور نیست بلکه اتفاقاً در دستورات دینی بابی داریم با عنوان النصیحه لائمه المسلمین. یعنی هر مسلمانی می تواند از روی نصح و خیرخواهی حتی حاکم را امر به معروف و نهی از منکر کند، البته تاکید می کنم با شرائطی که بیان شد.

امیرالمومنین علیه السلام به مالک فرمود: و آن کس را بر دیگران بگزین که سخن تلخ حق را به تو بیشتر گوید و در آنچه کنى یا گویى و خدا آن را از دوستانش ناپسند دارد کمتر یارى ات کند. این توصیه امام به فرماندارانش یعنی کسی که مسئولیتی را پذیرفته معصوم از خطا و اشتباه نیست و باید نقدپذیر باشد و دیگران هم وظیفه دارند تذکر بدهند.

امام علیه السلام با این که خودش مصون از خطا و اشتباه است اما یادآوری می کند که کسی که در چنین  جایگاهی قرار گرفت مصونیت ندارد. فرمود: از گفتن حق یا راى زدن در عدالت باز نایستید که من نه برتر از آنم که خطا کنم و نه در کار خویش از خطا ایمنم؛ مگر که خدا مرا در کار نفس، کفایت کند که او از من بر آن تواناتر است. پس هر کس به اندازه مسئولیتی که دارد نیازمند نظارت دیگران است. و این مهمترین ویژگی جامعه دینی و نظام اسلامی و وجه تمایز آن با جوامع و نظام های دیگر حکمرانی است.

و قبلا هم عرض کردیم این مطلب خودش در ماده ۸ قانون اساسی آمده است. و این نظارت و امر به معروف و نهی از منکر را هیچ قانون دیگری نمی تواند ممنوع و یا حتی محدود کند. چون عرض کردیم طبق روایات اهل بیت علیهم السلام که بقیه فرائض و قوانین قوامشان به اقامه این واجب است. اگر این واجب رها شود اول اشرار حاکم می شوند و بعد جامعه را به هلاکت می رسانند و وضعیت طوری می شود که دعاى کسى نیز به اجابت نمى رسد و گناه این هلاکت به گردن همه است چه خوب باشند و چه بد. این عبارت عین روایت بود که عرض کردم.

عده ای، احکام دیگر و واجبات دیگر را ولو سختی فراوان داشته باشد، انجام می دهند اما ترس دارند از اینکه به این واجب عمل کنند. گمان می کنند اگر اقدامی داشته باشند نان و جان خود را از دست می دهند. نباید ترس داشت، ترس که آمد حق پوشیده می شود و انسان خودش را خوار می کند. انسان شجاعی که از دام طمع و ترس خود را رها کرده است، حق پوش نیست و حق را با صدای رسا بیان می کند و به هر مقدار که طمع ندارد حق مدار است.

لذا امیرالمومنین علیه السلام برای اینکه این فکر را در افراد تصحیح کند فرمود: پس امر به معروف و نهى از منکر کنید، که نه اجلى را نزدیک مى سازد و نه روزى اى را عقب مى اندازد. و فرمود: فرمان خداى را برپا ندارد، جز کسى که در حق، مدارا نکند و خود را خوار نسازد و در پى طمع ها نتازد. خداوند متعال به همه ما توفیق دهد تا بتوانیم در مسیر احیاء این فریضه الهی قدم برداریم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّ‌العالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می کنم. متقین از نیرو و نعمت خدادادیِ خشم به بهترین وجه و در راه خدا استفاده می کنند. مولانا امیرالمومنین علیه السلام در حکمت ۱۶۵ از حکم نهج البلاغه فرمود: «مَنْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِیَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ». هر کس نیزه خشم را به خاطر خدا تیز کند، بر نابود ساختن سخت‏ترین خلاف ها قادر خواهد بود.

سنان یعنی نیزه، که براى شدت خشم استعاره آورده است تا علت شکست دشمن را بیان کند. انسانی که با توکل بر خدای تعالی و با تکیه بر او بر باطل خشم می گیرد، قدرتش دو چندان می شود و هیبتی از او در باطل می افتد که نتیجه اش غلبه ی حق است. هر کس بر خدای قادرِ غالبِ عزیز تکیه کند، پیروز است و دشمن او ناچیز و ضعیف و ناتوان است. در تاریخ اسلام پر است از پیروزی عده ی کمی بر تعداد فراوانی از دشمنان. از جنگ بدر بگیرید تا جنگ خیبر. همه برای خدا دست به سلاح بودند. لذا قوی و عزیز بودند. خدای تعالی در همه ما تقوا را تقویت بفرماید.

