نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و دوم فروردینماه شهرستان کرج به امامت آیتالله حسینی همدانی، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امامجمعه کرج در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه اقامه شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، آیتالله حسینی همدانی ظهر امروز در خطبه سیاسی نماز جمعه بیست و دوم فروردینماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره)، به سالگشت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام پرداخت و گفت: دوستان مقید باشند و برنامه مرتبی را داشته باشند برای زیارت این بزرگوار که آثار و برکات فراوانی دارد.
امامزاده انقلابی، مجاهد و مهاجر
وی بیان داشت: او امامزاده انقلابیای بود که محدث هم بود و همراهی و مصاحبت با چند امام معصوم داشت؛ و این همراهی فقط اینکه نزد ایشان باشد و برود و بیاید نبوده؛ به همراه آموزش و کسب معرفت بوده.
امام جمعه کرج در ادامه گفت: این مطلب شخصیت عبدالعظیم حسنی علیه السلام را ویژه کرده به طوری که امام علیه السلام او را تایید میکند؛ «أنْتَ وَلِیُّنَا حَقّاً». در جای دیگری به عبدالعظیم حسنی گفته شده تو همان دینی که پسندیده خداست را از ما گرفتهای.
وی افزود: از ویژگیهای او که برای ما درس است این است که این شخصیت فرد بیتفاوت و انسان بیمسئولیتی نسبت به مسائل سیاسی اجتماعی نبود. چون از ارزشهای دینی دفاع میکرد با آلودگیهای جامعه و مفاسدی که حاکمان و طواغیت زمانش داشت مبارزه میکرد ناچار بود از دست آنها فرار کند یا فضا جوری تنگ میشد که باید هجرت میکرد.
هجرت بر جهاد مقدم است
آیت الله حسینی همدانی در ادامه به اهمیت مسئله هجرت اشاره کرد و گفت: یکی از اصول به وجود آمدن تمدنها و ماندگاری ادیان و گسترش دین هجرت است؛ که وزنی به اندازه جهاد در راه خدا دارد.
وی افزود: زندگی اهل بیت علیهم السلام هم پر از هجرت است که بخشی از آن اجباری بوده و بخشی با اراده بوده و قرآن کریم هم در سوره توبه آیه ۱۰۰ و ۷۲ انفال و در آیه ۱۹۵ سوره مبارکه آل عمران، مهاجران را بر انصار مقدم میشمارد.
حمزه؛ سیدالشهدا
خطیب جمعه کرج به مناسبت دیگری که در ۱۵ شوال واقع شده پرداخت و گفت: در ۱۵ شوال سال سوم قمری جنگ احد واقع شد و اسد الرسول حمزه بن عبدالمطلب به شهادت رسید. شخصیت غیور و رشید که در دفاع از اسلام و شخص رسول خدا از هیچ چیزی دریغ نکرد.
وی گفت: از امام صادق علیه السلام سوال شد با اینکه حسین علیه السلام سیدالشهدا است چرا به حضرت حمزه سیدالشهدا میگویند؟ امام صادق علیه السلام فرمودند: حمزه سیدالشهدا تمام مردم است غیر از معصومین؛ اما حسین علیه السلام سیدالشهدای همه عالم است یعنی اهل بیت علیهم السلام را هم در بر میگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان البرز ادامه داد: طبق نقلها دو مرتبه قبر حمزه سلام الله علیه تخریب شده و هر دو بار بدن ایشان سالم روی زمین آمده با همان کیفیتی که بوده. یک بار که سیل آمده بوده در سال ۱۳۰۱ شمسی که افراد دیدند و گزارش کردند که کاملاً بدن سالم بوده. حتی بلند کرده بودند بدن را خون جاری شده بعد از هزار سال که نشان دهنده جلالت قدر این بزرگوار بوده است.
رویکرد ایران در ارتباط با کشورها
وی در بخش دیگری از بیانات خود به مسئله تعامل و روابط ایران با کشورهای جهان پرداخت و اظهار داشت: در طول این سالها و در همه دولتها همیشه بحث از برقراری روابط با کشورها، برهم خوردن رابطهها و تیره شدن روابط و امثال اینها بوده.
دولتهای دوست
آیت الله حسینی همدانی عنوان کرد: رویکرد ایران در ارتباط با کشورها چند قسم است؛ یک قسم دولتهای دوست و همراه هستند که رابطه ما با بیشتر کشورهای دنیا از همین قسم است؛ با همراهی و تعامل است و با خیلی از کشورها این تعامل وجود دارد.
