مشروح خطبه‌های نماز جمعه 29 فروردین‌ماه 1404 شهر کرج/

باید شعار سال را به گفتمان رایج جامعه تبدیل کنیم

کارشناس روابط عمومی ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۴/۰۱/۲۹

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

عباد الرحمن اوصیکم و نفسی بتقوی الله. تکبر و عجب از اهل تقوا به دور است.

از جلسه گذشته خطبه قاصعه -خطبه ۱۹۲ با نهج البلاغه صبحی صالح و در نهج البلاغه فیض الاسلام خطبه ۲۳۴- را از امیرالمومنین علیه السلام برای شما مطرح کردیم.

حضرت در ابتدا بعد از حمد الهی به اولین مسئله بعد از خلقت  که اتفاق افتاده و آن تکبر شیطان در برابر خدای تعالی بود اشاره فرمود.

شیطان با این کار مطرود دستگاه ربوبی شد و حضرت خیلی متقن و با استفاده از استعاره‌ها و اشاره به آیه قرآن مسیر اشتباه شیطان و صفت پلید او را متذکر شدند.

چون دو صفت کبریایی و عزت با ادله عقلی و نقلی مخصوص خداست و هیچ کسی غیر از خدا شایستگی داشتن این دو را ندارد. در آیات فراوانی متکبران مذمت شدند به آنها وعده عذاب داده شده در روایات هم کبریایی ردای خداوند تعالی دانسته شده است. عقل هم می‌گوید این صفات مخصوص ذات خداست  الا خدای تعالی نیازمند به غیرش می‌شد که بر خدا محال است.

لذا امیرالمومنین اول کار خدا را بر همین دو صفت حمد کردند.  الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَبِسَ الْعِزَّ وَ الْکِبْرِیَاءَ و دیگر اینکه این دو صفت مخصوص خداست و کسی با خدا در این دو صفت شریک نیست. وَ اخْتَارَهُمَا لِنَفْسِهِ دُونَ‏ خَلْقِهِ، و این دو صفت را بر غیر خودش حرام کرده وَ جَعَلَهُمَا حِمًى وَ حَرَماً عَلَى غَیْرِهِ کلمه حمی و حرم به معنای قرق و ممنوعیت است یعنی کسی غیر خدا نمی‌تواند وارد این حریم شود. عزت حریم خداست و غیر خدا از کبریایی محروم است.

مثل مالک خانه و زمین می‌ماند که نوشتند وارد این منطقه و ملک نشوید و حریم برایش درست کردند.  عزت و کبریایی حریم خداست و کسی نمی‌تواند بگوید من هم دارم. العزه لله اگر هم کسی داشته باشد خدا به او داده است.

بعد تاکید کرد که چرا این دو صفت مخصوص ذات خداست وَ اصْطَفَاهُمَا لِجَلَالِهِ‏، چون خدا منزه است از اینکه مثل مخلوقاتش باشد بلند مرتبه بودن و کبریایی داشتن را به خودش اختصاص داده. کسانی هوس این را داشته باشند که مثل خدا عزیز باشند و در کبریایی با او منازعه کنند که مخالفت با دستور خدا می‌شود نزاع مورد لعن قرار می‌گیرند. وَ جَعَلَ اللَّعْنَهَ عَلَى مَنْ نَازَعَهُ فِیهِمَا مِنْ عِبَادِهِ، اگر کسی دچار عجب شود مورد لعنت الهی واقع می‌شود.

بعد از بیان کلماتی که هفته قبل اشاره کردم خداوند برای اینکه همه بفهمند که چه کسانی فرمانبردار هستند و چه کسانی  سرپیچی می‌کنند از دستور خدا آزمایش گرفت. امتحان الهی همیشه همینطور است با عوامل مختلفی افراد را امتحان می‌کند از سلامتی و مرض و پست و مقام فقر و غنا.

از ملائکه امتحان گرفت و از شیطان امتحان گرفت و بعد هم علت تکبر شیطان و مباهاتش بر آدم که من از آتشم و او از خاک خلق شده اشاره می‌کند که در قرآن هم به همین‌ها اشاره شده. مثلاً در سوره اعراف آیه دوازدهم فرمود: قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلَّا تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُکَ چه چیزی باعث شد که وقتی دو امر شدی به سجده سجده نکنی؟ و در آیه ۶۱ از سوره مبارکه اعراف دارد که قَالَ أَأَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِینًا من به کسی که از خاک خلق شده سجده کنم؟ ریشه این تمرد را اینجا بیان کرده است.

