مشروح خطبه‌های نماز جمعه 15 فروردین‌ماه 1404 شهر کرج/

هنر آن است که بتواند روحیه مبارزه با مستکبران را تقویت کند

کارشناس روابط عمومی ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۴/۰۱/۱۵

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

بندگان خدا اوصیکم و نفسی بتقوی الله. متقین بدزبانی و عیب جویی ندارند. غیبت نمی‌کنند.

در ایام ماه مبارک رمضان طرح زندگی با آیه‌ها که ۳۰ آیه را مورد توجه قرار داده بود، ما هم هر جمعه آیه مورد نظر را مطرح می‌کردیم آیه سی‌ام باقی ماند. امروز آن آیه را مطرح می‌کنم و از هفته آینده به حول و قوه الهی تصمیم دیگری را با قید حیات انشاالله دنبال خواهم کرد.

 آیه اول سوره مبارکه همزه در آن طرح مطرح شده بود؛ «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَهٍ لُمَزَهٍ»؛ وای بر هر عیب جویی که طعنه زن است چه در حضور و چه در غیاب. بعضی‌ها اینطور هستند که عیب جویی می‌کنند طعنه می‌زنند بد زبان هستند.

آیه شریفه یک نکته اخلاقی مهمی که در روابط اجتماعی رعایت آن نقش موثری دارد و برای ارتباطات اجتماعی بسیار مهم است را مطرح می‌کند؛ و آن این است که اهل عیب جویی و طعنه زدن به دیگران نباشیم.

مرحوم امین الاسلام طبرسی در مجمع البیان کلمه همزه را گفته به کسی که بدون جهت به دیگران بسیار طعنه می‌زند نسبت به چیزی که واقعاً عیب نیست عیب جویی و خرده‌گیری می‌کند را می‌گویند همزه. یا دیگری گفته همزه به معنای شکستن است. کسی که عیب جویی می‌کند در حقیقت شخصیت دیگری را خرد می‌کند و می‌شکند. لمزه هم به معنای عیب جویی و غیبت کردن و این‌ها آمده.

خلاصه برای فهمیدن معنای این دو کلمه وقتی نگاه می‌کنی می‌بینیم معانی مختلفی برای آن گفته‌اند و فرق‌هایی برای این دو مطرح کردند؛ مثلاً همزه یعنی کسی که پشت سر مردم عیب گویی می‌کند و لمزه یعنی کسی که پیش روی افراد خرده گیری می‌کند. یا همزه یعنی کسی که با کلمات زشت دیگران را آزار می‌دهد و لمزه یعنی کسی که با چشم و اشاره علیه دیگری اقدامی می‌کند یا غیبت می‌کند.

اما اگر دقت شود تقریباً معنای هر دو به هم نزدیک است.  مومن اهل غیبت کردن و بدگویی کردن و عیب جویی کردن و طعنه زدن نیست. این از ایمان به دور است که کسی زبان بذی داشته باشد بذیء اللسان باشد. مردم از زبان او در رنج باشند و آزار ببینند.

مثلا قرآن کریم نسبت به این افراد همیشه قاطعانه برخورد کرده است؛ مثلاً منافقان که اهل مسخره کردن مومنین بودند را تهدید کرده است به عذاب الیم. بعد در آیه ۸۰ سوره مبارکه توبه فرمود به پیغمبر که چه برای آنها استغفار کنی چه نکنی، حتی اگر ۷۰ مرتبه توی پیغمبر برای آنها استغفار کنی، خدا آنها را نمی‌بخشد. چرا؟ چون مسخره کننده اهل ایمان هستند. بد دهن و بد زبان هستند .

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم  فرمودند:  آیا شما را از شریرترین افراد خبر دهم؟ گفتند بله یا رسول الله.  حضرت فرمودند آنها که بسیار سخن چینی می‌کنند و در میان دوستان جدایی می‌اندازند و برای افراد پاک و بی‌گناه در جستجوی عیب هستند. واقعا این بلیه‌ای است که اگر در جامعه افراد مبتلا باشند.

