نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و پنجم آبان ماه شهرستان کرج به امامت آیتالله حسینی همدانی، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امامجمعه کرج در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه اقامه شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، آیتالله حسینی همدانی ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و پنجم آبانماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ضمن توصیه به تقوا، حکمت ۳۰۶ از حکم نهجالبلاغه را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: اهل تقوا ابتدا به جنگ و جدال نمیکنند، اما جواب دشمن متجاوز را باقوت میدهند.
عزیزان تصمیم گیر! فرصت دادن به دشمن مساوی است با خسارات سنگین
وی گفت: امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ، فَإِنَّ الشَّرَّ لَا یَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ». حضرت سنگ را کنایه از بدی گرفتهاند و فرمودهاند باید با بدی مقابله کرد و جواب ظلم را داد؛ که البته این غیر از مواردی است که باید مدارا کرد و صبوری داشت.
امامجمعه کرج اظهار داشت: معمولاً در مواردی که ظلمی به شخص شده باشد این ضربالمثل بکار میرود؛ مثل الان که دشمن به سمت ما و جبهه مقاومت سنگپرانی دارد و باید با جدیت جوابش را داد و الا بدتر خواهد کرد. البته همانطور که حضرت آقا فرمودند نه باید تعلل کرد و نه عجله.
وی در ادامه به دیدار رئیسجمهور با مراجع قم اشاره کرد و گفت: مراجع بزرگوار هم بر پاسخ بهموقع تأکید داشتند و شیخنا الاستاذ هم به همین روایت استناد فرمودند و تأکید داشتند که ما شروعکننده جنگ نیستیم ولی جواب حملهکننده را محکم میدهیم.
آیتالله حسینی همدانی تأکید کرد: بنابراین عزیزان تصمیم گیر، توجه به وقت فضیلت هم داشته باشند. نباید اجازه داد دشمن جری شود و کارش عادی جلوه کند، سابقه نشان داده فرصت دادن به دشمن و اعتماد به او مساوی است با خسارات سنگین؛ که بعداً اگر اظهار ندامتی هم بشود، دیگر سودی برای ملت ندارد.
امیدآفرینی در شرایط بحرانی، درسی است که ما از زهرای اطهر میگیریم
وی در بخش دیگری از بیانات خود به سالگشت شهادت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها اشاره کرد و گفت: همه زندگی اهلبیت برای ما درس و الگوست بخصوص درزمانی که در اوج سختیها بسر ببریم، روش آنان آموزندگی بیشتری دارد و از هدایت آنان بیشترین استفاده را میتوان کرد.
نماینده ولیفقیه در استان البرز به حمله دشمنان اهل بیت به خانه وحی و واقعه به آتش کشیده شدن درب خانه حضرت زهرا سلاماللهعلیها اشاره کرد و بیان داشت: حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها در بین درودیوار خطاب میکند که آیا میخواهی نور خدا را خاموش کنی؟ «ﻭَ ﺗُﻄْﻔِﻲءَ ﻧُﻮﺭَﺍﻟﻠﱠﱠﻪِ؟ ﻭَﺍﻟﻠﱠﱠﻪُ ﻣُﺘِﻢﱡﱡ ﻧُﻮﺭِﻩِ».
آیتالله حسینی همدانی اظهار داشت: این جمله حضرت در آن شرایط بحرانی، پر از امیدآفرینی است؛ و ما از این حرکت زهرای اطهر درس امید میگیریم.
وی گفت: استناد به این آیه قرآن که بسیار امیدبخش است، اشاره میکند که قرآن و عترت یعنی مکتب اهلبیت علیهمالسلام نور است؛ که چون نور، هم روشن میکند و تاریکیها را از بین میبرد و هم در هر جا باشد ایجاد حرکت و گرما میکند، درنتیجه یکی از عوامل رشد و بالندگی است و شما همه این آثار را در مکتب الهی اهلبیت میبینید.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز اظهار داشت: حضرت زهرا در بین درودیوار با استناد به این آیه شریفه فریاد زد که در طول تاریخ همه بدانند، این نور، این مکتب زنده، این مکتبی که برای رسیدن بشر به مقصد حرف دارد، دشمن دارد. دشمن سرسختی که به چیزی رحم نمیکند؛ ولو ریحانه رسول باشد.
