مشروح خطبه‌های نماز جمعه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۲ شهر کرج/

مسجد باید به اقتصاد محله کمک کند

کارشناس روابط عمومی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ ۰

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۱۸

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

بندگان خدا اوصیکم و نفسی بتقوی الله. اهل تقوا در خدمت به ایتام کوتاهی ندارند. طبق روایتی که  جلسات قبل خواندم عرض کردم رسول خدا در شب معراج بر سر در بهشت و جهنم کلماتی را دیدند که اگر به آنها عامل باشیم از آن درها وارد بهشت می‌شویم و مطالبی هم بر سر در جهنم است که عرض خواهم کرد.

بر سر در دوم بهشت نوشته شده است: لا اله الّا اللّه محمد رسول اللّه على ولى اللّه، هر چیزى زینت دارد و زینت شادى در آخرت چهار چیز است و اولین آن را دست نوازش بر سر یتیم کشیدن نام برد که به دو روایت راجع به یتیم‌نوازی اشاره کردم.

باید مواظب اموال ایتام صغار بود کسی حق تصرف ندارد مگر با اجازه قیم. حتی نمی‌توانید داخل منزلی که صغیر دارد بشوید برای تسلیت گفتن، چه برسد بروید بنشینید سر سفره و تناول کنید. مگر قیم داشته باشند و اجازه بدهد.

آیات متعددی در قرآن کریم راجع به نوع برخورد با ایتام و اموال آنان مطرح است که اگر عدالت در حق آنان رعایت نشود گناه بزرگ و عذاب نابخشودنی در نظر گرفته شده است. در آیه ۱۲۷ سوره مبارکه نساء فرموده است: در امر یتیمان به عدالت قیام کنید و رفتارتان عادلانه باشد «و ان تقوموا للیتامی بالقسط». یا دستور می‌دهد اگر به اموال تیم نزدیک شدید به بهترین شکل باشد و غبطه او رعایت شود و بعد از بلوغ هم اموالش به او داده شود با شرائطی که قرآن کریم بیان فرموده است. و الا خوردن مال یتیم همان خوردن آتش است.

آنقدر توجه به یتیم اهمیت دارد که امیرالمومنین علیه‌السلام هنگام شهادت در وصیت‌شان خدا را قسم دادند که به حال ایتام رسیدگی شود و حقشان از بین نرود. رسیدگی به حال ایتام از مصادیق احسان است. یعنی اگر کسی به یتیمی کمک کرد نباید انتظار داشته باشد که وقتی او از یُتم خارج شد باید گذشته‌ را جبران کند. این تکلیف است برای دیگران چه یتیم بتواند جبران کند و یا نتواند و یا نخواهد جبران کند.

البته همه نیازهای یتیم مادی و مالی نیست. نیازهای عاطفی هم دارد. لذا بر سر در بهشت نوشته است دست نوازش برسریتیم کشیدن، این مهم‌تر از مسائل دیگر است. باید به تعلیم و تربیت یتیم هم توجه شود. باید به او دین‌داری و راه ورسم زندگی و مهارت‌های شغلی و امثال اینها را هم آموخت. و البته به بیان امیرالمومنین علیه‌السلام باید این خدمات دائمی باشد نه یک خط در میان خلاصه ‌اینکه ‌معیار و ملاک کمک ‌و احسان به یتیم بی سرپرست بودن اوست، نه اینکه حتماً فقیر و مسکین باشد. ممکن است یتیمی متمکن و مال‌دار باشد اما چون ناصر و یاوری جز خدا ندارد پس باید به او محبت کرد و او را مورد احترام قرار داد.

تفسیر برهان از امام عسکری علیه‌السلام حدیثی را در تکریم ایتام نقل می‌کند، قسمتی از آن این است که اگر کسی یتیم را تکریم کند خداوند او را تکریم می‌کند و کسی که دست نوازش بر سر یتیم بکشد خداوند متعال برای هر دانه موئی که از زیر دست ‌این‌ شخص ‌رد می‌شود قصری ‌در بهشت‌ می‌دهد که ‌مساحت آن از دنیا و آنچه در آن است بیشتر است.

این را بدانید که یتیم دل شکسته است و محبت خداوند پیش دلهای شکسته است. و عنایت خدا به چنین کسی بیشتر است و به یتیم عنایت ویژه دارد. به اینجا که رسیدیم خوب است به یک قسم دیگر از یتیم هم اشاره کنم و آن اینکه رسول خدا فرمود: از یتیمىِ کسى که پدرش را ازدست داده سخت‌تر، یتیمىِ کسى است که از امامِ خود بریده شده و توان دسترسى به او را ندارد و حکم مسائل دینى مورد ابتلایش را نمى‌داند. بدانید که هر کس از شیعیان ما به علوم ما آگاه باشد، این شخصى که به شریعت ما آگاه نیست و دسترسى به ما ندارد، همچون یتیمى است در دامان او. بدانید که هر کس او را هدایت و ارشاد کند و شریعت و احکام ما را به او بیاموزد، در جمع بهشتیانِ برین با ما خواهد بود.

خیلی گویاست، کسی که از امامش جدا شده از یتیم وضعیت بدتری دارد. اینجا معلوم می‌شود روشنگری و تبیین چه نقش مهم و بزرگی دارد. روایات در این باب زیاد است مثلاً: امام حسن علیه‌السلام فرمود: برترى کسى که یتیم آل محمد را که از سرپرستان خود جدا شده و در جهل فرو رفته است سرپرستى کند و او را از جهل بیرون آورد و امور مشتبه را براى او روشن سازد، بر کسى که یتیمى را سرپرستى کند و به او آب و غذا دهد، مانند برترى خورشید بر ستاره سُها است. ستاره سُها ستاره کوچکی است که نزدیک تعدادی از ستاره‌ها به نام بنات نعش.

اما مطلب دومی که روی در دوم نوشته، ملاطفت با افراد بی کس است. که صفات برجسته اخلاقی است. در این باره هم آیات و روایات متعددی داریم که به مهربانی و ملاطفت با اهل ایمان سفارش شده بخصوص اگر یار و یاوری نداشته باشند. امیرالمومنین‌ علیه‌السلام فرمود: خوشا به حال آن که به بندگان خدا نیکی کند و برای آخرت خود زاد و توشه برگیرد.

یکی از صفات عالی انسانی و وظائف مهم مسلمان این است که حاجات برادر مسلمان خود را تا جائی که می‌تواند برآورده کند و او را یاری دهد. در این باب روایات فراوانی داریم. مثلاً هرگاه مسلمانی رفع گرفتاری مسلمانی را بکند، خداوند به او خطاب می‌نماید که پاداش تو بر من است و برای تو غیر از بهشت را نمی‌پسندم.

رسول خدا فرمود: آواز دهنده‌ای در دوزخ فریاد می‌زند: مهربانا، بخشایش گرا، مرا از آتش رهائی ده، پس فرشته‌ای را فرمان می‌دهد که او را از آتش بیرون می‌آورد و در پیشگاه پروردگار می‌ایستد. خداوند عزوجل به او می‌گوید آیا تو به گنجشکی رحم کردی؟

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. اهل تقوا در همه حال به فکر آخرت و قیامت خود هستند و آمادگی لازم را فراهم می‌کنند. امیرالمومنین علیه‌السلام در حکمت ۲۷۲ از حکم نهج‌البلاغه فرمودند: «مَنْ تَذَکَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَدَّ». هر کس دورى سفر آخرت را به خاطر داشته باشد، آماده مى‏شود. یعنی شخصى که به یاد دورى راه قیامت  است، برای خودش به وسیله تقوا و پرهیزگارى زاد و راحله فراهم می‌کند تا در راه نماند و گرفتار نشود.

مَرکب این سفر را هم که شب زنده‌داری و ذکر وعبادت است آماده می‌کند تا او را به موقع و سالم به مقصد برساند. حضرت فرمودند: تقوا، نهایت خشنودى خداوند از بندگان است. واقعاً انسان بدون تقوا ساخته نمی‌شود. اصلاً کسی که تقوا ندارد چه دارد؟ رسول خدا فرمود: کسی که تقوا روزی او شده است، درحقیقت تمام خوبی‏های ‌دنیوی و اخروی را به دست آورده است. خدای تعالی نهایت روزه را رسیدن به تقوا معرفی کرد و فرمود: «یَا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ».

روزها و ساعات و جمعه پایانی ماه‌ عظیم ‌شعبان است با ابتهال و تضرع، در این لحظات به خدای ‌تعالی ‌عرض ‌می‌کنیم: «اللهم ان لم تکن غفرت لنا فیما مضی من شعبان فاغفرلنا فیما بقی منه». خدایا خطاها و لغزش‌های ما را در این باقی‌مانده از ماه شعبان ببخش. خدایا ما را پاک و طاهر به ماه خودت برسان.

محدث بزرگوار مرحوم شیخ‌ حرّ عاملی در اول باب ۱۷ از کتاب‌ صومِ وسائل الشیعه، حدیثی از کتاب عیون ‌الاخبار الرضا علیه‌السلام مرحوم صدوق نقل می‌کند که برای ورود به ضیافت الهی تکرار آن مفید است. عبدالسلام بن صالح هَرَوی می‌گوید: در آخرین جمعه ماه شعبان، خدمت امام رضا علیه‌السلام رسیدم. به من فرمود: «اى ابوصَلْت، بیشترِ شعبان گذشته است و این، آخرین جمعه آن است. پس در آنچه از آن مانده، کوتاهى‌هایت را در آنچه گذشته است، جبران کن. به کارى روى آور که برایت مفید باشد و آنچه را بیهوده است و به تو مربوط نیست، واگذار. زیاد دعا و استغفار و تلاوت قرآن داشته باش و از گناهانت به درگاه خدا توبه کن، تا در حالى ماه خدا سوى تو آید که براى خدا خالص شده باشى. هیچ امانتى را بر عهده خویش باقى نگذار، مگر آن که ادا کرده باشى، و هیچ کینه‌اى را در دلت نسبت به مؤمنى نگاه مدار، مگرآن که از دل به در آورده باشى، و هیچ گناهى را که مرتکب مى‌شدى، رها مکن، مگر این که از آن، دست برداشته باشى. از خدا پروا کن و در نهان و آشکارِ کارت، بر او توکّل کن. و هر کس بر خدا توکّل کند، او برایش بس است. خداوند، فرمان خویش را پیش خواهد برد. به یقین، خداوند براى هر چیزى اندازه‌اى قرار داده است. و در باقى‌مانده این ماه، زیاد بگو: خدایا، اگر ما را در آنچه از شعبان گذشته است، نیامرزیده‌اى، پس ما را در باقى‌مانده آن ببخشاى. همانا خداوند متعال، دراین ماه به احترام ماه رمضان، بسیارى را از آتش‌ آزاد مى‌کند».

تکمله بیان امام رضا علیه‌السلام مطلبی است که مرحوم شیخ صدوق نقل کرده است که: هر کس نمى‌تواند کارى کند که به سبب آن گناهانش زدوده شود، «مَنْ‌ لَمْ‌ یَقْدِرْ عَلَى‌ مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ، فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلَاهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، فَاِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً». بر محمّد و خاندان او بسیار درود فرستد، زیرا صلوات گناهان را ریشه کن مى‌کند.

۲۲ اسفند اول ماه مبارک رمضان است. پیشاپیش تبریک عرض می‌کنم. امام باقر علیه ‏السلام فرمودند: «لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان». ‏بهار قرآن است. در دعا داریم که خدایا قرآن را بهار قلبم قرار بده، «… اَنْ تَجْعَلَ الْقُرْآنَ رَبِیعَ قَلْبِی»‏. قرآن حیات بخش و زنده کننده است.

به ایام بهار و زنده شدن طبیعت هم نزدیک می‌شویم. از همین الان تصمیم بگیرید در ماه مبارک رمضان انس بیشتری با قرآن داشته باشیم و خود را با هدف قرآن که هدایت به راه استوار و محکم است تطبیق دهیم. در آیه ۹ سوره مبارکه اسراء فرمود: «اِنَّ هذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ اَقْوَمُ». و به بیان امام‌ صادق‌ علیه‌السلام، این ‌استوارترین ‌راه، امام‌ علیه‏السلام است. یعنی امام، قرآن ناطق است و قرآن، امام مکتوب. و چون ما در همه حال به امام نیاز داریم. پس ماه مبارک رمضان ماه امام زمان است و باید ارتباط بیشتر باشد.

همه این سخنان رسول خدا درباره ماه مبارک را شنیده‌اید که فرمودند: «نفس‌های شما در این ماه تسبیح است و خوابتان عبادت و اعمالتان مقبول و دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَاب‏. دعای شما در این ماه مستجاب است». حتماً زیارت‌نامه امام عصر ارواحنا فداه را دیده‌اید آنجا که عرض می‌کنیم: «اَشْهَدُ اَنَّ بِوِلاَیَتِکَ تُقْبَلُ الْاَعْمَالُ». آقا شهادت می‌دهیم ‌به ولایت شما اعمال ما مورد قبول واقع می‌شود و یا در دعای ندبه عرض می‌کنیم: «وَ دُعَائَنَا بِهِ‏ مُسْتَجَاباً». یا در دعای افتتاح که خود امام عصر به نائبش یاد داد استغاثه می‌کنیم برای ظهور.

خلاصه ‌خوب ‌حواسمان را جمع کنیم، از این ‌فرصتی که خدای‌تعالی در اختیار ما قرار داده چیزی را از دست ندهیم و آمادگیمان را برای شرکت در این مهمانی بزرگ و این بار عام الهی بیشتر کنیم. در سطح جامعه هم حرمت این ماه حفظ شود و دستگاه‌های مربوطه اعم از اصناف و نیروی انتظامی و دستگاه قضائی وظائف خودشان را در این باره با دقت و حساسیت بیشتری انجام دهند. اجازه تظاهر به روز‌ه‌خواری ندهند، مسافران و معذوران و مغازه‌دار‌ها و رستوران‌ها و امثالهم به قانون ملتزم باشند تا این نورانیت در جان همه بنشیند.

همین‌جا خوب است تذکری راجع به انتخابات عرض کنم؛ اولاً مجدداً تشکر می‌کنم از سربلندی که در این آزمون مهم بوجود آوردید در کل کشور و در استان البرز. و به تعبیر رهبر معظم انقلاب جهاد کردید. الحمدلله در کشور و استان امنیت انتخابات در حد عالی بود. سلامت و رقابت انتخاباتی هم خوب بود. چون در استان ۷۵ در صد ثبت نام کنندگان از همه طیف‌ها وگروه‌ها تائید شدند و زمینه رقابت فراهم بود.

اگر بعض اشکالات وجود داشته باید در فرصت‌های قانونی که هست دنبال شود تا جبران شود. و البته مشارکت با وجود دشمنی‌های فراوان داخلی وخارجی که خودشما شاهد بودید به طوری که تحریم کردند و می‌گفتند اصلاً  از خانه ‌خارج نشوید و نباید آراء از ۷ درصد و ۹ درصد بالاتر برود و در خوش بینانه‌ترین حالت زیر ۲۰ درصد می‌گفتند، ولی به بالای ۴۰ درصد رسید و دشمن را ملول کرد.

بعد از این هم که دیدند کاری پیش نرفت شروع کردند به تحریف انتخابات و حرف‌های نامربوط و ایجاد شبهه که معلوم می‌شود سیلی که مردم به دشمن زده درست و به‌جا زده است. اما لازم است گذشته از تلاش بیشتر فعالان در جهاد تبیین و مسائل فرهنگی، مسئولین محترم در عملکرد خود و توجه به اقشار مختلف جامعه دقت بیشتری داشته باشند تا با همراه شدن درصد از مرددین، درصد مشارکت تغییر کند. البته فعالیت عده‌ای که می‌توانستند و باید وارد عرصه تبلغ و تبیین می‌شدند کم بود که حتماً در زمانی که دیر نیست پاسخگو خواهند بود.

ثالثاً همانطور که قبلاً هم عرض کردم خوب است عزیزانی که در استان داوطلب بودند با هم ارتباطشان را حفظ کنند و برای پیشرفت بیشتر استان طرح‌ها و برنامه‌هائی که دارند را همراه با دیگر گروه‌های متخصص و اندیشه‌ورز مدون کنند و در اختیار نمایندگان منتخب قرار دهند و یا به بنده بدهند تا از مسئولین مربوطه مطالبه کنم.

در ضمن امیدواریم ان‌شاءالله مجلس جدید هشدارها و رهنمودهای زودتر از موعد رهبر حکیم انقلاب را که دیروز فرمودند جدی‌تر بگیرند و عمل کنند. چرا هنوز مجلس شروع نشده اشاره به تقوای سیاسی کردند؟ قطعاً نکته‌ای دیده‌اند، همه مجلسیان باید توجه کنند که در دام بی تقوایی نیوفتند.

مساله قانون انتخابات بایدجدی‌تر و مدون‌تر دنبال شود تا مشکلاتی که هست اعم از هزینه و وقت و زمینه برای سوء استفاده بعضی‌‌ها کمتر شود. و لو قبلاً اقدامی صورت گرفته اما هنوز اشکال وجود دارد. نمایندگان محترم فعلی مجلس تا خرداد ماه وکیل مردم هستید و باید مثل روز اول مشغول کار باشید. از نصاب انداختن و تعطیلی مجلس به هر دلیلی در شان شما نیست. اتفاقاً همین غیبت نشان دهنده این است که مردم در این نوبت راجع به غائبین درست عمل کرده‌اند. امیدواریم تا روز آخر به کارشان که قانون‌گذاری است مشغول باشند و کشور را معطل نکنند.

روزهای پایانی ماه ‌شعبان به غبارروبی از مساجد پرداخته می‌شود که به سال جدید هم نزدیک می‌شویم امیدواریم همانطور که غبار از ظاهر مساجد گرفته می‌شود همانطور فعالیت‌های مختلف در مساجد گسترده شود. پای جوانان و خانواده‌ها بیشتر به مساجد باز شود. اولیاء مساجد برای کودکان و بانوان برنامه ویژه داشته باشید. نسل تراز، مومن و انقلابی در مساجد پرورش پیدا می‌کنند. مقدمات این کار از همه جهت باید فراهم شود.

جهت حرکت، تمدن سازی است؛ توسط همین جوانان. مسجد باید مرکز آموزش معارف دین و قرآن و تفسیر و اخلاق باشد. از مسائل اجتماعی و پیرامونی خود غافل نباشد. به اقتصاد محله کمک کند. مسجد کانون همه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی محله باید باشد.

محور این امور در تمام مساجد، امام مسجد است و اگر مسجدی امکانات لازم را دارد و همه مقدمات فراهم است اما، امام مسجد فعالیت لازم را ندارد، باید مسجد را خودش تحویل دهد و مشغول فعالیت دیگری شود. مردم هم وظائفی در قبال امام دارند که بدون زیاده روی و توقع بی‌جا، روی قاعده باید کمک کنند و البته از امام خود هم فعالیت را مطالبه کنند. مسجد قلب تپنده در محله است و امام کار ریه را انجام می‌دهد و محله را پاکسازی میک‌ند.

۱۸ اسفند سال‌گشت تاسیس کانون‌های مساجد است. مجموعه‌ای که بخشی از امور فرهنگی و هنری در مساجد و محل را تحت نظر مستقیم امام مسجد با شرح وظائف و دستورالعمل مشخص و همکاری با دستگاه‌های دیگر بر عهده دارد. و تا امروز هم خدمات متعددی در مسائل مختلف محلات و مساجد انجام داده‌اند و منشاء خیر بوده‌اند. البته توان بیشتری برای خدمت دارند که باید تحت زعامت امام مسجد توان بکار گرفته شود. بخصوص در بحث کتابخانه مساجد و بعض امور هنری و فرهنگی.

خلاصه باید حال مساجد استان بهتر از این که هست خوب باشد. کمک همه را می‌طلبد. مراسم مختلف عبادی مثل اعتکاف و تفسیر قرآن و تلاوت و دعا و امثال اینها که برگزار می‌شود افراد با خدا انس بیشتری پیدا می‌کنند و ساخته می‌شوند. از همین مساجد گروه‌های ