مشروح خطبه‌های نماز جمعه 10 اسفندماه ۱۴۰۳ شهر کرج/

رسیدگی به حال مستضعفان از وظائف نظام اسلامی و همچنین مردم است

کارشناس روابط عمومی ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۳/۱۲/۱۰

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

بندگان خدا اوصیکم و نفسی بتقوی الله. اهل تقوا از تلاوت قرآن سیر نمی‌شوند و تا بتوانند قرآن می‌خوانند. «فاقروا ما تیسر من القرآن».

در جمعه پایانی ماه شعبان هستیم و عن قریب ماه مبارک رمضان را ان‌شاءالله درک می‌کنیم. می‌دانید در آیات قرآن از میان ماه‌هاى سال، تنها نام ماه رمضان آمده است. با آنکه ماه رمضان جزو ماه‌هاى حرام نیست اما قرآن از آن با احترام ویژه یاد می‌کند. در آیه ۱۸۵ سوره مبارکه بقره فرمود: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی اُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ…».

عظمت این ماه به خاطر خصوصیاتی است که خداوند در آن قرار داده و آن را بر ماه‌های دیگر فضیلت بخشیده است. ماه ضیافت الله، ماه سازندگی، ماه جهاد و کوشش در جهت خودسازی و کسب اخلاق حسنه، ماهی که روزه در آن تشریع شد، ماهی که شب قدر در آن است؛ و از همه مهمتر ماهی که قرآن در آن نازل شد.

فرصت‌هائی که در طول عمر برای انسان پیش می‌آید خیلی کوتاه، محدود و زودگذر هستند؛ انسان مومنِ زیرک باید با شناخت صحیح از این فرصت‌ها به بهترین وجه در مسیر کمال و سعادت خودش بهره ببرد. و چون اطمینان ندارد که این موقعیت برای او دوباره فراهم شود، هم خوب مراقبت می‌کند و هم خوب استفاده می‌کند.

نسیم رحمت ‌الهی در ماه مبارک ‌رمضان وزیدن می‌گیرد و یکی از این فرصت‏های ناب را که لطف و عنایتش در آن بی‌حد و حصر است در اختیار انسان قرار می‌دهد. و هرکس به اندازه استعداد و ظرفیت‌هائی که برای خودش فراهم کرده از رحمت و برکت و غفران الهی و مهربانی‌های خدای تعالی بهره می‌برد. و براى اینکه به اندوه و حسرت نیفتد از هر لحظه آن بهترین توشه را براى آخرت و خودسازى و معنویت استفاده می‌کند.

اولیاء دین برای بهره بیشتر بردن از ماه مبارک رمضان توصیه و سفارشاتی دارند مثل این که در این ماه فعالیت‌های اجتماعی و کمک به خانواده و رسیدگی به افراد مستمند بیشتر باشد.

به عنوان نمونه از یکی از دعاهای ماه مبارک امام سجاد علیه‌السلام درس می‌گیریم. حضرت در قسمتی از دعا با خدای تعالی این‌گونه مناجات می‌کند: «خداوندا، در این ماه ما را موفق دار که به خویشاوندان‌مان نیکى کنیم و به دیدارشان بشتابیم و همسایگان‌مان رابه بخشش و عطاى خویش بنوازیم و اموال‌ مان را از هرچه به ‏ناحق بر آن افزوده‏ایم پیراسته داریم و با اداى زکات پاکیزه گردانیم و با آنان که از ما گسیخته‏اند بپیوندیم و با آن‏که در حق ما ستمى روا داشته به مقتضاى انصاف رفتار کنیم و با آن کس که با ما دشمنى ورزیده، دوستى کنیم؛ جز آن کسانى‏که به‏ خاطر رضاى تو با آنان دشمن شده‏ایم که با چنین دشمنى هیچ‏گاه سخن از دوستى نگوئیم و همدل نشویم».

بند بند این مناجات درس است و معلوم می‌شود ماه مبارک رمضان زمینه این نوع از اقدامات فراهم‌تر است. یکی از مسائل مورد نیاز امروز جامعه ما ارتباط و الفت بیشتر و فاصله گرفتن و کنار گذاشتن نزاع است. خصومت صفت بدی است و به شدت نهی شده.