امروز صدای زنان مسلمان ما در نفرین بر اسرائیل، از مردان بلندتر است
وی با بیان اینکه کشتار وحشیانه این روزها توسط صهیونیستهای برای از بین بردن همین مکتب است، گفت: میبینید که چگونه از هر وسیلهای برای از بین بردن اهداف الهی استفاده میکنند؛ جنگ نظامی و اقتصادی، با تحریم و محاصره اقتصادی اجتماعی، با تبلیغات، با ایجاد توطئههای داخلی و ایجاد گسلهای فرقهای و اجتماعی، ترویج فساد و فحشا و جنگ فرهنگی؛ حتی حاضرند با زبان فارسی ترویج دشمنی کنند و از پیادهنظام خود در داخل کشور برای حفظ خودشان مطالبه داشته باشند.
آیتالله حسینی همدانی اظهار داشت: آنها مجسمه خباثت و رذالتاند. با گرگصفتی تمام، بیش از ۴۰ هزار انسان را کشتهاند که بیشتر آنان زن و کودک بودهاند حالا از زنان ایران مطالبه میکنند.
وی افزود: به زنان ایرانی میگویند امیدتان را از دست ندهید. مگر زنان ایران امیدشان را ازدستدادهاند؟! قطعاً از دست ندادهاند. امروز صدای زنان متدین و مسلمان ما در نفرینی که بر اسرائیل میکنند از مردان هم بلندتر است.
در جنگ روایتها، وسیله جنگی، رسانه، فیلم و تبلیغات است
خطیب نماز جمعه کرج با بیان اینکه واژه «افواه» در آیه «یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِاَفْوَاهِهِمْ»، همین رسانهای است که امروز در همهجا گسترش پیدا کرده، گفت: این جنگ روایتهاست؛ و وسیله جنگی که بکار میبرند تبلیغات است. تلاش میکنند روی افکار و عقاید مردم با رسانه و فیلم و تبلیغات تأثیر بگذارند و باورها را عوض کنند.
وی افزود: اما غافلاند از اینکه مردم ما که تربیتشده مکتب اهلبیت هستند به آیات قرآن کریم معتقدند که فرمود: «وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ». لذا کمترین خواستهای که دارند محو و نابودی مجسمههای فساد و تباهی از صفحه روزگار است که یکی از مصادیق آن در این زمان اسرائیل پلید است.
مردم مقاوم و مظلوم غزه و لبنان و یمن، امید خود را از دست نمیدهند
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر امیدآفرینی آیه مذکور و اینکه درنهایت خداوند پیروزی را برای اهل ایمان قرار داده است، گفت: آیه شریفه از آیات مهدوی است که آینده را روشن میکند؛ و همان است که حضرت آقا در بیانیه گام دوم بر آن تأکید دارند و به مناسبتهای مختلف بیان میکنند که نگاه خوشبینانه به آینده یعنی امید. امید است که انسان را به حرکت وادار میکند و فرد و جامعه را به پیشرفت میرساند.
وی بیان داشت: اگر مردم مقاوم و مظلوم غزه و بعد لبنان و یمن امید خود را از دست بدهند، مساوی با نابودی و شکست هستند؛ اما یقین دارند که علیرغم خواست مشرکان و کافران و معاندان، «لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ».
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان البرز ادامه داد: این امید است که بیشتر از یک سال بجنگی و هنوز تونلهایت را نتوانسته باشند از بین ببرند، اسرای دشمن در دست خودت باشد، هنوز افسران اسرائیلی را درنبرد بکشی، هنوز موشک بزنی، هنوز مرکاوا شکار کنی؛ و دشمن بیچاره چارهای ندارد جز اینکه برود چادر آوارهها را بمباران کند.
رمز پیروزی بر دشمنان اسلام ناب، امید است
وی خاطرنشان کرد: «لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ» بشارت خداست و قطعی است؛ و تاریخ اسلام و بعد، تاریخ انقلاب اسلامی این مسیر را بهروشنی به ما نشان داد که رمز پیروزی بر دشمنان اسلام ناب، امید است.
آیتالله حسینی همدانی گفت: حضرت آقا فرمودند «انقلاب از روز اول تا امروز هر قدمی برداشته است، قدمی بوده است که نوید قدم بعدی را به ما میداده، هرگز در دالان یأس و ناامیدی قرار نگرفتیم، همیشه فرج در مقابل ما بود».
مسئولین در اقدامات و تصمیمگیریها مواظب باشند ناامیدی ایجاد نکنند
امامجمعه کرج آزادسازی شهر سوسنگرد را نمونهای از جلوههای امیدآفرینی دانست و گفت: سوسنگرد اولین شهری بود که در دوران دفاع مقدس آزاد شد. رشادت و حماسههای مجاهدان در آن جبهه، آن منطقه را به کربلای سوسنگرد و شهر سوسنگرد را به شهر عاشقان شهادت مشهور کرد.