اسلام به آبروی افراد خیلی اهمیت داده است؛  اهمیت ویژه. هر کاری که آبروی افراد را خدشه‌دار کند یا باعث تحقیر مومنی در بین مردم باشد خدا او را مذمت کرده است. و آن را گناهی بزرگ شمرده است.  گناه کبیره شمرده است.

رسول خدا فرمودند: ذلیل‌ترین مردم کسی است که به مردم اهانت می‌کند. و به اهل ایمان توهین می‌کند. توهین به مردم مطلقاً حرام است که یک بخشی از آن همین مسخره کردن است. چه در حضور باشد چه در غیاب باشد. چه به زبان باشد چه به اشاره باشد چه به کتابت باشد. چه در فضای مجازی چه در حقیقی؛ هر چیزی که باعث خنده به مومن شود باعث آزار و ایذاء اهل ایمان شود همه این‌ها عقوبت دارد و حق الناس است. تا شخص رضایت ندهد ولو شما توبه کنید آن گناه سر جایش هست. با استغفار این کارش درست نمی‌شود. با استغفار خدا حق خودش را می‌بخشد. اما آیا حق الناس هم بخشیده می‌شود؟

رسول خدا در شب معراج فرمود به دسته‌ای از مردم عبور کردم که برای آنها لب‌هایی مثل شتر بود  که از گوشت پهلوی آنها می‌کندند و در دهان آنها می‌انداختند.  از جبرئیل سوال کردم این‌ها چه کسانی هستند؟  گفت این‌ها غیبت کنندگان و طعنه زنندگان هستند.

مکرر عرض شد که طبق آیات الهی و روایات اهل بیت علیهم السلام غیبت از گناهان کبیره است.  سوره مبارکه حجرات آیه ۱۱ و ۱۲ را ملاحظه کنید به بزرگی این گناه پرداخته است. در روایات این گناه را از کبیره هم بزرگتر شمرده است. شنیده‌اید زیاد که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: غیبت از زنا شدیدتر است. در ادامه روایت علتش را هم گفته است که حضرت فرمودند شخص بعد از گناه زنا توبه می‌کند و خدای تعالی توبه او را می‌پذیرد اما کسی که غیبت کرده توبه‌اش پذیرفته نمی‌شود مگر وقتی که غیبت شده او را ببخشد. خدای تعالی راجع به مومن غیور است. به این سادگی‌ها رضایت نمی‌دهد.

خلاصه عیب جویی کردن و به دیگران گفتن از صفاتی است که اجتماع مومن را به هم می‌زند و روح اخوت اسلامی را از بین می‌برد. در بعضی از روایات دارد کسانی که عیبجویی دارند و دیگران را مسخره می‌کنند مسخ ملکوتی آنها شبیه عقرب است.

افراد در عالم ملکوت حقیقتشان بروز می‌کند. مثلاً کسانی که در دنیا در حال جمع کردن هستند مثل مور و موریانه محشور می‌شوند. هر کس یک چهره حقیقی در عالم ملکوت خواهد داشت. امیرالمومنین علیه السلام از رسول خدا سوال کرد که مسخ شدگان چند گروه هستند؟ حضرت فرمودند ۱۳ گروه هستند که فرمودند و اما عقرب شخص نیش زننده ای است که مردم از زبان او در امان نیستند.

مواظب باشیم که اگر از دیگران چیزی دیدیم و شنیدیم برملا نکنیم. مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی روایت می‌کند از امام صادق علیه السلام که حضرت فرمودند کسی که در مومن چیزی از عیوب او را با چشم خود ببیند و یا با گوش خود بشنود  بعد برای دیگران بگوید داخل گناهی می‌گردد که قرآن درباره آنان فرموده است «إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ» به یقین کسانی که دوست دارند زشتی‌ها در میان مردم با ایمان شایع شود برای آنها در دنیا و آخرت عذاب دردناکی است.