۲۳ آبان که مصادف است با هشتم ربیع الثانی در سال ۲۳۱ قمری خانه امام هادی سلام الله علیه منور به وجود یازدهمین خورشید آسمان ولایت و امامت و سیزدهمین معصوم یعنی حضرت امام حسن عسکری علیه السلام شد. این ولادت را به همه شما عزیزان پیشاپیش تبریک عرض می کنم.

فرزندی که از دامن مطهر مادری پرهیزکار و نیکوکار به نام حدیثه متولد شد که پدر عدالت گستر موعود حضرت ولی عصر ارواحنا فدا هست و کنیه آن حضرت ابا محمد است و از القاب او زکی، سراج و خالص است که به خاطر زنده نگه داشتن جایگاه ویژه‌ای که شیعه در زمان حضرت رضا سلام الله علیه به دست آورده بود مثل پدر و جدش به او هم ابن الرضا گفته می شود.

مکرر عرض شد که در زمان امام عسکری حساسیت‌های خاصی وجود داشت و امام باید فعالیت هایش را به طور ویژه مدیریت می‌کرد که آسیبی به شیعه و دین وارد نشود. در همین دوره امام عسکری حضرت به آرامی یکی از بزرگترین توطئه ها و فتنه ها علیه قرآن کریم را خنثی کرد و آن فتنه کندی بود. کندی یکی از دانشمندان آن زمان بود که آیات متشابه قرآن را  در کتابی جمع آوری کرده بود و قصد داشت با ایجاد شبهه سند حقانیت اسلام، سند رسالت و معجزه پیغمبر را تخریب کند که با تدبیر و مدیریت امام عسگری سلام الله علیه، خود کندی کتاب خودش را آتش زد.

در هر دوره ای قدرنشناس داریم. قدرناشناسان دوران امام‌عسگری کاری کردند که خدای تعالی تنبیه کرد و این سنت خداست که هر جا کفران و ناسپاسی آمد خداوند نعمت را میگیرد. خداوند نعمت امامت را گرفت. عده‌ای از سران و بزرگان شیعه، نامه ای را تنظیم کردند برای امام عسکری که بیلان و هزینه کرد پول هایی که برای شما فرستادیم به ما بدهید.  خیلی عجیب و سوزناک است این داستان. گفتند پول هایی که به شما دادیم گزارشی از آن به ما بدهید. چقدر انسان متاسف می‌شود برای نادانی یک عده. اینها خواص هم بودند به خدا پناه می بریم از خواص.

حضرت یک کلام سخن گفتند. فرمودند: اگر امامت یک امر مستمر است چرا چنین مطلبی را از اجداد و پدران من درخواست نکردید و نشده است؟ چطور شما من را امام می دانید و از من این سوال را می کنید؟ امام حاکم بر تمام اموال است؛ پاسخگوی چه کسی باید باشد؟ این  از مواردی است که مربوط به امامت است. از آن به بعد امام دستور جدیدی آوردند و آن این بود که پرده سیاهی در اتاق زده شد و از آن لحظه به بعد مردم محروم از دیدن امام شدند. فقط صدای او را می شنیدند. حتی هیبت امام را هم دیگر ندیدند. از پشت پرده سخن می شنیدند و این اولین مرحله شروع غیبت بود.

کفران نعمت اینطور است؛ نعمت را میگیرد و این کار ادامه پیدا کرد و بعد از مدتی صدای امام را هم دیگر نمی شنیدند. بعد غیبت صغرا شروع شد که دوران امامت فرزند امام عسکری است. در این غیبت ۷۰ سال مردم به واسطه نواب با امام ارتباط داشتند و بعد از آن هم غیبت کبری شروع شد و تا امروز که می بینید اوضاع چگونه است.