وی افزود: این دولتها هم نوعا حس رقابت و خصومت و تهدید با ما ندارند. البته ممکن است گاهی اتفاقات سیاسی بر روابط تاثیر بگذارد اما روابط ما با بدنه کشورهای جهان درست است. ارتباط تجاری فرهنگی سیاسی در سطوح مختلف داریمغ و این یک رابطه دوستی است.
کشورهای شریک
امام جمعه کرج ادامه داد: دسته دوم دولتهایی است که با ما در دو سطح راهبردی و عادی شریک هستند. و در تمام اتفاقاتی که در طول تاریخ بعد از انقلاب برای ما پیش آمده هنوز با ایران در بالاترین سطح در عرصههای اقتصادی و سیاسی و دیپلماسی رابطه دارند؛ و تحت تاثیر فشارهای خارجی هم قرار نمیگیرند و رابطهشان را حفظ میکنند.
وی گفت: مثل رابطه ایران با عراق و با روسیه و با چین، در سطح راهبردی رابطه با اینها حفظ شده. یا رابطه با هند و ژاپن و کره و بعضی از دولتهای منطقه مثل پاکستان در سطح عادی. اینها با ما شریک هستند؛ و این رابطه شراکتی در دو سطح راهبردی و عادی است.
کشورهای رقیب
آیت الله حسینی همدانی اظهار داشت: دسته سوم دولتهایی هستند که با ما رقیب هستند. در طول تاریخ به فکر هماوردی با ایران نبودند بلکه در بسیاری از اوقات همراهی داشتند؛ اما در مقاطعی به دلایلی مثل فشارهای خارجی روابط دوستانه این کشورها به رقابت تبدیل شده و شدند رقیب ما؛ که مصادیقی دارد و در ذهن شریف شما هست.
دولتهای حریف
وی در ادامه گفت: گروه چهارم دولتهایی هستند که خودشان را حریف ایران میدانند. دوست و شریک و رقیب نیستند؛ حریفند. این دولتها از اول با ایران تنش و جدل داشتند و بیشتر اوقات منافقانه هم عمل کردند. البته فشار آمریکا و رژیم منحوس صهیونیستی در بیشتر مواقع مانع تعامل با آنها شده است.
خطیب جمعه کرج بیان داشت: ما با سه گروه دوست و شریک و رقیب تعامل داشتیم. با همین حریف هم تعاملمان را حفظ کردیم. تا جایی که آمریکا و شیاطین اجازه دادند تعامل شده. ایران همیشه منافع مشترک خودش را با آنها در نظر گرفته و رعایت حسن همجواری را لحاظ کرده و اولویت خودش قرار داده و برای کاهش تنشهای منطقهای تلاش کرده و نگذاشته که گرفتاری به وجود بیاید؛ لذا این رابطه کم و بیش بوده است و تعطیل نشده.
کشورهای متخاصم
وی افزود: آخرین بخش دولتهایی هستند که دشمن و متخاصم هستند. مجموعههایی که با ما تخاصم و دعوا و دشمنی دارند. دوست نیستند؛ شریک نیستند؛ رقیب نیستند؛ حریف نیستند؛ دشمن هستند. در همه عرصهها با ایران در تضاد هستند؛ مثل رژیم جعلی و باند تبهکار کودک کش و سفاک صهیونیستی که دشمنیاش با ایران و اسلام و انقلاب ذاتی است.
نابودی اسرائیل از آرمان های انقلاب اسلامی است
آیت الله حسینی همدانی تصریح کرد: یکی از آرمانهای انقلاب نابودی این مجموعه خبیث است. البته ما او را به عنوان دولت و کشور به رسمیت نمیشناسیم. اما دشمن جدی ما است. به تعبیر حضرت آقا باند تبهکاری هستند که با ما و اسلام دشمنی دارند.
وی گفت: خباثت را تا جایی کشاندند که میبینیم اگر مردم مظلوم غزه بمباران نشوند از بیآبی و بی غذایی کشته میشوند؛ و سران کشورهای به اصطلاح متمدن و مجامع بینالمللی هم هیچ اقدام موثری ندارند.
امام جمعه کرج اظهار داشت: دیوان بین المللی کیفری این فاسد مفسد را محکوم کرده و اجازه بازداشتش را داده؛ بعد کشور مجارستان برای کمک به جنایتکار نسل کش، رسماً او را دعوت کرده و خودش اعلام کرده که از دیوان کیفری میخواهم خارج شوم.
انسانیت را لکهدار نکنید
وی ادامه داد: اینها خیلی شفاف حقوق بشر را به بازی و تمسخر گرفتند و اعتبار نظام حقوق جهانی را زیر سوال بردند.