رسول خدا فرمودند عیب‌های مومنین را جستجو نکنید زیرا هر کس به دنبال عیوب مومنان بود خداوند عیب‌های او را دنبال می‌کند. و هر کس که خدا عیوبش را جستجو کند او را رسوا می‌کند؛ گرچه در درون خانه‌اش باشد. و امیرالمومنین سلام الله علیه فرمودند کاوش کردن در عیب دیگران خودش عیب است.  هر کس عیب جویی کند عیب جویی شود.  و هر که دشنام دهد پاسخ شنود.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

همه شما خواهران و برادران ایمانی را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. متقین دلبستگی و وابستگی به مال دنیا ندارند و آنچه را هم که دارند در راه مرضی خدا مصرف می‌کنند. مولانا امیرالمومنین سلام الله علیه در حکمت ۳۲۹ از حکم نهج البلاغه فرمودند: «لِکُلِّ امْرِئٍ فِی مَالِهِ شَرِیکَانِ- الْوَارِثُ وَ الْحَوَادِثُ» برای هر کسی در مال و ثروتش و شریک وجود دارد؛  یکی وارث و دیگری پیش آمدها.

حضرت بر حذر داشته از ثروت اندوزی. چیزی که تو می‌خواهی جمع کنی که دو شریک دارد ارزش جمع کردن ندارد. کسی که مال را ذخیره می‌کند قطعاً ورثه از آن بهره می‌برند تازه اگر تا قبل از اینکه به دست ورثه برسد آفت نبیند. بنابراین مال را مصرف کنید و ذخیره نکنید.

در حکمت ۳۳۰ توضیحش را زیاد شنیده‌اید که حضرت فرمودند «الدَّاعِی بِلاَ عَمَلٍ کَالرَّامِی بِلاَ وَتَرٍ» درخواست کننده بدون عمل مثل کسی است که تیراندازی می‌کند بدون چله و زه. یعنی بدون تهیه مقدمات کار کسی به دنبال نتیجه مطلوب نباشد چون چیزی گیرش نمی‌آید. تیر زمانی به هدف اصابت می‌کند که در چله کمان قرار بگیرد و درست هدف‌گیری شود و به موقع شلیک شود.

در ایام نورانی و مبارک و پربرکت ماه شوال قرار گرفته‌ایم ماهی که از نظر معنوی پر اهمیت است و گناهان در این ماه آمرزیده شده است. ما کمتر به ماه شوال توجه می‌کنیم. ماه رجب و شعبان و رمضان را پشت سر گذاشته‌ایم؛ احساس سبکی و فرح معنوی در همه ما وجود دارد در نتیجه بی‌توجه به ماه شوال می‌شویم.

شوال به معنای برداشته شدن است. رسول خدا فرمودند: شوال را از این جهت شوال نامیدند که در آن ماه گناهان مومنان مرتفع و برداشته می‌شود. گناهی باقی نمی‌ماند مگر اینکه خداوند تبارک و تعالی آن را می‌آمرزد.

مرحوم سید بن طاووس در اقبال نقل می‌کند که ورود در ماه شوال مانند ورود در ماه رجب است زیرا این ماه ماه حرام است و باید آن را با گفتار و کردار بزرگ بشماری.  مثل کسی که وارد شهر مکه و مسجد اعظم آن می‌شود و آن را بزرگ می‌دارد.

شوال بین دو فصل بندگی قرار گرفته فصل اول که رجب و شعبان و ماه رمضان است و فصل دوم ذیقعده و ذیحجه و محرم است. این شوال منطقه الفراغ است و آمادگی برای فصل دوم بندگی.  این سه ماه هم سه ماهی است که در تزکیه نفس ما بسیار موثر است؛ لذا شوال را دقت کنید. خصوصاً شیطان در این ماه خیلی شیطنت می‌کند. چون یک ماه دست و پایش بسته بود و حالا باز شده و می‌خواهد جبران مافات کند. خیلی از اتفاقات هم در همین ماه شوال می‌افتد.  مواظب باشید که تحت تاثیر اغواگری شیطان قرار نگیریم و خدای تعالی کمک کند که در این ماه آمادگی برای سه ماه آینده را در خودمان فراهم کنیم.

یکی از کارهای شیطانی که در این ماه اتفاق افتاد جنایاتی بود که ۹۹ سال قبل سعودی‌های وهابی در منطقه انجام دادند. به دستور عبدالعزیز قبور و بارگاه ائمه بقیع علیهم السلام را در ۸ شوال ۱۳۴۴ قمری برابر با ۳۱ فروردین ۱۳۰۵  تخریب کردند و قلوب مسلمین جهان به ویژه شیعیان را جریحه‌دار کردند. و سال قبلش سال ۱۳۰۴ شهر مدینه را گلوله باران کردند و به مسجد نبوی خسارات سنگینی وارد کردند.

عکس العمل مسلمین هم نسبت به این جنایات بالا بود. سال ۱۳۰۴ جهان اسلام یک حرکتی انجام داد و علمای مسلمین فتاوایی دادند که با وجود این‌ها نباید به مکه رفت؛ و خیلی از کشورهای اسلامی عزیمت به سفر حج را ممنوع کردند؛ و در ایران هم مرحوم شهید مدرس رضوان خدا بر او سفر حج را ممنوع اعلام کرد.

اما خب در ایران جریان بهائیت که بر حکومت پهلوی‌ها حاکم بود توانست با مدیریت زمان و دفع الوقت کردن موج اعتراضات علیه سعودی‌ها را کم کند و تقاضایی که در کمیسیون دفاع از حرمین شریفین برای بازسازی  قبور اهل بیت علیهم السلام مطرح بود را از دستور کار خارج کند. حتی روابط با عربستان را هم گسترش داد.

امروز خلف منحوس همان افکار و به وجود آورندگان فرقه ضال و مضل بهائیت در حال تخریب و کودک کشی و فساد در روی زمین هستند.  حمله اخیر صهیونیست‌های متجاوز به سوریه در راستای همین خوی استکباری و تجاوزکارانه‌ای است که دارند.

هرچه هم که این‌ها را محکوم کنند چیزی از جنایاتی که مرتکب می‌شوند کم نمی‌کنند. اگر مجامع بین المللی راست می‌گویند و وابسته نیستند و مستقل عمل می‌کنند این خدمت را به مردم جهان و بشریت بکنند که این موجود گرگ صفت را دستگیر کنند و به سزای عملش برسانند. اخیرا شنیدم که می‌خواهد وارد بعضی از کشورها شود. طبق مصوبه دیوان لاهه باید او را دستگیر کنند اگر راست می‌گویند باید او را دستگیر کنند.

البته مردم سوریه و به خصوص جوانان سوری در محل درگیری از خودشان خوب دفاع کردند.  یقیناً همانطور که حضرت آقا حفظه الله فرمودند آینده سوریه را جوانان سوری رقم خواهند زد انشاالله.

خلاصه شیطان کارش ایجاد کردن فساد و مقدمات فساد است. در همان اول انقلاب رئیس جمهور وقت آمریکا وقتی قدرت ایمان و عزم راسخ مردم را در مقابله با آمریکا دید به زعم خودش برای تنبیه مردم در تاریخ ۲۰ فروردین سال ۵۹ با ایران قطع رابطه کرد. گمانشان هم این بود که جمهوری اسلامی مثل رژیم پهلوی به دست و پایش می‌افتد و به چه کنم چه کنم می‌افتد و بعد هم درخواست بازگشت می‌کند. فکر کردند که اینطور می‌شود.