رسول خدا فرمودند: «جبرئیل علیه‌السلام درباره هیچ چیز به اندازه دوری کردن از دشمنی با مردم به من سفارش نکرد». امام باقر علیه‌السلام فرمودند: «از ستیزه‌گری دوری کنید، زیرا این کار دل را تباه می‌کند و نفاق به بار می‌آورد».

ریشه این صفت بی تقوائی است. امیرالمومنین علیه‌السلام فرمود: «کسانى‏که خصومت مى‏ورزند و نزاع مى‏کنند، نمى‏توانند با تقوا باشند». اساساً خصومت بی‌تقوائی تولید می‌کند و انسان بی‌تقوا خصومت را زیاد می‌کند. پس یکى از پیامدهاى بى‏تقوایى، اختلاف و تفرقه و خصومت ودعواهای بی‌اساس درجامعه است.

خب ماه مبارک رمضان نعمتی است که انسان را به تقوا نزدیک می‌کند و آنان که اهل تقوا هستند تقوایشان بیشتر و محکمتر می‌شود و از برکات تقوا، از بین رفتن خصومت است. در ماه مبارک روی این صفات خودمان بیشتر کار کنیم.

در این بار عامی که خدای تعالی داده است انسان می‌تواند فرصت‌های گذشته خود را که از دست داده و خرابی‌هائی بوجود آورده جبران کند چون هر عملی به برکت این ماه چند برابر پاداش دارد و می‌تواند از حسرت‌های قبلی انسان کمی کم کند.

مثلاً در طول سال موفق به تلاوت قرآن نبود، نتوانست صدقه‌ای بدهد، به مستمندی کمک کند، از فقیری دستگیری کند، صله رحمی بجا بیاورد، به کسی کمک فکری، کمک درسی و امثال اینها را داشته باشد، وقت جبران آن‌ها همین‌ماه مبارک است. شب‌های قدرش را هم باید قدر دانست. به خاطر تقارن با سال جدید ان‌شاءالله توفیق شد نکاتی را عرض خواهم کرد.

نکته دیگر اینکه این ماه از جهات مختلف با وجود مقدس ولی عصر ارواحنا فداه شباهت و ارتباط دارد. این ماه را فرصتِ شناخت امام عصر و تربیت خود برای یاری امام زمان کنید. همانطور که ماه رمضان، بهارِ کسب معرفت و بهار قرآن است، حضرت هم ربیع الانام و بهار اهل عالم است.

بهار، فراوانی باران را به همراه دارد که زمین مرده را زنده می‌کند و جان تازه می‌دهد. امام عصر هم به تمام موجودات عالم حیات تازه می‌بخشد و مثل باران بهاری به هرجا برسد زندگانی می‌بخشد. رسول خدا در آن خطبه معروف که در چنین روزی فرمودند، اشاره به ویژگی‌های ماه مبارک داشتند که: «اَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکُمْ‏ فِیهِ‏ عِبَادَهٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَاب‏…» و ما در زیارت امام عصر می‌خوانیم: «اشهد ان بولایتک تقبل الاعمال» و در دعای ندبه عرض می‌کنیم «و دعائنا به مستجابا…» موارد فراوان است من به عنوان نمونه عرض کردم.

رابطه خود را با امام زمان در این ماه تقویت کنید. امام صادق علیه‏السلام فرمودند: «مَنْ سُرَّ اَنْ یَکُونَ مِنْ اَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْاَخْلَاقِ». یعنی حضرت بعد از انتظار، دو شرط اصلی عضویت در جمع یاران امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه را، یکی ورع و دیگری خوش خلقی بیان فرمودند. و این دو شرط از آداب مهم و درس‌های اخلاقی ماه مبارک رمضان است که همه باید به آن زینت شویم.