بعد حضرت اینجا به شیطان یک صفتی داد فرمود او امام المتعصبین است. دیده‌اید بعضی‌ها تعصب‌های بیخود دارند.  یک وقت غیرت دینی و الهی است اما یک وقت بیخود است؛ و تعصب‌های جاهلی است این‌ها بدانند که امامشان شیطان است. امام فرمود: فَعَدُوُّ اللَّهِ إِمَامُ الْمُتَعَصِّبِینَ او امام متعصبین است چون او منشا پافشاری در مسیری غیر حق بود. تعصبی که منشا الهی داشت را دنبال نکرد تعصبی که منشا غیر الهی داشت را پیروی کرد و در آن مسیر قدم برداشت.

در روایت دارد که پافشاری در راه خدا سرانجامش بهشت است و تعصب در مسیر شیطان نتیجه‌اش آتش دوزخ است. شیطان غیر از امامت برای اهل تعصب در مسیر غیر حق جلودار و پیشران و پیشتاز متکبران هم هست وَ سَلَفُ الْمُسْتَکْبِرِینَ شیطان موسس عصبیت و به سبب تکبر و خود بزرگ بینی مقابل عزت و عظمت الهی ایستاد و به نزاع با خدا اقدام کرد الَّذِی وَضَعَ أَسَاسَ الْعَصَبِیَّهِ وَ نَازَعَ اللَّهَ رِدَاءَ الْجَبْرِیَّهِ با جبروت خدا منازعه کرد.

حضرت این تکبر را برای شیطان شبیه پوشش کرده است. فرمود متعصب بودن او مثل زره است وَ ادَّرَعَ لِبَاسَ التَّعَزُّزِ وَ خَلَعَ قِنَاعَ التَّذَلُّلِ یعنی شیطان نقاب فروتنی و بندگی خدا را در پیشگاه حق که همچون حجابی باید حفظ می‌کرد و آبروی بندگی او بود انداخت و خودش را بی‌آبرو کرد. و خودش را رسوای عام و خاص کرد و خداوند هم او را به خاطر تکبرش خوار کرد. أَ لَا تَرَوْنَ کَیْفَ صَغَّرَهُ اللَّهُ بِتَکَبُّرِهِ نمی‌بینید خدا چطور او را ذلیل کرد او را از بهشت بیرون کرد و در دنیا هم او را مورد لعن قرار داد. وَ وَضَعَهُ بِتَرَفُّعِهِ، فَجَعَلَهُ فِی الدُّنْیَا مَدْحُوراً وَ أَعَدَّ لَهُ فِی الْآخِرَهِ سَعِیراً او را خوار کرد و در آخرت هم برایش آتش فراهم کرد. خودش از جنس آتش است ولی باز هم در آتش می‌سوزد.

در آیه ۸۵ سوره مبارکه ص فرمود: لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنْکَ وَمِمَّنْ تَبِعَکَ مِنْهُمْ أَجْمَعِینَ خدای تعالی هم تو را و هم کسانی را که از تو تبعیت کردند دوزخ را از شما پر خواهم کرد.

بعد حضرت فرمودند وَ لَوْ أَرَادَ اللَّهُ أَنْ یَخْلُقَ آدَمَ مِنْ نُورٍ اگر خدا پیش از آفرینش آدم اراده می‌کرد او را از نور شفاف لطیف خلق می‌کرد که چشم‌ها را خیره کند یَخْطَفُ الْأَبْصَارَ ضِیَاؤُهُ وَ یَبْهَرُ الْعُقُولَ رُوَاؤُهُ وَ طِیبٍ یَأْخُذُ الْأَنْفَاسَ عَرْفُهُ و عقول را از زیبایی او در حیرت بکند و بوی خوشش روح‌ها را تازه کند لَفَعَلَ، انجام می‌داد. اگر از گل و خاک تیره او را نمی‌آفرید و اینگونه خلقش می‌کرد همه می‌پسندیدند و قبولش می‌کردند اگر خدا می‌خواست این کار را بکند می‌کرد. وَ لَوْ فَعَلَ لَظَلَّتْ لَهُ الْأَعْنَاقُ خَاضِعَهً اگر این کار را می‌کرد همه گردن‌ها در مقابل این آدم کوتاه می‌شد. همه فرشته‌ها و ابلیس به سرعت می‌پذیرفتند.  وَ لَخَفَّتِ الْبَلْوَى فِیهِ عَلَى الْمَلَائِکَهِ، آسان بود و زود کار به نتیجه می‌رسید. آزمایش فرشتگان به این وسیله خیلی آسان می‌شد. وَ لَکِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ یَبْتَلِی خَلْقَهُ بِبَعْضِ مَا یَجْهَلُونَ أَصْلَهُ، اما خداوند مخلوقات خودش را با اموری که آگاهی ندارند آزمایش می‌کند. اگر ما بدانیم که امروز می‌خواهد ما را با فلان چیز امتحان کند خوب خودمان را آماده می‌کنیم.

