در خطبه اول نماز جمعه مطرح شد؛

تذکر جدی انبیا به مردم؛ از صفت شیطانی تکبر دور کنید

کارشناس روابط عمومی ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ ۰

امام جمعه کرج در خطبه اول نماز جمعه در تبعیت از توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر مطالعه و انس با نهج البلاغه، خطبه قاصعه را مورد بحث قرار داد و گفت: در زمان ایراد این خطبه فتنه و فساد و ستیزه جویی در بین افراد زیاد شده بود؛ و این خطبه را قاصعه گفتند که به معنای تحقیر کردن و خوار کردن و کوچک کردن و در هم کوبیدن است.

آیت الله حسینی همدانی بیان داشت: کبر و خودپسندی و پیامدهای شوم کبر، تذکر به تواضع و نرم خویی، ممنوعیت کبر برای غیر خدا و داستان گردنکشی ابلیس در مقابل خدا از فصول این خطبه است.

وی گفت: امیرالمومنین علت طرد شیطان از درگاه خدا را همین صفت زشت و ناپسند می‌داند.

خطیب جمعه کرج افزود: تذکر جدی انبیا به مردم این بوده که صفت پلید شیطانی که تکبر و خودپسندی است که ریشه بدبختی‌اش هم شد از خودشان دور کنند.

وی به شرح صفت کبر پرداخت و گفت: تکبر یک حالت نفسانی است در انسان که شخص خودش را کامل‌تر و بالاتر تصور می‌کند از دیگران.

امام جمعه کرج افزود: ممکن است خود برتر بینی در درون کسی باشد اما در بیرون این را بروز ندهد. اگر این حالت در درون بود و به بیرون نیامد کبر نام دارد؛ اما اگر بروز بیرونی داشت می‌شود تکبر.

وی در شباهت عجب و کبر عجب را اینگونه معنا کرد: عجب وقتی است که انسان به خدای تعالی احساس نیاز نداشته باشد و برای دیگران هم هیچ کمال و فضیلتی قائل نیست. خودش را بالاتر از همه می‌داند و همه کمالات را منحصر در خودش می‌داند.

آیت الله حسینی همدانی گفت: متکبر برای دیگران کمالات قائل هست اما خودش را بالاتر می‌بیند. اما کسی که دچار عجب شده اصلاً برای دیگران کمالی قائل نیست و شخصیتی قائل نیست.

وی در ادامه به آثار سوء کبر پرداخت و گفت: شخصی که در درونش کبر دارد به افراد به دیده تحقیر نگاه می‌کند و هیچکس را شایسته همنشینی با خودش نمی‌بیند و دیگران را مسخره می‌کند و به دیگران حسادت می‌کند و کینه دیگران را به دل می‌گیرد.  نصهمه این‌ها را البته در دل دارد و بروز نمی‌دهد.

امام جمعه کرج ادامه داد: تکبر این است که شخص دوست دارد جلوی دیگران راه برود. در مجالس بالا بنشیند. زورگو است. موعظه پذیر نیست اما دیگران باید موعظه او را گوش بدهند.

وی گفت: این صفت، صفت شیطان است. چون اولین بار شیطان این مسیر را طی کرد.

آیت الله حسینی همدانی در خاتمه عنوان کرد: ریشه تخلفات انسان از سه صفت کبر و حرص و حسد نشات گرفت؛ کبر توسط شیطان؛ و حرص توسط حضرت آدم؛ و حسد توسط قابیل انجام شد.

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.