رسول خدا در خطبه شعبانیه و در پاسخ به امیرالمومنین علیه‏السلام که پرسیده بودند: برترین اعمال در این ماه چه عملی است؟ فرمودند: برترین عمل در این ماه ورع از محارم الهی است؛ و در فراز دیگری فرمودند: «مَنْ حَسَّنَ مِنْکُم فِی هَذَا الشَّهْرِ خُلُقَهُ کَانَ لَهُ جَوَازاً عَلَى الصِّرَاطِ یَوْمَ تَزِلُّ فِیهِ الاَقْدَامُ». در بیان امام صادق شرط یار امام عصر بودن را حسن خلق فرمود و این بیان رسول خدا به این معناست که ماه رمضان، بهترین زمان برای تربیت یاران امام زمان‌ علیه‏السلام است.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. اهل تقوا از همه فرصت‌های عبادت به خوبی استفاده می‌کنند. مولانا امیرالمومنین‌ علیه‌السلام در حکمت۳۲۳ از حکم نهج‌البلاغه فرمود: «إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ جَعَلَ الطَّاعَهَ غَنِیمَهَ الْاَکْیَاسِ، عِنْدَ تَفْرِیطِ الْعَجَزَهِ». خداوند پاک، طاعت خود را سود افراد زیرک قرار داده، آن گاه که اشخاص ناتوان از آن کوتاهى مى‏کنند.

چون اطاعت و بندگی خدای تعالی علاوه بر اینکه پاداش دارد، باعث می‌شود، نعم اخروی که خداوند به عنوان پاداشِ اعمال ما در نظر گرفته است پایدار شوند. لذا افراد زیرک فرصت عبادت را از دست نمی‌دهند و از کوچکترین زمان خود بیشترین بهره را می‌برند؛ برخلاف افرادی که اهل کوتاهی و تنبلی هستند، نتیجه کار نکردن و قصور آنان افسوس خوردن است. امام علیه‌السلام شخصی که کوتاهی دارد را مثل عاجز دانسته‌اند. خدای تعالی توفیق درست استفاده کردن از اوقاتِ در اختیار را به همه عنایت فرماید.

در ساعات پایانی ماه شعبان المعظم قرار داریم و پایان سال اهل دل و اهل معرفت است. لذا سفارش کردند ضمن توجه به ادعیه دیگر این دعا زیاد خوانده شود: «اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فیما بقی منه». خدای تعالی توفیق دهد با طهارت وارد ماه مبارک رمضان شویم.

ماهی عظیم و پر خیر در مقابل ماست. امام صادق علیه‌السلام فرمودند: کتب آسمانی از تورات و انجیل و زبور تا قرآن، همه در ماه مبارک رمضان بر پیامبران الهی نازل شده است. یعنی در این ماه، خداوند متعال با بندگانش سخن گفته و آنان را مورد خطاب قرار داده است.

رسول خدا فرمود: «ماه رمضان به سوی شما آمده است، ماهی پر برکت است که خداوند روزه آن را بر شما واجب گردانیده و درب های آسمان در آن باز شده است». توجه به همین نکته خیلی مهم است. خداوند از شب اول شروع می‌کند. رسول خدا فرمودند: «به‏یادآورنده خدا در این ماه آمرزیده است و سوال کننده در این ماه، محروم نمی‏شود».

خداوند در هر شب از ماه مبارک رمضان سه‌مرتبه این جملات را می‏فرماید: «آیا درخواست کننده‏ای هست، تا من درخواستش را به او عطا کنم؟ آیا کسی هست که توبه کند، تا من توبه او را بپذیرم؟ آیا کسی هست که از من طلب آمرزش کند، تا من او را بیامرزم»؟ روایات زیاد است نمونه خواندم.

وقتی اینگونه خداوند بار عام داده است یعنی بندگان من بدانید از طرف من دیگر هیچ مانعی وجود ندارد، هیچ دری بسته نیست؛ یعنی هر تقاضائی داشته باشید، مادی و معنوی به خداوند می‌رسد. پس دعا را برای خود و دیگران فراموش نکنید. زبان خود را چشم و گوش خود را حفظ کنید تا بهره بیشتری ببرید.