یکی از دلایل خضوع نداشتن  ملائکه در مقابل آدم ناآگاهی آنها از راز آفرینش بود. چون سوال کردند و نمی‌دانستند صلاحیت‌های آدم را  که خدا به چه دلیل او را دارد خلیفه خودش قرار می‌دهد. اشکال گرفتند که قبلاً چیزی شبیه این را دیده‌ایم. خدای تعالی فرمود من چیزی می‌دانم که شما نمی‌دانید.

تَمْیِیزاً بِالاخْتِبَارِ لَهُمْ وَ نَفْیاً لِلِاسْتِکْبَارِ عَنْهُمْ وَ إِبْعَاداً لِلْخُیَلَاءِ مِنْهُمْ‏. امتحان می‌گیرد تا خوب از بد شناخته شود و تکبر و خودپسندی را از آنها کنار بگذارد  و خود بزرگ بینی را از آنها دور کند.

این‌ها را امیرالمومنین در فصل اول خطبه قاصعه مطرح فرمودند که وضعیت خلقت بود و تمرد شیطان و ریشه این تمرد که تکبر بود و عصبیت که ریشه همه این انحرافات است و هر کسی که مبتلا به تکبر و عصبیت باشد بداند که امام او شیطان است.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه شما خواهران و برادران ایمانی را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم.

اهل تقوا از همه لحظات خودشان برای کسب علم استفاده می‌کنند. مولانا امیرالمومنین سلام الله علیه در حکمت ۳۳۲ حکم نهج البلاغه فرمود: «صَوَابُ الرَّأْی بِالدُّوَلِ؛ یُقْبِلُ بِإِقْبَالِهَا، وَیَذْهَبُ بِذَهَابِهَا». اندیشه درست وابسته به دولت‌ها و دارایی‌ها است که با آمدن آنها می‌آید و با رفتن آنها می‌رود.

حضرت در این بیان که چند جور قابل توضیح است -که چون عبارت خاص است چند جور می‌شود آن را ترجمه کرد- تذکر دادند که آراء صحیح همراه با حکومت است. اگر کسی آراء صحیح و به درد بخوری برای ارائه به مردم نداشته باشد نمی‌تواند حکومت مناسبی را تشکیل دهد. رای صحیح با داشتن قدرت به دست می‌آید چون افراد قوی برای حفظ قدرت خودشان تلاش می‌کنند تا صحیح‌ترین راه را انتخاب کنند و افراد ضعیف آمادگی روحی برای تصمیم صحیح گرفتن را ندارند. و زود از بین می‌روند لذا با حصول قدرت رای صحیح به دست می‌آید و با پشت کردن قدرت رای صحیح هم از بین می‌رود.

۲۵ شوال سالگشت شهادت شیخ الائمه امام صادق رئیس مذهب است در سال ۱۴۸ قمری. به همه شما تسلیت عرض می‌کنم. امام باقر علیه السلام در یک بیانی فرمودند هر کس ستم‌ها حق کشی‌ها و رنج‌های ناروایی را که بر ما اهل بیت تحمیل شده است نشناسد و به آن معترف نباشد با کسی که این کارها را در حق ما کرده شریک است. این کلام حضرت برای ما مسئولیت درست می‌کند که لااقل یک دور با زندگی اهل بیت علیهم السلام آشنا شویم و مسائلی که حضرات با آن مواجه بودند را بدانیم.

بنده در هر نوبت به مناسبت تولد یا شهادت حضرات معصومین علیهم السلام به گوشه‌ای از زندگی آنها و دوران حیاتشان یا ویژگی خاصی اشاره می‌کنم. به امام صادق علیه السلام هم ستم‌های فراوانی وارد کردند. یک نمونه را عرض می‌کنم.