آیت الله حسینی همدانی گفت: این دیده بان حقوق بشر که اگر در ایران شخصی مفسد و جنایتکار و متعرض به نوامیس محکوم به اعدام شود بیانیه میدهد و سر و صدا راه میاندازد که حقوق بشر از بین رفت، چرا برای قریب ۲۰ هزار کودک که در غزه کشته شدند هیچ صدایی از او شنیده نمیشود؟!
وی افزود: شما که نمیخواهید عمل کنید چرا خودتان را ساعتها سر کار گذاشتید؟! جمع کنید بروید دنبال یک کار آبرومند. انسانیت را لکهدار نکنید.
آمریکا دشمن درجه یک ما به حساب میآید
خطیب جمعه کرج با تأکید بر اینکه دولتی که با ما مخاصمه دارد و دشمن درجه یک ما به حساب میآید آمریکا است، گفت: دوران بیش از چهل و چند ساله انقلاب نشان داده که آمریکا لحظهای دست از شرارت علیه مردم ایران برنداشته و هرچه در توان داشته برای براندازی نظام اسلامی به کار گرفته است. حتی وقتی بحث از مذاکره میکند هم دشمنی را باز میگذارد.
تا امروز ارتباط غیرمستقیم با آمریکا برقرار بوده
وی خاطرنشان کرد: در طول این سالها مذاکره با دولت آمریکا به خاطر مصالح و اتمام حجت و یا اقناع مردم به صورت موقت و محدود حتی به صورت مستقیم در مواقعی انجام شده است. یادتان هست بعضیها قدم زدند و گفتند و خندیدند؛ اینها مستقیم بود و انجام شده.
نماینده رهبر معظم انقلاب افزود: در طول این سالها دو کشور حافظ منافع داشتند؛ و رابطه به شکل غیر مستقیم برقرار بوده؛ و از طریق همین حافظ منافع به مسائل خود رسیدگی کردهایم.
وی عنوان کرد: این نوبت هم علی رغم میل آنها به صورت غیر مستقیم در کشوری که خود ما قبول کردیم -ما قبول کردیم در آن کشور مذاکره داشته باشیم چون آنها چیز دیگری میگفتند- و موضوعی که خود ما قبول کردیم راجع به این موضوع باشد که آنها شاید موضوعات دیگری را گفتند که در نامهشان بود، آزمایشی این کار دارد انجام میشود.
ما کاملاً به آمریکا بیاعتمادیم؛ و از مواضع گذشته خود هرگز عدول نمیکنیم
آیت الله حسینی همدانی گفت: صبر میکنیم تا نتیجه معلوم شود که آیا حاضرند در چهارچوب به مذاکره ادامه بدهند یا روش دیگری دارند.
وی افزود: آنچه مسلم است این است که ما کاملاً به آمریکا بیاعتمادیم. و از مواضع گذشته خودمان هم هرگز عدول نمیکنیم. ما تا از آمریکا تغییری در رویکردش در مقام عمل نبینیم آمریکا را همان آمریکا میدانیم و هیچ از جایگاهی که داریم کوتاه نمیآییم. این قصه هم که پیش آمده صبر میکنیم ببینیم چه میشود.
مواظب باشید در مارپیچ سکوت قرار نگیرید
خطیب جمعه کرج تاکید کرد: مردم باید قدرت تحلیل خودشان را بالاتر ببرند. بعضیها صفر و صدی هستند که اینطور نباید باشد. البته تعدادی مزدور و خائن به ملت در فضاهای مختلف خزعبلاتی میگویند؛ در فضای مجازی و حقیقی که نباید توجه کنیم. و مواظب باشید که در مارپیچ سکوت این فضاها قرار نگیرید.
انگلیسیها دشمنان با سابقه ملت و کشور به حساب میآیند
وی در ادامه معرفی گروهی که در مخاصمه با ایران هستند، گفت: انگلیسیها هم ملحق به همین گروه پنجم هستند دشمنان با سابقه ملت و کشور به حساب میآیند. اما در قالب و چهارچوبهایی که هست بالاخره با اینها روابط انجام میشود. با کشورهای دیگر هم که دشمنیهایی داشتند ایران همیشه روابطش را در سطح تعامل حفظ کرده؛ ولو به اندازه آمریکا و انگلیس دشمنی نکردند اما هرگز دوست ایران هم نشدند مثل آلمان و فرانسه.
آیت الله حسینی همدانی بیانت داشت: روابط ایران با دولتهای مختلف بر اساس همین پنج قسم دوست و شریک و رقیب و حریف و دشمن، بدون احساسات و هیجان و شتاب زدگی و یا کندی دارد اجرا میشود. در طول این سالها هم اجرا شده.
حمایت از مظلومان و مبارزه با استکبار جهانی از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی است
وی تأکید کرد: باید توجه داشت که ما اصولی داریم در سیاست خارجی که تغییر ناپذیر است مثل حمایت از مظلومان و مبارزه با استکبار جهانی که در اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی به صراحت آمده است مثل اصل ۱۱ اصل ۱۵۲ اصل ۱۵۳ و اصل ۱۵۴ .
اصل حاکم بر اجرای سیاستها حکمت و عزت و مصلحت است
امام جمعه کرج به اصل ۱۵۳ اشاره کرد و گفت: هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانگان بر منابع طبیعی و اقتصادی و فرهنگ و ارتش و دیگر شئون کشور گردد ممنوع است. این یک اصل است و ما طبق این اصل عمل میکنیم. و اصل حاکم بر اجرای سیاستها حکمت و عزت و مصلحت است با تشخیص امام المسلمین و مجاری قانونی که دارد.
همه باید به جریاناتی که از طریق نظام اعلام میشود اعتماد داشته باشند
وی توجه داد: این روزها تمرکز اصلی دشمن بر از بین بردن اعتماد مردم نسبت به حاکمیت است و لذا همه باید مواظب باشند همسوی با دشمن حرف نزنند و عمل نکنند؛ و در مسیر انقلاب و بیانات امام المسلمین حرکت کنند و اعتماد داشته باشند به جریاناتی که از طریق نظام اعلام میشود و بیان میشود.
قدردانی امام جمعه کرج از اقدام رئیس جمهور نسبت به مبارزه با فساد
آیت الله حسینی همدانی از اقدام رئیس جمهور نسبت به مبارزه با فساد تشکر کرد و گفت: کارگزار نظام اسلامی باید یک شئونی را رعایت کند. باید مواظب باشیم همهمان که روش زندگیمان و مسئولین کسانی که بیت المال در اختیارشان است یله نیست. حرکت ایشان حرکت خوبی بود که دیگران هم باید تشکر کنند تا این مسیر ادامه پیدا کند.
وی تذکری از حضرت آقا را نسبت به مسئولین بازخوانی کرد و گفت: حضرت آقا به مسئولین فرمودند: «شما چگونه میخواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسایل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیتالمال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم – مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! – و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیارترین ملتها بودهاند؛ امروز هم به برکت انقلاب از هوشیارترینهایند؛ از هوشیارها هم هوشیارترند. آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟»
ورزیدگی بدن یک دستور دینی است
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در بخش پایانی بیان خود به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای اشاره کرد و گفت: انسان مومن برای ادای تکلیف الهی که بر عهده دارد باید ورزیدگی بدنی داشته باشد. این یک دستور دینی است که باید ورزیدگی بدنی داشته باشیم.
وی افزود: هم در قرآن و هم در روایات تاکید شده؛ مثلاً در آیه ۲۶ سوره مبارکه قصص دختر حضرت شعیب به پدر خودش عرض میکند که موسی را استخدام کن او بهترین کسی است که میتوانی استخدام کنی زیرا شخص توانا و امینی است؛ قدرت بدنی دارد. ما از این آیه میفهمیم که برای خدمت به مردم باید بدن سالم و قوی داشت.
آیت الله حسینی همدانی گفت: خدا از مومن ضعیف خوشش نمیآید. صحت بدن به تعبیر حضرت بالاترین نعمتی است که ما داریم. این دستورات هم البته حکمتهایی دارد مثلاً ورزش در تقویت اراده موثر است. متضمن سلامت و نشاط است. سلامتی عامل کار و تلاش بیشتر است. ورزش عامل طول عمر است و عمر طولانی عامل خدمت و عبادت بیشتر است. ورزش عامل تندرستی است و تندرستی عامل خوش اخلاقی است.
وی افزود: خدا رحمت کند حضرت امام در زندان هم روز یک ساعت پیاده روی اش را ترک نمیکرد. مقید به یک ساعت پیادهروی بود. پیاده روی خیلی مهم است و جنبه درمانی دارد. امام صادق علیه السلام فرمود: بهترین چیزی که میتوانید خود را با آن درمان کنید پیادهروی است.
هر کس به هر مقدار که میتواند در تولید نقش داشته باشد
خطیب جمعه کرج در خاتمه عنوان کرد: شعار سال را روی دست بگیریم و همه به دنبال این باشیم که کار عار نیست. این را تبدیل کنیم به گفتمان خودمان. هر کس به اندازه خودش به هر مقدار که میتواند تولید کند و کار کند و نقش داشته باشد در تولید.