در ۲۵ آبان که مصادف است با دهم ربیع الثانی، طبق نقل و روایت، سالگشت ارتحال و وفات شهادت گونه فاطمه معصومه سلام الله علیها است. بانوی بزرگواری که مفسر و محدث و مربی نفوس مستعده بود که این روز را هم به شما تسلیت عرض می کنم. بانوی با فضیلتی که تربیت شده مکتب اهل بیت علیهم السلام بود و مدفن او در قم حرم اهل بیت علیهم السلام شد. امام صادق سلام الله علیه سال ها قبل از ولادت او به فرزندش امام کاظم این مطلب را خبر داده بود که  به واسطه دفن دختر تو منطقه، منطقه خاصی خواهد شد که از نظر جایگاه، جایگاه ویژه‌ای در عصر غیبت دارد. نظیر کوفه است به معنای دارالخلافه برای حضرت حجت.

در تمدن سازی اسلامی قم نقش موثری دارد لذا با هجرت حضرت معصومه به قم این شهر که معدن علم و فضل و تولید فرهنگ ناب و گسترش آن در جهان بود جان تازه‌ای گرفت. فعال تر و روشن تر شد. و تا امروز هم هست. در روایت دارد که علم از قم به تمام نقاط عالم از شرق تا غرب رسانده میشود و حجت بر همه مردم تمام می‌شود وکسی روی زمین‌ نمیماند که دین به او نرسیده باشد.

مناسبتی که در هفته آینده داریم بیست و چهارم آبان روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار است. هر سال نکته ای را راجع به انس با کتاب که بزرگ ترین وسیله کمال بشر هست را عرض کردم. امروز هم عرض می‌کنم که چیزی جای کتاب را نمی گیرد. حتماً اهل مطالعه باشید ولو کتاب الکترونیکی که در اختیار هست و هر لحظه ای را شما می توانید لحظه کتاب‌خوانی قرار بدهید. حتماً بر اساس سلیقه و نیاز یک سیر مطالعاتی داشته باشید، به مقدار کم در طول روز و در طول هفته، نکند که نداشته باشید.

یک برنامه مطالعاتی را به صورت منظم برای خودتان شعار کنید مثلاً روزی نیم ساعت با نهج البلاغه، روزی نیم ساعت با تفسیر، یک برنامه مرتبی را داشته باشید مثلاً نیم ساعت با کتابهای استاد مطهری، ذوق و شوق مطالعه را در خودتان زنده کنید. امیرالمومنین سلام الله علیها فرمودند: کسی که خود را با کتابها آرامش دهد هیچ آرامشی را از دست نداده است. اینقدر کتاب آرامش بخش است.

باید چیزی که شبیه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر هست درست شود که کارش احیای مطالعه در جامعه باشد تا کتاب و کتابخوانی سکه رایج فرد و جامعه شود. مگر میشود کانون پرورش روح و کمالات معنوی و حتی پیشرفت‌های مادی بود و با کتاب انس نداشت؟! اگر دنبال تغییرات اساسی و ارتقای کیفی فرهنگ عمومی هستیم باید به کتاب ولو الکترونیکی توجه خاص داشته باشیم.

باید برای اقشار مختلف کتاب هایی تخصصی نوشته شود. به کتاب های کودک باید توجه جدی شود. من بعضی وقت ها کتاب هایی که مربوط به کودک است را جمع آوری می کنم، نگاه می کنم، بررسی می کنم، ضعف زیادی داریم. آینده از همین نقطه ساخته می شود. باید به آن توجه جدی کرد. باید دسترسی به کتاب را آسان کرد. در هر مکانی که امکانش هست باید کتابخانه کوچکی را علم کرد.

سال‌های پیش پیشنهادهایی را دادم که در مصلی ها و مساجد کتابخانه بگذارند. خودمان تا جایی که مقدور بود انجام دادیم. مساجد هم بعضی ها را دیدم که انجام شده. کتابخانه های کوچکی را بگذارید هرکس خواست کتاب بردارد هرکس کتاب داشت از خانه بیاورد تا کتاب‌ها بچرخد. حتی در آپارتمان ها، مجتمع های مسکونی، محله های عمومی کتابخانه کوچکی گذاشته شود، اهل ساختمان کتاب‌هایشان را بگذارند آنجا.