سید بن طاووس رحمت الله علیه در کتاب مهج الدعوات نقل می‌کند که در سالی که منصور دوانیقی به حج آمده بود در قریه ربذه (که روستایی است در نزدیکی مدینه تبعیدگاه و مزار ابوذر غفاری هم هم آنجاست) منصور دوانیقی وارد ربذه شد که می‌خواست برای حج برود و اتفاقاً امام صادق علیه السلام هم آنجا تشریف داشتند. منصور تحلیل کرد که (متن کتاب این است) جعفر در اینجا حاضر شده یک قدم به جلو دارد یک قدم به عقب. هم می‌خواهد مرا داشته باشد هم می‌خواهد محمد بن عبدالله بن حسن بن علی بن ابیطالب را که از بستگان امام صادق است و در آن دوره علیه بنی عباس در مدینه قیام کرده بود. منصور می‌گوید امام صادق علیه السلام آمده در ربذه که هم این طرف را داشته باشد همان طرف را. اگر محمد بن عبدالله پیروز شد خب فامیل اوست و مشکلی ندارد و اگر هم من پیروز شدم و او شکست خورد بگوید من از مدینه آمده بودم بیرون و با این امور کاری ندارم.

منصور می‌گوید اما بدانید که من جعفر را خواهم کشت. بعد به یکی از ماموران دربار خودش به نام ابراهیم ابن جبله دستور داد که به سراغ جعفر برو و طناب به گردنش بینداز و او را کشان کشان به نزد من بیاور. این دستور بدی بود و این مامور هم از انجامش ابا داشت و سختش بود لذا وقتی نزد امام آمد به جای طناب دستان امام را گرفت گفت من مامورم و امام هم استرجاع نمودند و فرمودند انا لله و انا الیه راجعون مهلت خواستند که دو رکعت نماز بخوانند بعد از نماز هم گریه‌ای کردند  و مناجاتی داشتند و قصه ای  دارد.

عرضم این است که لحظه به لحظه برای ائمه سختی و مشکلات درست می‌کردند. چرا انقدر ظلم می‌کردند؟ چون نمی‌خواستند نظام امامت و امت شکل بگیرد. نمی‌خواستند اهل بیت اداره جامعه را به عهده بگیرند. طاغوت بودند و امام صادق روش نظام طاغوتی را برملا کرده است و در جاهای مختلف بیان می‌کرد. با حضرت بد بودند و می‌دانستند او جایگاه رفیعی دارد و امام است اما چون می‌خواست امامت کند و مکتب اهل بیت را نشر بدهد و بازار این‌ها کساد می‌شد لذا مخالفت می‌کردند.  

امام در تبیین شیوه بنی امیه در حوزه مدیریت اجتماعی این گونه فرمودند: «انّ بنی‌امیّه اطلقوا تعلیم الایمان، و لم یطلقوا تعلیم الشرک، لکی اذا حملوهم علیه لم یعرفوه» بنی امیه مردم را آموزش می‌دادند می‌گفتند آزادید که راجع به ایمان و قیامت تا می‌خواهید یاد بگیرید اما به آنها اجازه نمی‌دادند که راجع به شرک مطلب یاد بگیرند. حتی بحث امامت را هم اجازه نمی‌دادند ممنوع بود و جرم بود. چرا؟ تا اگر خواستند مردم را به شرک وادار کنند مردم متوجه نشوند که ماجرا شرک آلود است. با یک سیاستی مردم را می‌کشاندند به سمت ولنگاری.

اگر دقت شود به کلام حضرت صادق سلام الله علیه همین عبارت خیلی بحث دارد؛ یعنی با این کار می‌خواستند در مدیریت اجتماعی و فرهنگ جامعه یک رها شدگی و یک ولنگاری را ترویج کنند تا بتوانند بر مسند قدرت خود باقی بمانند.

دوم اردیبهشت سالگشت اعلام انقلاب فرهنگی است می‌خواهم این بخش از صحبت را با مسائل فرهنگی تطبیق بدهم. شما کاملاً اذعان دارید که مسائل فرهنگی یکی از مهم‌ترین مسائل هر جامعه است. عوامل مختلفی مثل دین و اعتقادات و باورها در شکل‌گیری و تداوم فرهنگ‌ها تاثیرگذار است. دشمنان ما هم در همین نقطه کمین کردند تا با ایجاد ولنگاری فرهنگی و تغییر ذائقه و ایجاد رخنه جامعه را به انحطاط بکشانند.