وی با بیان اینکه این روزها خط و جریانی دیده میشود که با بیان مختلف، القاء یاس و ترس و ناامیدی میکنند، گفت: وظیفه همه است که با تأسی به صدیقه طاهره سلاماللهعلیها این توطئه را خنثی کنند.
هر کس در مسیر ناامید کردن مردم حرکت کند، پیادهنظام دشمن است
آیتالله حسینی همدانی ضمن توصیه به مرور بیانات حضرت آقا راجع به امید، به بازخوانی بیاناتی از ایشان پرداخت و گفت: فرمودند: «اگر ملت و کشوری خواهان عزت حقیقی است، باید همواره به خداوند متعال و آینده امیدوار و خوشبین باشد»؛ و فرمودند: «برای یک ملّت بدترین حادثه این است که امیدش به آینده را از دست بدهد. مهمترین مانع پیشرفت یک شخص و یک ملّت، ناامیدی و تاریک دیدن افق است»؛
وی افزود: و ایشان تأکید میکنند: «امروز بزرگترین جهاد در میدان تبلیغات، این است که کسی بتواند ملت ایران را به عاقبت و فرجام این راه امیدوار کند. حرف آنکسی حقّ است که در دلها امید ایجاد میکند». بعد هشدار میدهند: «هر کس ملت را با رفتار و کردار خود به سمت ناامیدی بکشاند، به دشمن کمک کرده است».
نماینده ولیفقیه در استان البرز گفت: حضرت آقا فرمودند: «هر کس مردم را ناامید کند، به این ملت خیانت کرده است». پس مسئولین در تصمیمگیریها و اقداماتی که دارند مواظب باشند ایجاد ناامیدی نکنند.
وی افزود: بنده هم عرض میکنم که هر کس در مسیر ناامید کردن مردم حرکت کند، طبق نقشه آمریکا و اسرائیل حرکت کرده و پیادهنظام دشمن است.
در جنگ نرم بدون شلیک یک گلوله، بر افکار و عقاید جامعه تأثیرگذاری دقیق صورت میگیرد
آیتالله حسینی همدانی در ادامه این بخش، مقالهای را با نام «تکنیک شکنجه خاموش و عملیات روانی غربیها» مورد توجه قرار داد و گفت: بعد از جنگ آمریکا با کره، در خصوص یکی از اردوگاههای زندانیان آمریکایی در کره شمالی توسط ویلیام مایر افسر ارشد روانشناسی ارتش وقت آمریکا تحقیقی انجام شد که در این اردوگاه که از استانداردهای بینالمللی برخوردار بود، حدود هزار نفر از نظامیان آمریکایی زندانی بودند.
وی افزود: در این زندان آب، غذا و امکانات بهوفور یافت میشد و هیچیک از تکنیکهای متداول شکنجه استفاده نمیشد؛ اما بیشترین آمار مرگ زندانیان، آنهم به مرگ طبیعی را داشت. بااینکه امکان فرار وجود داشت اما کسی فرار نمیکرد. بسیاری از آنها شب میخوابیدند و صبح دیگر بیدار نمیشدند. زندهها احترام درجات نظامی را رعایت نمیکردند و با زندانبانان خود طرح دوستی میریختند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه اظهار داشت: علت، سالها موردمطالعه قرار گرفت. نتیجه تحقیقات به این شرح بود: در این اردوگاه، فقط نامههای حاوی اخبار بد به دست زندانیان رسانده میشد، نامههای مثبت و امیدبخش تحویل نمیشدند. هرروز از زندانیان خواسته میشد تا در مقابل جمع، خاطره یکی از مواردی که به دوستان خود خیانت کردهاند یا میتوانستند خدمتی بکنند و نکردهاند را تعریف کنند. هرکس که جاسوسی سایر زندانیان را میکرد، سیگار جایزه میگرفت؛ اما کسی که در موردش جاسوسی شده بود هیچ نوع تنبیهی نمیشد. همه به جاسوسی برای دریافت جایزه که خطری هم برای دوستانشان نداشت عادت کرده بودند.
وی افزود: تحقیقات نشان داد که این سه تکنیک در کنار هم سربازان را به نقطه مرگ رسانده است. با دریافت خبرهای مهندسیشده و فقط منفی امید از بین میرفت. با جاسوسی، عزتنفس زندانیان تخریب میشد و خود را انسانی پست مییافتند. با تعریف خیانتها، اعتبار آنها نزد همگروهیها از بین میرفت. از بین بردن امید، تخریب اعتماد و از بین بردن عزتنفس برای پایان انگیزه زندگی و مرگ خاموش کافی بود.
آیتالله حسینی همدانی گفت: این یک نمونهای است از کاربرد جنگ نرم در از بین بردن جامعه. امروز جامعه ما احاطه شده در جنگ نرم. در جنگ نرم یک گلوله شلیک نمیشود اما برای کسب منافع اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و حتی نظامی، با سلاح انواع رسانه و تبلیغات بر افکار و عقاید جامعه هدف تأثیرگذاری دقیق صورت میگیرد.
تصمیم گیران نسبت به فضای مجازی دلسوزی لازم را ندارند
وی بیان داشت: امروز دشمنان ما برای جامعه خودشان در استفاده از فضای مجازی محدودیتهایی درست میکنند اما برای دیگران چیز دیگری تجویز میکنند؛ چون میخواهند ما را در همین مسیر از بین ببرند؛ امید و عزت و اعتماد ما را از بین ببرند. میبینید که با زبان فارسی چگونه میآید و صحبت میکند! در همین مسیر است؛ و متأسفانه عدهای هم میپذیرند.
خطیب نماز جمعه کرج ادامه داد: حالا که تصمیم گیران دلسوزی لازم را ندارند، خودمان باید در استفاده و بهره از فضای مجازی مواظب باشیم.
رئیسجمهور محترم! با مشاوران دلسوز به حال مردم و کشور مشورت کنید/ به خواستههای عموم مردم توجه کنید نهفقط قشر خاصی از مردم
آیتالله حسینی همدانی در بخش پایانی بیانات خود، گفت: چند روز پیش بیانی را رئیسجمهور محترم فرمودند که بسیار مهم و حائز اهمیت است و سخن بسیار درستی است. فرمودند: «جلب رضایتمندی مردم از ارکان اصلی تصمیمگیری در حاکمیت است معتقدم ما بدون در نظر گرفتن رضایتمندی مردم و صرفاً بر اساس مفروضات خود نمیتوانیم کشور را اداره کنیم و لذا رضایت مردم باید محور تصمیمات ما قرار گیرد»؛ و فرمودند: «باید ببینیم جامعه تا چه میزان از تصمیماتی که ما برای زندگی آنها میگیریم، رضایت دارند. وقتی جامعه از تصمیمات ما راضی نباشد، قطعاً تصمیم اتخاذشده به ضد خودش تبدیل خواهد شد و علاوه بر اینکه سرمایه اجتماعی کشور را از بین میبرد، موضوع مهم امنیت ما را نیز با چالش مواجه خواهد کرد».
وی با تأکید بر اینکه بیان مطالبات مردم از مسئولین امیدآفرین است، بیان داشت: مواظب باشید در این تصمیمگیریها و برنامهریزیها، اطراف شما را بعضی از دوستنماها احاطه نکنند که در زمان مقتضی نتوانید تصمیم درست بگیرید.
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان البرز افزود: اولویت مسائل کشور را در نظر بگیرید. با مشاوران دلسوز به حال مردم و کشور مشورت کنید. امیدآفرینی کنید.
وی در ادامه اظهار داشت: به خواستههای عموم مردم توجه کنید نهفقط قشر خاصی از مردم. نمیشود دائم از مردم گفت اما توجه به خواستههای عدهای محدود از مردم داشته باشیم. قطعاً شما با بیانات امیرالمؤمنین علیهالسلام آشنا هستید و آنها را هم خواندهاید. حضرت به بدنه مردم و عامه مردم و اساس مردم توجه دارند. شما هم در مسیر به همین عمل کنید.
مرحوم آیتالله رئیسی، کارش امیدآفرینی بود
آیتالله حسینی همدانی گفت: خدا رحمت کند مرحوم آیتالله رئیسی را؛ اساس کارش امیدآفرینی بود. با آمریکا مذاکره نکرد، نفت را هم فروخت و واکسن کرونا هم خرید؛ بدون مذاکره؛ این یعنی امید.
وی در خاتمه یادآور شد: همه ما باید در مسیر امیدآفرینی که حضرت صدیقه طاهره به ما یاد داد قدم برداریم. چراکه بدون امید نمیشود حرکت کرد و به بالاترین درجات رسید.