همانطور که توجه دارید ماه مبارک رمضان ماه قرآن هم هست، بهار قرآن است. در دعای ۴۲ امام سجاد به خدای تعالی عرض می‌کند: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ یَعْتَصِمُ بِحَبْلِ الْقُرْآنِ… وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ یَرْعَاهُ حَقَّ رِعَایَتِهِ…وَ اجْمَعْ به‌مُنْتَشَرَ اُمُورِنَا». خدایا بر محمد و آلش درود فرست، و ما را از آن کسانی قرار ده که ‌به ریسمان محکم قرآن چنگ می‌زنند… و حق این کتاب را  چنان که سزاوار است رعایت می‌کنند… و امور از هم پاشیده ما را با آن سر و سامان بخش».

ان‌شاءالله بخشی از شبانه روز را به قرآن و تدبر در آیات و حفظ آن بپردازید. حرکت سراسری زندگی با آیه‌ها کمک‌ خوبی برای رسیدن به این هدف خواهد بود که فعالانه دنبال خواهید کرد.

نکته دیگر اینکه همه تلاش کنیم حرمت این ماه حفظ شود؛ خصوصاً بخشی از آن بخصوص شب‌های قدر که با ایام عید نوروز مقارن است و دقت بیشتری می‌خواهد دستگاه‌های مربوطه نسبت به مغازه‌ها و اماکن مختلفِ متخلف، وظائف خود را به خوبی عمل کنند؛ اجازه تظاهر به روزه‌خواری داده نشود. اگر کسی توان روزه گرفتن ندارد، نگیرد اما اجازه تظاهر به روزه‌خواری و حرمت شکنی ندارد.

نکته دیگر اینکه سعی کنیم در این ماه از بلیه اسراف نجات پیدا کنیم. بسیار صفت پلیدی است. آیات مربوط به اسراف را مرور بفرمائید. خدا مسرفین را دوست ندارد. اسراف کنندگان برادر شیطان هستند و فرعونی که ادعای خدائی می‌کرد از اسرافکاران بود؛ آیه ۸۳ سوره مبارکه یونس فرمود: «وَ إِنَّ فِرْعَوْنَ لَعَالٍ فِی الْأَرْضِ وَ إِنَّهُ لَمِنَ الْمُسْرِفِینَ». دستور قرآن است که از مسرفین تبعیت نشود. اهل اسراف اهل آتش هستند و از هدایت هادیان هم بهره‌مند نمی‌شوند و با دروغگویان در یک ردیف قرار دارند.

خیلی امر مهمی است. گاهی اصلاً توجه نداریم که چه مقدار سرمایه را هدر می‌دهیم. اینها مربوط به خود ماست ربطی به حکومت و نظام و دشمن خارجی و داخلی و سوء مدیریت ندارد. به تعبیر یکی از دوستان، شما الان یک دانه برنج گوشه بشقاب را دقت کنید اگر هدر ندهیم یعنی ۸۵ میلیون نفر در یک دانه برنج صرفه جوئی کنند نزدیک ۱۷ تن می‌شود که اگر دوتا دونه برنج را مواظب باشیم ۳۶ تن می‌شود. من غذا خوردن‌ حضرت آقا را دیدم، پارچه‌ای‌ می‌اندازند که اگر دانه‌ای ‌افتاد بردارند. خوب مواظب باشیم در این ماه که منابع را هدر ندهیم.

چقدر ما الان گرفتار و محروم داریم. رسیدگی به حال محرومان به خصوص در این ایام و بویژه روزهای پایان سال و در ماه مبارک غیر از ارزش انسانی بالا، ثواب چند برابری دارد. یکی از وظائف نظام اسلامی و همچنین مردم رسیدگی به حال مستضعفان است.

حضرت امام فرمود: «وظیفه ما و همه دست‌اندرکاران است که به این مردم خدمت کنیم و در غم و شادى و مشکلات آنان شریک باشیم که گمان نمى‌کنم عبادتى بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد». یا در بیانی دیگری فرمودند: «خدا نیاورد آن روزى را که سیاست ما و سیاست مسئولین کشور ما پشت‌کردن به دفاع از محرومین و روآوردن به حمایت از سرمایه‌دارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشترى برخوردار شوند. معاذ الله که این با سیره و روش انبیا و امیرالمومنین و ائمه معصومین علیهم‌السلام سازگار نیست».