ائمه معصومین به عنوان رهبران الهی مهمترین نقش را در شکل‌گیری و توسعه فرهنگ اسلام ناب در قالب مکتب تشیع ارائه کردند. در بین ائمه نقش امام صادق علیه السلام به دلیل فرصت‌ها و زمینه‌های موجود در دوره ایشان بسیار برجسته است.امام صادق ساختار فرهنگی جامعه شیعه را سازماندهی کرده پیشرفت داده و فرهنگ جامعه اسلامی را متحول کرده است. در حقیقت اولین مهندس فرهنگی در شئون مختلف جامعه شیعه را امام صادق انجام داده است.

منظور از مهندسی فرهنگی یعنی ترسیم نقشه و پردازش هندسی شئون مختلف جامعه با رویکرد فرهنگی از زاویه فرهنگ. این کار را امام صادق انجام داده. البته این کار با  روش حضرت شروع شد و توسط باقی ائمه ادامه پیدا کرد. مهندسی امام علیه السلام می‌تواند به عنوان الگویی قابل تکیه برای ساماندهی نظام فرهنگی جامعه اسلامی در این دوره مورد استفاده قرار بگیرد.

روش حضرت را باید بشناسیم؛ نتایج و دستاوردهای حاصل از این روش را هم باید مورد بررسی قرار بدهیم؛ مواردی از قبیل توسعه و حفظ جامعه شیعی از آسیب‌های محتمل که حضرت این کار را کرده است. نظام مندی عقاید و باورهای شیعی که باید به این امروز بپردازیم. توجه جدی به رفتارهای امروز شیعیان در بین خودشان و مخالفینشان که باید این روش‌ها را یاد بگیریم.

نظام آموزشی که حضرت به وجود آورد تبلور یک دانشگاه فراملی و فرامذهبی و جهان شمول است؛ دگم و یک بخش نگر نبوده امام صادق علیه السلام. با همه افراد از هر نوع جریان فکری و از هر منطقه جغرافیایی با هر نژاد و زبانی در این دانشگاه بودند و فعالیت علمی می‌کردند که امروز ما به این امور احتیاج داریم.

یکی از دستاوردهای مهم روش امام صادق علیه السلام بنیان یک سازمان توانمند و یک تشکیلات سیاسی بود که پی ریزی کرد که ما از آن به عنوان سازمان وکالت نام می‌بریم. و از زمان ائمه بعد از امام صادق علیه السلام این سازمان رشد کرد که می‌توانیم بگوییم تا امروز در جامعه شیعی ما این سازمان وکالت وجود دارد.

چون دسترسی همه شیعیان به امامشان ممکن نبود و حضور رابط قابل اعتماد که بتواند مشکل شیعه را در عصر حضور ائمه مرتفع کند ضروری بود. از این رو امام صادق علیه السلام از میان اصحاب خودشان اشخاص مورد اعتماد را انتخاب می‌کردند و می‌گفتند وکیل من هستی و مهندسی کار و طراحی شبکه وکالت را به او آموزش می‌دادند و او را می‌فرستادند به منطقه که باید کارش را انجام بدهد و نقش رابط را داشت.

نکته دیگری را راجع به امام صادق علیه السلام درباره مسائل اقتصادی عرض کنم. شاید قبلاً به آن اشاره کردم ولی امروز لازم است که دوباره بگویم. حضرت در یک بیانی به سه مطلب مهم راجع به گرانی‌ها هشدار دادند. که هر کدام برای ایجاد آرامش و زندگی سالم نقش اساسی دارد.

اگر به خاطر گرانی قدرت خرید مردم کم شود اخلاق اجتماعی، حقوق اجتماعی و امنیت اجتماعی به هم می‌خورد.  منظور از از بین رفتن امنیت اجتماعی یعنی جامعه افسرده و دلمرده می‌شود.

امام فرمودند: گرانی قیمت‌ها اخلاق و رفتار مردم را بد و نامطلوب می‌کند؛ امانتداری را از بین می‌برد و مردم مسلمان را از فشار و سختی به سطوح می‌آورد.

کسانی که بازار در اختیارشان است مواظب باشند که این آثار بد رها و یله بودن قیمت‌هاست.  یک سری چیزها اصلاً ربطی به قیمت دلار اقتصاد جهانی ندارد.

نام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که برده می‌شود اعم از ارتش و سپاه یاد حفاظت از استقلال و امنیت عزت کشور اسلامی می‌افتیم. ۲۹ فروردین روز ارتش و نیروی زمینی است. و دوم اردیبهشت سالگشت تاسیس سپاه است. هر دوی این روزها نامگذاری‌شان به تدبیر حکیمانه حضرت امام رضوان الله علیه بوده است تا در کنار هم عزت و افتخار برای ملت غیور ایران باشند.

سپاه پاسداران نهادی است که متولد انقلاب است. طبق اصل ۱۵۰ قانون اساسی برای پاسداری از آرمان‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی تشکیل شده؛ بنابراین برای حراست از انقلاب ماموریت او از مرزهای جغرافیایی می‌گذرد؛ و همین باعث شده که دشمنان انقلاب و ایران به خصوص استکبار جهانی و صهیونیست ها دائماً سپاه هراسی می‌کنند و چهره این نیروی خدوم را تیره نشان می‌دهند.

عمق راهبردی نظام اسلامی در جهان توسط سپاه حفظ می‌شود.  حضرت امام در تعریف از سپاه فرمودند شما پاسدارها آینه مجسم مظلومیت و رشادت‌های این ملت بزرگ در صحنه نبرد در تاریخ مصور انقلاب هستید.  شما فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمین و سپر حوادث این کشور هستید.

در کنار سپاه ارتش جمهوری اسلامی با اقتدار و با صلابت و با توانمندی و تجهیزات پیشرفته و مدرن و به روز،  با ایمان وظیفه حمایت از تمامیت ارضی کشور را دارد همه مرزهای کشور اعم از آبی و زمینی و هوایی. سپاه و ارتش هر دو در کنار هم شدند دست قدرت خدا برای دفاع از دین و انقلاب و کیان کشور.

در طول سال‌های بعد از انقلاب هیچ صحنه‌ای نبوده که نیروهای مسلح حضور فعال و مسئولانه نداشته باشند. جریانات اجتماعی پیش آمده جریانات طبیعی پیش آمده مثل سیل و زلزله و کرونا و امثال این‌ها که دیدید چگونه وارد عرصه شدند بیمارستان صحرایی درست کردند و به سرعت در منطقه حاضر شدند و فعال بودند و این نعمتی است که باید قدر آن را دانست.

بیانات اخیر حضرت آقا با فرماندهان را حتماً ملاحظه فرمودید باید طوری آماده باشیم که گویا فردا جنگ خواهد شد.  یعنی در آمادگی دفاعی باید طوری باشیم که بدون اینکه کسی را تهدید کنیم اجازه ندهیم کسی جرات تهدید ما را داشته باشد.

ما کشور انقلابی هستیم و لذا جریان باطل دائم در مقابل ما سنگ اندازی دارد؛ پس باید امنیت نظامی و انتظامی و توان دفاع خودمان را به بهترین وجه ممکن تا آنجا که شرع اجازه می‌دهد بالا ببریم.

بالا بردن توان بازدارندگی در مقابل دشمن دستور شرع و عقل است. کسی با این مهم مخالفت نمی‌کند و لذا به بیگانگان هم نباید اجازه داد که در این حوزه وارد شوند. این روزها دبیرکل آژانس هسته‌ای به ایران آمده است؛ و امیدواریم بدون سوءگیری و نگاه سیاسی و تاثیر گرفتن از قدرت‌ها نظر نهایی خودش را بدهد.

قطعاً بازدیدهایی از دستاوردهای هسته‌ای ایران خواهد داشت اما بازخوانی تذکر حضرت آقا در این زمینه  در این زمان و در این زمینه توجه ما را بیشتر می‌کند. من عبارت‌های حضرت آقا را که قبلاً فرمودند را برای شما می‌خوانم.

ایشان فرموده بودند: «به هیچ وجه اجازه داده نشود که دشمنان به بهانه نظارت بر تاسیسات هسته‌ای به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کند مطلقا. مسئولین نظامی کشور به هیچ وجه مأذون نیستند که به بهانه نظارت و به بهانه بازرسی و مانند این حرف‌ها بیگانگان را به حریم و حصار امنیتی و دفاعی کشور راه بدهند یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند. توسعه دفاعی کشور و توانایی دفاعی کشور مشت محکم ملت در عرصه نظامی این بایستی همچنان محکم بماند و محکم‌تر شود». این یک تذکر جدی است که این روزها باید دوستان که مسئولیت کار را به عهده دارند مواظب باشند.

خلاصه امروز ارتش و سپاه به حمدالله مصداق «کشجره طیّبه اصلها ثابت و فرعها فی السّماء» که آیه ۲۴ سوره مبارکه ابراهیم است هستند در عرصه‌های گوناگون مورد نیاز کشور اعم از نظامی، امنیتی، سازندگی، اطلاعاتی، فرهنگی و خدمت رسانی با حضور با برکت و مخلصانه و خستگی‌ناپذیر خودشان برای نظام و اسلام افتخارآفرین هستند.

