امام جمعه کرج تأکید کرد: رعایت اخلاق اجتماعی و دوری از عیبجویی نقش مؤثری در ارتباطات اجتماعی دارد. وی افزود: غیبت و بدزبانی از صفات منافقان بوده و اسلام نسبت به حفظ آبروی مؤمنین اهتمام ویژهای دارد.
وی تصریح کرد: قرآن کریم در آیههای متعددی مانند آیه اول سوره همزه و آیات سوره حجرات، غیبت و عیبجویی را از گناهان کبیره شمرده و آن را موجب خدشه به روح اخوت اسلامی دانسته است. وی گفت: امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند کاوش کردن در عیب دیگران خود از عیوب است و هر که عیبجویی کند، عیبجویی خواهد شد.
وی افزود:رسولالله صلیالله علیه و آله اهانت به مؤمنین را گناهی بزرگ برشمرده و فرمودند یکی از شریرترین افراد در میان مردم کسانی هستند که سخنچینی کرده و عیب مؤمنین را جستجو میکنند.
امام جمعه کرج تأکید کرد: اسلام هر کاری که سبب خدشهدار شدن آبروی مؤمنین شود را ممنوع دانسته و حتی مسخره کردن دیگران چه در فضای واقعی یا مجازی را به عنوان حقالناس قلمداد کرده است که جز با رضایت شخص قابل بخشش نیست.
وی تصریح کرد: روایتها و آیات متعددی نشان میدهد غیبت از گناهان کبیره و حتی شدیدتر از زنا شمرده شده است؛ زیرا خداوند توبه کسی که غیبت کند را جز با طلب بخشش از فرد غیبتشده نمیپذیرد.
وی گفت: عیبجویی و مسخره کردن موجب مسخ ملکوتی انسان میشود و افراد بدزبان و نیشزننده حقیقتاً در عالم ملکوت به صورت حیواناتی مانند عقرب و موریانه محشور خواهند شد.
وی افزود: طبق روایت امام صادق علیهالسلام از کتاب کافی، کسانی که عیب مؤمنین را برملا میکنند، مشمول عذاب دردناک در دنیا و آخرت خواهند شد.