حضرت آقا هم در همین مسیر کار را جلو بردند و در بیانی فرمودند: «آگاهی از نیازها و احتیاجات همسایگان و تلاش در جهت تأمین آن‌ها، وظیفه اسلامی هر فرد مسلمان است و در دوران حاکمیت اسلامی، ما باید این‌گونه ارتباطات را احیا کنیم. باید کاری کرد که مردم به شرکت در فعالیت‌های خیرخواهانه و تقسیم ثروت خود با نیازمندان تشویق شوند و اگر این‌کار معمول شود، در دل‌ها لطافت و روحیه‌ای ایجاد خواهد شد و کار امداد رسانی نیز روال بهتری به خود خواهد گرفت».

و آنقدر این مساله اهمیت داشت که ۲۲ روز بعد از پیروزی انقلاب یعنی روز ۱۴ اسفند سال ۵۷ امام دستور تاسیس کمیته امداد را برای کمک و توانمندسازی اقشار محروم و مستضعف جامعه صادر کردند که تا امروز منشاء آثار فراوان در کشور و مناطق محروم با تنوع خدمات بوده است؛ و در استان ما هم بحمدالله فعال عمل می‌کنند.

و آن روز را روز نیکوکاری و ترویج قرض‌ الحسنه نام‌گذاری کردند که راجع به این سنت حسنه قرض دادن به خدای تعالی در فرصتی مفصل باید نکاتی عرض کنم ان‌شاءالله.

این ایام همه‌اش خیر و نیکی است و یکی از آن خیرات مستمر توجه و رسیدگی به محیط زیست و درخت و آب و خاک است که به خصوص روز ۱۵ اسفند را روز درختکاری و روز آموزش همگانی حفظ محیط زیست نامیدند. من سال‌های قبل راجع به ثواب درختکاری روایات متعددی برای شما خواندم مراجعه می‌فرمائید.

اما اینجا یادآوری می‌کنم کلام حضرت آقا را که سال ۱۴۰۲ فرمودند: نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ۴ سال؛ که هر سال۲۵۰ میلیون نهال می‌شود و برای هر نفر سه نهال در سال است که امسال آقایان و خانم‌ها و خانواده‌ها زمان را از دست ندهند و اقدام به این کار کنند که در ماه مبارک ثواب مضاعف دارد.

ظرفیت تولید نهال کشور بالاست و لازم هم نیست که دولت سرمایه‌ای را برای این کار کنار بگذارد. گزارشی دیدم از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که گفته بود: ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در ایران وجود دارد و ۵ منطقه رویشی مهم داریم. ظرفیت کشور برای نوع گونه‌ها و مکان‌های کشت نهال کاملاً فراهم است و اتفاقاً البرز در این مهم پیش قدم است و دستاوردهای خوبی داشته است که به عزیزان خدا قوت عرض می‌کنیم.

آقا فرمودند: «یکی از کارهای مهم، همین مسئله‌ی درخت‌کاری است که می‌تواند برای اقتصاد کشور به‌ معنای واقعی کلمه دارای اهمّیّت باشد. ما جزء کشورهای معدودی هستیم که حفظ محیط زیست را در قانون اساسی‌مان داریم. در قانون اساسی ما، حفظ محیط زیست تصریح شده و این چیز مهمّی است؛ هیچ کس نبایستی این قانون را نقض کند، و این جزء امتیازات برجسته‌ی قانون اساسی ما است».

نکته بعدی که باید عرض کنم درباره مراسم تشییع پیکر سید عزیز سید حسن نصرالله بود. اولاً از شرکت همه عزیزان در مراسم مصلی تشکر می‌کنم. خوب تکریم کردید و اهمیت دادید در جاهای دیگر هم مراسم خوب برگزار شد؛ ممنونم. حق هم همین بود؛ چون سید به نیابت از مردم مسلمان دنیا با خبیث‌ترین و پلیدترین و شرورترین باند تبهکاری که با اسلام و بلکه انسان در ستیزه است به مبارزه پرداخت و استقامت کرد و جریان مقاومت را رهبری کرد. لذا بر گردن همه انسان‌ها حق دارد. سید در عمل نشان داد که نصرت الهی برای کسانی است که خدا را یاری کنند.