به تعبیر رهبری نیروهای مسلح جزو نوامیس حتمی هر جامعه‌ای هستند که حضورشان و وجودشان جزو عناصر اصلی است که بدون آن یک جامعه سرپا نمی‌ماند.

بیانات حضرت آقا را درباره مسائل کشور در دیدار اخیر مسئولان ارشد سه قوه ه در چند زمینه مطرح شد را ملاحظه کردید. این‌ها لازم است که من عرض کنم. مجدداً راهنمایی و تاکید بر شعار سال و رسیدگی به مسائل اقتصادی کردند. فرمودند: «دستور کار مشترک درجه یک دستگاه‌ها را در زمینه مسائل اقتصادی کمک به تحقق شعار سال قرار دهیم . یعنی اینکه سرمایه‌گذاری برای تولید شعار شود و همه خود را موظف بدانند برای این کار. این کشور را از بسیاری از مشکلات نجات خواهد داد؛یعنی باید شعار سال را تبدیل به گفتمان رایج کنیم همه در تولید و کار هر مقدار که می‌توانند وارد شوند قبول کنیم که کار عار نیست».

این را بنده چند هفته است که دارم عرض می‌کنم این را بگیریم سر دست که کار عار نیست هر کسی به هر مقدار که می‌تواند مشغول باشد. همه طبق تاکید ایشان در مسیر خنثی سازی تحریم‌ها اقدام کنیم. توجه به داشته‌های درونی و استفاده و فرصت دادن به جوانان هوشمند و کارآمد کشور، قسمت اعظم تحریم‌ها را خنثی می‌کند.

یا در بحث تقویت تولید داخلی یکی از مهمترین راه‌های تقویت تولید داخلی دست عموم مردم است و آن استفاده از تولیدات داخلی است. گاهی عده‌ای زلف اقتصاد را به رابطه با بیگانگان گره می‌زنند و دائماً القا می‌کنند که مشکلات با توافق با دشمنان ملت حل می‌شود. تلاش می‌کنند با جنگ روانی و بعض حرکات ایذایی مثل بالا و پایین بردن ارز  و بالا و پایین کردن قیمت دلار و طلا مردم را به این باور برسانند که بدون مذاکره هیچ چیز درست نمی‌شود. 

مواظب باشید در دام شیطان خبیث و اذناب پلید داخلیش نیفتید. بصیر باشید و صبوری کنید. غلط بودن حرف آنها را در چند سال دولت شهید رئیسی رحمت الله علیه دیدیم. غلط بودن این مسیری که آقایان بعضاً می‌گویند را دیده‌ایم؛ هم رشد اقتصادی داشتیم هم فروش نفت داشتیم. تاکید ایشان این بود که اساساً شرطی‌سازی آینده نگری را از مردم می‌گیرد. نباید اشتباه برجام تکرار شود.

گفتگوها ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد؛ حالا تیم مذاکره کننده با دقت و توجه لازم و با هوشیاری، با عنصری که قابل اعتماد نیست که از ده‌ها موضوع مورد مناقشه فقط در موضوع هسته‌ای دارند گفتگو می‌کنند؛ فرض کنیم به نتیجه رسیدند و آمریکا دست از لجاجت و شرارت برداشت و توافق واقعی صورت گرفت آیا در آن موقع ما باید دست از کار بکشیم؟ اینطور نیست کار همیشه هست و باید کار کرد.

آمریکا همین الان در حال مذاکره است باز تحریم می‌کند و تهدید می‌کند خب ما هم مثل همیشه بر او لعن می‌کنیم.

همه باید مشغول کار خودمان باشیم و فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری برای تولید را در سطوح مختلف باید انجام داد؛ و همه به اندازه خودمان باید مشغول تولید و کار باشیم. راه نجات همان تاکیدات حضرت آقاست که باید همه در سال سرمایه‌گذاری برای تولید روی توان خودمان سرمایه‌گذاری کنیم. دولت محترم هم موانع را بردارد و ساختار لازم برای سرعت بخشیدن به کار را فراهم کند.