اتفاقاً همان روزی که این‌ها اعلام کردند بلافاصله فردایش حضرت امام رضوان الله علیه بیانیه دادند که این بیانیه خیلی جالب است فرمودند ملت شریف ایران اگر کارتر در عمر خود یک کار کرده باشد که بتوان گفت به خیر و صلاح مظلوم است همین قطع رابطه است. ما این قطع رابطه را به فال نیک می‌گیریم چون این قطع رابطه دلیل بر قطع امید آمریکا از ایران است. در جای دیگری فرمودند ملت شریف مجاهد ما این قطع روابط را به فال نیک گرفته و از مشکلاتی که در این قطعه روابط به وجود بیاید استقبال می‌کند و هراس ندارد. (یعنی پیش بینی این هم هست که وقتی قطع رابطه صورت بگیرد تحریم می‌آید اذیت و آزار می‌آید ولی ما استقبال می‌کنیم.) آن روز برای ملت ما خطرناک است که روابطی مثل روابط رژیم خائن سابق تجدید شود. 

بیانات حضرت امام برای ما درس است. باید جلوی چشم بعضی از مسئولین قرار داشته باشد و دائم به این کلمات نگاه کنند. حضرت آقا هم همین روش را ادامه دادند و تا امروز به درستی به این جرثومه فساد و تباهی اعتماد نکردند. و همه کسانی که وجدان دارند و وجدانشان بیدار است درستی این عدم اعتماد را درک کردند؛ ولو عده‌ای کج فهم و بلکه نفهم هنوز اعتماد دارند؛.

و بعضی از همین طیف تشویق به سرپیچی از فرمان ولی هم می‌کنند. آقا گفته اعتماد نکنید می‌گویند نه گوش به حرف آقا ندهید یواشکی بروید یک کاری بکنید. همین کسانی که قسمتی از امورات کشور در دوران تصدی آنها پی ریزی شد همه، اما این غرب زده‌ها و واداده‌ها بیشتر، سخنان حضرت امام را بخوانند و بعد رفتار آمریکا را با ملت ایران ببینند و بعد به کلام رهبر معظم انقلاب توجه کنند که فرمودند تجربه به ما نشان داده که نباید به آمریکا اعتماد کنیم ببینند که درست است یا نه.

حضرت امام رضوان خدا بر او که کلمات ایشان را باید دائم تکرار کرد فرمودند: آمریکا چه منافعی می‌تواند در اینجا داشته باشد جز منافع زرخیز شما و چه دوستانی می‌تواند اینجا داشته باشد جز آنهایی که به عنوان دوستی خدمتگزار هستند. آمریکا دوست نمی‌خواهد آمریکا خدمتگزار می‌خواهد. آمریکا خدمتگزارانی می‌خواهد که منافع ملتشان را تقدیم او کنند و در عین حال ذلت را بر خودشان بار بیاورند و تحمل کنند.

 کلام امروز ما هم همان کلام حضرت امام است که فرمود: ما و ملت ما و دولت ما ایستاده‌ایم و در مقابل هر سلطه جویی ایستاده‌ایم و تا آن وقت که توان داریم مخالفت می‌کنیم.

کانه حضرت امام برای همین روزها سخن گفتند که فرمودند: دولت آمریکا مع الاسف الان یک شرافت انسانی ندارد که ما بخواهیم به واسطه آن شرافت انسانی‌اش با آن رابطه داشته باشیم. دولت آمریکا این است که داریم می‌بینیم مظلوم را در هرجا پیدا کند پوست می‌کند. هرجا بتواند می‌رود و بمب بر سر آنها می‌ریزد و هرچه بتواند ذخایر ملت‌ها را می‌برد. ما بخواهیم با این‌ها روابط داشته باشیم؟ 

البته این را بگویم از زمانی که آمریکا اعلام قطع رابطه کرده با ما رابطه را عملاً قطع نکرد. هر روز سری به ما زد و برای کشور و مردم ما دردسر جدیدی را درست کرد.  همین روزها هم در ادامه همان مسیر خباثت آلودی که داشت و دارد از جنگ و انجام عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ما می‌گوید ا در دل‌های ضعیف ایجاد رعب و هراس کند.