در امامزاده‌ها هم خوب است که کتابخانه های کوچکی گذاشته شود بعضی وقتها افراد دنبال محل آرامش‌بخشی می گردند؛ آنجا نماز می خواند، زیارت می کند، قرآن و دعا را که خواند کتاب هم باشد که ده دقیقه مطالعه کند. متولیان امر اگر این کار را بکنند اثرش را خواهند دید. به مناطق محروم کتاب را ببرید. گروه های جهادی که برای خدمت رسانی می روند به نظر می رسد که با خودشان کتابخانه کوچک سیار البته با توجه به نیاز منطقه در بیست روز یک ماهی که آنجا هستند کتابخانه را با خودشان ببرند.

باید مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی راجع به نهضت مطالعه مفید عملیاتی شود تا سرانه مطالعه کتاب از آن عددی که هست و من خجالت میکشم بگویم بیشتر شود. سرانه مطالعه کتاب اصلاً قابل گفتن نیست که مردم ما در طول سال چقدر کتاب می خوانند. به آن یک ورقه و نصف ورقه هم نمی‌گویند. باید اینطور شود که اصلاً مگر می‌شود کسی بدون کتاب زنده باشد؟! حتی شده کتاب صوتی برای کسانی که حال ورق زدن هم ندارند در گوشش بگذارد و بشنود تا شب که خوابش میبرد در حال مطالعه خوابیده باشد.

رزمایش بزرگ ذوالفقار ۱۴۰۰ از سوی نیروهای مختلف نظامی کشورمان ارتش جمهوری اسلامی و سپاه با استفاده از انواع تجهیزات پیشرفته که ساخت خودمان هم بود و در دوران تحریم هم ساخته شد به خصوص پهپادهای انتحاری و انواع موشک‌های کروز داخلی برگزار شد. دلیرمردان جوان و با ایمان نیروهای مسلح نبرد های مختلفی من جمله نبرد دریایی دور از ساحل خودی را شبیه‌سازی کردند و توان بازدارندگی و توانایی مقابله به مثل را با موفقیت به نمایش گذاشتند که بشارت خوبیست.

چند روز قبل رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی گفته بود نیروهای اسرائیل در حالت تسریع برنامه های عملیاتی و آمادگی خود برای مقابله با ایران و تهدید برنامه هسته‌ای نظامی آن است. رزمندگان غیور ما در این رزمایش این پیام روشن را به رژیم غاصب و کودک کش و دیگر دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دادند که اگر اشتباه محاسباتی کنید و حرکتی بر علیه منافع ایران داشته باشید پهپادها و موشک های ساخت ایران نفسهای شما را در سینه هایتان خفه خواهند کرد.

سازمان ملل هم بر علیه رژیم منحوس در رابطه با شهرک سازی قطعنامه داده است. این قطعنامه ها چه ثمری دارد وقتی دست و پای این حیوان خون خوار سفاک  برای جنایت باز است؟ حالا شما  قطعنامه بدهید. همین روزها را ببینید که دارند بمباران می کنند و موشک می زنند. قطعنامه که اثری ندارد. بازدارندگی این قطعنامه ها کجاست؟

رژیم جعلی البته به خوبی می‌داند که امنیت ندارد و برای امنیت خودش ارتباط می‌گیرد با کشورهای عربی و کارهایی را انجام می دهد اما محور مقاومت به فضل پروردگار و با اقتدار خواب و خوراک را از این جرثومه فساد و تباهی در این منطقه گرفته است و او را زمین گیر کرده است  و هرچه تلاش می کنند خودشان را به اضمحلال نزدیک تر می کنند. اینکه گفتند بر علیه ایران اقدام می‌کنیم ما هم یک جورهایی منتظر هستیم که یک اشتباه کند تا آن موقع همانطور که حضرت آقا فرمودند دیگر از حیفا و تلاویو روی زمین اثری نخواهد ماند.

مطلبی که مدتی است مطرح است مساله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از کالاهای اساسی است که دولت و مجلس محترم باید تمام ابعاد و جوانب آن و آثاری که بر زندگی افراد به خصوص اقشار کم درآمد جامعه دارد را به دقت بررسی و ارزیابی کنند. گرانی ها به اندازه کافی جامعه را تحت فشار قرار داده است. لطفاً دقت لازم را داشته باشید تا به مردم شُک جدید وارد نشود و دچار نگرانی تازه ای نشوند. حتماً لازم است اقدامات موثری برای اصلاح بازار و مشکل گرانی برداشته شود. ما منتظریم و هنوز اقدام جدی و موثری دیده نمی شود. امیدواریم به زودی این اقدامات دیده شود. هنوز مردم اهل صبوری هستند و دولت تازه کار و جدید را فرصت میدهند. امیدوارم به سرعت این ضعف ها جبران شود.