بخش دیگری از صحبت‌های حضرت آقا هم خبر از سنت الهی درباره آینده غزه و کسانی که کم کاری و بیکاری داشتند و دارند داشت؛ و وظیفه‌ای که مردم و دولت‌ها باید انجام دهند را هم بیان کردند. حرکت‌های مردمی در دنیا شدت پیدا کرده و تحریم باند تبهکار در مراودات اقتصادی بیشتر شده به علاوه اینکه در خود اسرائیل به خصوص بخش‌های مختلف ارتش اختلافات شدیدی پیدا شده در کنار فرماندهان و افسران سربازان هم از وضعیت موجود ناراضی هستند ولی این سفاک خون آشام به واسطه حمایت‌های آمریکا به این درخواست‌ها توجه نمی‌کند. و در رفتارش تغییری نمی‌دهد اما ما تلاش می‌کنیم با دعا کردن کمک کنیم تا زودتر این جرثومه فساد از صفحه روزگار پاک شود. و تا آن روز که به زودی کلک این عنصر خبیث و جرثومه پلید و این باند تبهکار از صحنه زمین پاک شوند لعن بر او را ادامه خواهیم داد.

به نظر می‌رسد همانطور که در بعضی از گزارش‌های بین‌المللی هم مطرح شده یکی از راه‌های فوری برای اینکه زودتر این قصه ختم شود و از جنایات و فسادی که دارند انجام می‌دهند جلوگیری شود فشار بر سران نظامی باند خبیث است.  که دیوان کیفری بین المللی برای فرماندهان و نظامیان به عنوان جنایتکار جنگی طرح دعوا کند این کار اگر شود ورود و خروج آنها به کشورها ممنوع می‌شود و عرصه بر آنها تنگ می‌شود اگر زودتر این کار شود آنها از آن بدنه جدا می‌شوند.

الان در جریان غزه و این مسیری که واقع شده یمن سرفراز با مظلومیت تمام دارد کارش را به خوبی انجام می‌دهد. از روزی که آنها حملاتشان را آغاز کردند یمن هم حملات خودش را آغاز کرده.  هیمنه آمریکا برای بار چندم در مقابل یک گروه و یک عده از مردمی که پابرهنه هستند و یک لنگ و خنجری به کمر دارند کم آورده است.

کشتی‌های پهن پیکر او در دریا زمین گیر شدند. هر موشکی که می‌زنند موشک می‌خورند و هر کاری انجام می‌دهند مقابلش را دریافت می‌کنند و بدون دستاورد تا حالا میلیاردها دلار در آن منطقه خرج کردند و یمن با قدرت تمام دارد کارش را انجام می‌دهد و هم مناطق اشغالی را زیر پوشش خودش دارد و هم کشتی‌هایی که در دریا هستند که هم اسرائیلی است هم آمریکایی. انشاالله به فضل خدای تعالی پیش‌بینی که ما کردیم واقع بشود. 

اول اردیبهشت سالگشت ولادت شهید ابراهیم هادی است. شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شهدای ورزشکار نامگذاری کرده است تا به این وسیله از قهرمانان شجاع و مدافعان ارزش‌های الهی و آرمان‌های انقلاب تقدیر به عمل بیاورد. و از مقام جوانمردی و پهلوانی آنها یاد شود. او نماد و جلوه ۵۰۰۰ شهید ورزشکار گمنامی است که به گردن خودشان به جای مدال پلاک ایثار و از خود گذشتگی و اخلاص انداختند.

امیرالمومنین علیه السلام فرمود جوانمردی نامی است که همه فضائل و محاسن را در بر می‌گیرد. انسان به زیوری زیباتر از جوانمردی آراسته نشده است. همین جوانمردی است که الگوی جوان‌های کشور شدند. ۱۰۰ شهید مدافع حرم از ورزشکاران ایرانی هستند. شهدای ورزشکار نشان دادند که اول در درون و مبارزه با خواسته‌ها پهلوان شدند بعد پهلوان شهید شدند.

به فضل خدای تعالی و اثرگذاری همین شهدا شاهد رشد معنوی در محیط‌های ورزشی هستیم و حفظ ارزش‌های الهی را می‌بینیم. وقتی آن بانوی محجبه بر سکوی قهرمانی می‌ایستد و با نامحرم دست نمی‌دهد یا مدال قهرمانی‌شان را به خانواده شهدا تقدیم می‌کنند  یا حاضر نیستند با ورزشکاران باند تبهکار صهیونیستی مسابقه بدهند و محروم می‌شوند و یا اینکه با تمام توان از فرهنگ اسلامی خودشان دفاع می‌کنند و نمی‌گذارند فرهنگ غربی بر ورزش غلبه کند جای سپاسگزاری و تشکر دارد. خدای تعالی همه را در عرصه‌هایی که خدمت می‌کنند موفق بگرداند.

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.