اما آنچه در لبنان واقع شد، یک حماسه بود. تمام همت خودشان را گذاشته بودند که این قدرت‌نمائی اتفاق نیفتد. القاء کرده بودند با وقایعی که اتفاق افتاده، از انفجار پیجرها و شهادت فرماندهان حزب الله و عروج رهبران بزرگ مقاومت به خصوص سید حسن و سید هاشم، دیگر مقاومت تمام شد و یا به محاق رفت و توان بازآفرینی خود را ندارد.

اما همه آنچه تصور داشتند با حضور لااقل یک میلیون و پانصد هزار نفر از مردم لبنان و کشورهای دیگری که از ورود بخش زیادی از آنها ممانعت به عمل آمده بود و الا جمعیت بیش از این حرف‌ها می‌شد، خنثی شد. خودشان در روزنامه‌ها و فضاهائی که در اختیار دارند اقرار به شکست کردند و گفتند که حزب الله و مقاومت زنده است.

این تشییع حماسی با وحدت و نظمی که داشت مرگ واقعی صهیونیست‌های تروریست را نشان داد. اثر ترور و شهادت سید حسن نصرالله و دیگر فرماندهان مقاومت، برخلاف تصور رژیم صهیونیستی این است که اولاً گروه‌های مقاومت در سرزمین‌های اسلامی را متحدتر کرد و ثانیاً مسیر فروپاشی این رژیم منحوس را سرعت داد. و ثالثاً دولت آمریکا با آن حجم بالای حمایت مادی و معنوی و بدون هیچ قید و شرط از اسرائیل برای خودش تنفر جهانی را فراهم کرد. و امروز شعار همه آزاده‌های دنیا حتی آنهائی‌ که‌ در آمریکا زندگی می‌کنند مرگ‌ بر آمریکاست.

صهیونیست‌ها را می‌بینید که در هر مرحله از تبادل اسرایشان خوار و خفیف می‌شوند و حماس با اقتدار کامل به زندگی ادامه می‌دهد. آزین بندی خان یونس بر خرابه‌ها و آمادگی با نشاط مردم و کودکان برای استقبال از ماه مبارک رمضان را ملاحظه فرمودید؛ این یعنی نابودی اسرائیل. هر پرچمی که در خان یونس برای ماه مبارک رمضان زده می‌شود موشکی ‌است ‌به ‌سمت ‌مشروعیت‌ و موجودیت ‌رژیم ‌پلید صهیونی.

پیام رهبر معظم انقلاب برای روز تشییع دو شهید سربلند را با آن عبارات ناب و بسیار دقیق و پر محتوا قطعا ملاحظه فرمودید. به هر تقدیر؛ پیام این حماسه عظیم این بود که هیچ عاملی حتی شهادت فرماندهان و رهبران نمی‌تواند در مسیر الهی که مردم در مبارزه با استکبار در پیش گرفته‌اند خلل ایجاد کند و این شهادت عامل ادامه راه با اراده محکم‌تر و با صلابت‌تر جبهه مقاومت شد.

امروز جهان غرب و نهادهای بین‌المللی باید برای افکار عمومی دنیا توضیح دهند که چرا در مقابل این همه جنایات بزرگ، سکوت کردند و هیچ اقدام بازدارنده‌ای نداشتند. البته روسیاهی برای سران کشورهای عربی ثبت شد. اوج خفت و خواری هم زمانی بود که صهیونیست‌های پست فطرت جنگنده‌های خود را برای ایجاد ترس بر سر مردم مانور دادند و با این کار اعلام کردند همه وجودشان را ترس از مقاومت فرا گرفته است.

برای رژیم غاصب حریم کشورها اهمیت ندارد؛ و دولت‌های وابسته به استکبار هم از این که حریم آنها مورد تعرض قرار گیرد ناراحت نیستند. می‌خواستند مردم را بترسانند اما آن جمعیت عظیم با شجاعت تمام همین شعار همیشگی شما علیه اسرائیل را سردادند. مردم حاضر نشان دادند از این حرکات خوفی ندارند، اما آنها در مقابل نشان دادند هر لحظه آماده خباثت و ترور و جنایت هستند.