از طرف دیگر اذناب داخلیش با سخنرانی و بیانیه دادن و مصاحبه کردن و کلیپ درست کردن قدرت او را بزرگ جلوه می‌دهند؛ و برای ناامیدسازی و ناکارآمد نشان دادن نظام تلاش‌های مضاعف میکنند. این روزها می‌بینید که در روزنامه‌هایشان و فضاهای مجازی چه کارها که نمی‌کنند تا شاید که بتوانند بین مردم و نظام فاصله ایجاد کنند.

اگر مردم ما خوب تحلیل کنند و موقعیتی که الان ما و دشمنان ما در آن قرار داریم را خوب بررسی کنند و درک کنند، همه این حرکات که در داخل و خارج دارد انجام می‌شود قابل درک است که چرا عده‌ای گسل‌های اجتماعی و فرهنگی و صنفی را تحریک می‌کنند؟ چرا دنبال بعضی از حرکات هستند و چرا اخبار منفی درست می‌کنند و بعد آن را توسعه و گسترش می‌دهند؟ و چرا چهره بعضی از افراد خدوم و خدمتگزار را تخریب می‌کنند؟

البته همیشه رهبر معظم انقلاب اثر حرف‌های آمریکایی‌ها و نوچه‌های داخلی‌شان را هوا کردند. دیده‌اید که چگونه با کلماتشان و حرکاتشان حرف‌های آنها را بی‌اثر می‌کنند. در خطبه‌های نماز عید هم با یک جمله همه حرف‌هایی که اخیرا زده بودند را خنثی کردند فرمودند: ما خیلی اطمینان نداریم و احتمال زیاد نمی‌دهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد؛ اما این را هم بلافاصله تذکر دادند که اگر آنها یعنی آمریکایی‌ها و بیگانگان غلطی هم بکنند پاسخ ایران محکم است.

آن چیزی که از خطبه‌های حضرت آقا در نماز عید به دست می‌آید این است که ما مواضع اصولی را تغییر ندادیم؛ زیر بار فشار نمی‌رویم و آمادگی خودمان را حفظ می‌کنیم و گفتمان مقاومت را هم تقویت می‌کنیم. این چهار مورد از خطبه‌های ایشان در آن روز به دست می‌آید. ما هم همه بیانات ایشان را با شعار همیشگیمان که مرگ بر آمریکا است تایید و تاکید می‌کنیم.

شرارت آمریکایی‌ها و عنصر نیابتی پلیدش در منطقه که مثل سگ هار عمل می‌کند تمام که نمی‌شود. همین دیروز و دیشب چه جنایاتی را که نسبت به افراد مظلوم و بی‌گناه انجام دادند. دل انسان خون است. از این همه ظلم و سکوت کشورهای اسلامی و عربی و مجامع بین المللی.

دیشب حماس فراخوان داد. از جهان اسلام و بلکه جهان درخواست کرد به دفاع از او و محکومیت صهیونیست‌ها در روز جمعه حرکت جهانی انجام شود. لذا امروز ما در اینجایی که الان نشستیم به دفاع از غزه مظلوم تمام نفرت و انزجار خودمان را با فریاد بلند نثار اسرائیل می‌کنیم.

یکی دیگر از شیطنت‌های شیطانی است که نمی‌خواهد ما مستقل باشیم و پیشرفت‌های علمی داشته باشیم و دائم سنگ اندازی می‌کند و تحریم می‌کند . بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای است.  تلاش غربی‌ها این است که ما در این زمینه پیشرفت نداشته باشیم. لذا با مطرح کردن بحث‌های انحرافی می‌خواهد جلوی توانمندی‌های ما را بگیرد؛ با اینکه ایران از روز اول با صدای بلند اعلام کرده که سیاست‌های هسته‌ایش در راستای استفاده صلح‌آمیز است. 