نکته استانی: خوب الحمدلله استاندار البرز هم توسط دولت اگر چه کمی دیر ولی بالاخره انتخاب شد. و در هفته پیش رو معرفی خواهند شد. اولاً از تلاش و فعالیت های استاندار سابق جناب آقای شهبازی تشکر می کنم. خدای تعالی بر اساس نیات افراد به عمل آنان پاداش می دهد لذا هرچه کار در این استان انجام داده اند و نیت الهی داشته اند عندالله ماجورند و متنعم، من نمیدانم چگونه بوده، نیات را خود افراد میدانند؛ ما هم موظفیم به هر مقداری که کار صورت گرفته تقدیر کنیم و تشکر کنیم و خدا قوت بگوئیم و از خدای تعالی بخواهیم در هر جایگاهی که قرار می گیرند موفق و موید باشند.

ثانیاً برای استاندار جدید جناب آقای عبداللهی هم آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم در مدت ماموریت در این منطقه منشاء آثار و برکات باشند. عمر مسئولیت ها کوتاه و زمان به سرعت سپری می شود و نباید فرصت ها را از دست داد. به جناب ایشان عرض می کنیم استان البرز پر است از فرصت کار و جوانان عالم، مستعد و متدین آماده به کار و خدمت که باید با مدیریت حضرتعالی و برقراری جو همدلی و محبت با استفاده از همه ظرفیت ها، شعار ما می توانیم را گفتمان رایج کرده تا شاهد فتح قله های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی در این استان که تاثیر بر نقاط دیگر کشور هم دارد باشیم.

پس باید به جدّ تلاش کرد تا عقب ماندگی های گذشته استان که علل مختلفی دارد به سرعت جبران شود. استانی که در طول سال های بعد از استان شدن، باید به تقویت، بازسازی و ایجاد زیرساخت های لازم می پرداخت، اما شاهد بعضی سیاسی کاری های سیاست بازان سالوس برای رسیدن به مطامع مادی و دنیائی خود بود و افراد شایسته و خدومی که بدون چشم داشت می توانستند منشاء اثر و رشد همه جانبه استان باشند دیده نشدند و کمتر به کار گرفته شدند و می بینیم امروز استان در بعض امور از بعض مناطق کم برخوردار کشور هم عقب تر است. استانی که نزدیک استان تهران است با این همه منابع و آورده اما بعضی جاهایش از بعضی مناطق که اسم نمیبرم عقب تر است.

همانطور که رهبر معظم انقلاب در بحث رونق اقتصادی فرمودند که ظرفیت های مردمی را فعال کنید و مردم را در امور دخالت بدهید. این استان کاملاً آمادگی انجام این مهم را دارد. برای رفع مشکل بیکاری امروز شهرک صنعتی اشتهارد کاملا آمادگی دارد و پذیرای افراد است. دائم میگوید کم داریم و هر کس توان دارد بیاید. برنامه ریزی و مدیریت میخواهد که این داشته ها فعال شود. مصادیق فراوان در ذهن دارم.

من هشت سال است خدمت شما هستم چهار استاندار عوض شده و این یک بلیه است تعویض استاندار یعنی عدم ثبات مدیریت که ضرر فراوان دارد. چون استاندار که می آید یک تغییرات اساسی میدهد. مدیران و معاونین عوض میشوند. حتی تا آبدارخانه هم عوض می شود. یک سال خورده ای طول می کشد، دو ماه بعد خودش عوض می شود. یک آقای دیگر می آید و دوباره از اول… امیدواریم در این دولت شاهد این امور نباشیم. افرادی که انتخاب می شوند و شدند توانمند باشند و قدرت داشته باشند. کارشان را بلد باشند. اهل لابی گری و سیاسی بازی نباشند. مشغول کار باشند. این استان زمینه کار فراوان دارد و خیلی زود شکوفا خواهد شد و الگوی مناطق دیگر کشور خواهد شد. عناصر جوان در این استان فراوانند. ظرفیت های کاری فراوان است. نکاتی را در صورت لزوم و با قید حیات در جلسه معارفه عرض خواهم کرد.

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.