یک نکته جالب عرض کنم شاید هم شنیده باشید که سید حسن نصرالله پیش از شهادت در وصیتنامه‌اش اشاره کرده: «اگر روزی به شهادت رسیدم، بدانید که پرواز جنگنده‌های دشمن بر فراز جنازه من، نه پیروزی، که فرار آنان از واقعیت مقاومت است».

اگر می‌خواستیم شکست یک باند خرابکار را در جنایاتی که لااقل در یکسال و چند ماه اخیر انجام داده نشان دهیم به این خوبی که جنگندها نشان دادند نمی‌توانستیم. همه ارزش‌های انسانی راکه تا امروز زیر پا گذاشتند را با این کار تکمیل کردند.

حالا سوال از بعض کشورهای منطقه و عربی که دنبال عادی سازی با این موجود خبیث فاسد و مفسد هستند این است‌که به چه چیزی ‌دل خوش کرده‌اید؟ جایگاه عقل و عقلانیت کجاست؟

یادآوری دوباره این نکته برای غرب باوران خالی از لطف نیست که ببینند وابستگی چه بدبختی فراهم می‌کند. طبق آمار خودشان اوکراین بعد از سه سال جنگ و ۱۰ میلیون آواره و بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه نظامی و از دست دادن  ۲۰ درصد از خاک خود و ویرانی ۲ میلیون خانه و ده‌ها آمار رسمی دیگر از خسارات و از بین رفتن امکانات، حالا باید گذشته از تسلیم بخشی از خاکش به روسیه بخشی از معادن خودش را به آمریکا بدهد. این همان کشوری است که اعتماد کرد و قدرت دفاعی و هسته‌ای خودش را با اعتماد کنار گذاشت؛ و حالا به چنین خفتی افتاد. همه اینها باید عبرت باشد.

دو نکته دیگر؛ یکی راجع به گرانی و یکسان شدن قیمت‌ها و کنترل بازار که قبلا مطلبی را عرض کرده بودم؛ آقای استاندار هم ورود کردند و قول پیگیری و برخورد لازم را دادند.

و دیگری راجع به مصلی است که البته باید مستقلاً صحبت کنم؛ اما اجمالاً آقایان شورا و شهرداری و استاندار محترم همت کردند تا کار به اینجا رسیده است؛ اما قسمت مهم باقی مانده که ان‌شاءالله اقدام می‌شود. تاخیر در اتمام مصلی حق مردم کرج نیست.

البته اگر ساخت مصلی در زمان بنده بود در اینجا قرارش نمی‌دادیم. باید جایی می‌بود که دسترسی بهتر باشد. الان اینجا مشکل پارکینگ ماشین‌ها را داریم. هر هفته بنده شرمنده می‌شوم و خجالت زده می‌شوم که دوستان می‌آیند بعضاً جریمه می‌شوند و مشکلاتی وجود دارد. بعضی دستگاه‌ها هم همکاری لازم را نمی‌کنند؛ مدرسه را باز نمی‌کنند، دانشگاه را باز نمی‌کنند، خیابان کشی را درست انجام نمی‌دهند؛ با اینکه مکرر در مکرر گفتیم که لااقل فضا فراهم شود که مردم راحت‌تر بیایند.

اگر لازم شد درباره  تاخیر در ساخت مصلی صحبت خواهم کرد که چرا خودم ورود  نکردم؛ جز این پنج شش ماه اخیر. در هرصورت لازم است که از زحمات همه عزیزان تشکر کنم؛ و مهمتر از همه تحمل شما مردم بود که خوب تحمل کردید.

فرش‌ها که قرارداد بسته شود، نزدیک دو ماه و نیم طول می‌کشد که آماده شود؛ و همین روزها هم قرار داد انجام می‌شود. اگر کمک هم خواستند عزیزان انجام دهند بدانید که تقریباً متری یک میلیون و نیم می‌شود.

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.