مثل همین برق که دیدید امسال ما مشکلاتی را داشتیم در بحث ناترازی انرژی. اگر این مسیر درست طی شود تابستان و زمستان و در فصول مختلف یکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها همین است که باید دنبال کرد.  در فعالیت صلح آمیز هسته‌ای هرگز نمی‌توانیم به غربی‌ها اعتماد کنیم.

الان رابطه آژانس انرژی اتمی با ما چطور است؟  کاملاً یک طرفه و غیر قابل اعتماد است. سوال ما اینجا از آژانس بین المللی انرژی اتمی این است که چرا وقتی آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران ما را تهدید می‌کند هیچ عکس العملی از خود نشان نمی‌دهی؟ این سکوت و عدم تحرک آژانس نشان می‌دهد که استقلال لازم را ندارد و تحت سلطه غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌هاست.

معنای عضویت در آژانس چیست؟ ما الان عضو هستیم خوب این یعنی چه؟ غیر از حفظ منافع متقابل و از بین نرفتن حقوق اعضا است؟ همکاری وقتی معنا پیدا می‌کند که حقوق طرفین به عدالت دیده شود؛ و الا ترک همکاری از این همکاری بهتر است.

۲۰ فروردین سالگشت شهادت هنرمند متعهد بسیجی سید مرتضی آوینی است که رضوان خدا بر او. روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است. شخصیتی که رهبر معظم انقلاب درباره او گفتند یادش غالباً با من است. او هنرمند بسیجی بود. قبلاً عرض کردم که هنرمند بسیجی است که می‌تواند در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن بایستد. هنرمند بسیجی می‌تواند ارزش‌های اسلامی و انقلابی را به بهترین شیوه نشان دهد و آنها را عینی کند. هنر آن است که بتواند روحیه مبارزه با مستکبران را در افراد تقویت کند.  والا با هنر و به اسم هنر ابتذال و لودگی و بی بندوباری و اباحه‌گری را به خورد مردم خواهند داد؛ که همین الان لااقل در بعضی از سریال‌ها که در حال پخش است علنی است. گاهی دین و ارزش‌های ملی، احکام الهی، قوانین کشور به سخره گرفته می‌شود. اثر وضعی گفتگوهایی که در این فیلم‌ها هست این است که در جان افراد می‌نشیند و به باور تبدیل می‌شود.  قوانین کشور را و احکام الهی را با یک کلمه و دو کلمه مسخره می‌کنند. کسی هم نظارت نمی‌کند و دقت نمی‌کند.

 هید هم تعهد داشت و هم قلم جذاب و هنرمندانه‌ای داشت. امروز از امام زیاد یاد کردم و نسبت به آمریکای نکاتی را گفتیم یک جمله از ایشان در وصف امام عرض کنم در کتاب آغازی بر یک پایان -که کتاب‌های ایشان عالی است دوستان حوصله کنند بخوانند- ایشان جمله‌ای در آن کتاب دارد می‌نویسد: من اگر هیچ برهان دیگری در دست نداشتم ظهور انقلاب اسلامی و بهتر بگویم بعثت تاریخی انسان در وجود مردی چون حضرت امام برای من کافی بود تا باور کنم که عصر تمدن غرب سپری شده و تا آن وضع موعود که انسان در انتظار اوست فاصله‌ای چندان باقی نمانده. بنابراین جهان فردا دیگر از آن غرب نیست و همه تحولات حکایتگر همین حقیقت هستند. آمریکا و اروپا بعد از دو قرن روشنفکری و یک قرن توسعه صنعتی به همان عاقبتی دچار آمده‌اند که همه تمدن‌ها در طول تاریخ. اگر این هیولا از بین برود خلأ وجود آن را چگونه باید پر کرد؟ به نظر می‌رسد که پیش از اضمحلال و فروپاشی کامل با رویکرد دگرواره انسان به عالم معنا خلأ درونی بشر که ناشی از بی‌ایمانی است پر خواهد شد. ایمان، منجی جهان فرداست. چنانکه منجی ایران شد انقلاب اسلامی را به سرچشمه جوشان انقلاب معنوی و دینی در سراسر جهان مبدل کرد.

خدای تعالی روح ایشان را شاد کند و با اولیا اش و اجدادش متصل کند برای همه شهدا صلواتی ختم کنید.

۲۱ فروردین تاسیس بنیاد مسکن انقلاب، حساب ۱۰۰ امام که افتتاح شد در سال ۵۸؛ و شهادت شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در سال ۷۸ است. نظامی بود اما اسوه اخلاق و تربیت و صبر و استقامت.  نزدیک ۲۰ سال شاگردی مرحوم آیت الله بهاءالدینی را کرد. او هم به ایشان خیلی علاقه داشت.  من از نزدیک با ایشان مواجه بودم شخصیت بزرگواری بود.  مرحوم آقای بهاءالدینی عارف بالله سال‌ها قبل از شهادتش گفته بود ما نور شهادت را در چهره شما می‌بینیم. به بعضی از طلبه‌های شیرازی که آمده بودند پیش آیت الله بهاءالدینی دستورالعمل بگیرند فرموده بود بروید از صیاد شیرازی درس زندگی بگیرید اگر صیاد شیرازی شدید هم دنیا دارید هم آخرت.

انسان پرکاری بود و خستگی‌ ناپذیر بود و کم توقع. از همرزمانش می‌گوید شهید صیاد پیغام داده بود که به قرارگاه بیایم. رفتم دیدم پیغام گذاشته که برایم کاری پیش آمده صبر کن تا برگردم. ساعت از ۱۲ شب گذشت و دیدم دارد از دور می‌آید. تمام وجودش خاک آلوده است. مثل سرباز صفرها که فرمانده‌اش به او کاری داده انگار نه انگار که خودش فرمانده است. خوش و بش کرد و گفت شام خورده‌ای؟ گفتم فکر می‌کردی من گرسنه می‌مانم تا شما بیایی؟ گفت پس بنشین هم حرف‌هایمان را می‌زنیم هم یک بار دیگر با من شام بخور.  نشستیم و ایشان صدا زد که پرچم من را بیاورید. سفره غذایشان را که آوردند خیار بود و پنیر بود و گوجه. حالا این را تصور کنید شخصیت و زندگی ایشان را و سفره غذایش را بگذارید کنار مدیری که تا فرصت پیدا می‌کند با پول بیت المال می‌رود سفر و تفریح عکس می‌گیرد و به دیگران نشان می‌دهد و دیگران هم در تایید می‌گویند که زندگی شخصی‌اش است و شما با این کارها چه کار دارید. این‌ها را کنار هم بگذارید! 

در تمام این سال‌ها تقریباً هر بار به من این گلگی را کردند که من به مسئولینش منتقل کنم که به من هم مربوط نمی‌شود و آن صوت مراسم‌هاست در راهپیمایی‌ها و مراسم مختلف که همیشه صوت نداریم و این در شأن حضور باشکوه مردم نیست. هر بار هر کس به گردن دیگری می‌اندازد و یک بار که همه را خواستیم و گفتیم بنا شد که فردا درست شود و آن فردا هنوز نیامده.

دوستان نسبت به شعار سال هم اگر طرح و ایده‌ای دارند که در مساجد و مصلی بشود برقرارش کرد و راه‌اندازی کرد به خود من آن طرح‌ها را بدهند تا بررسی کنیم و عمل کنیم.

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.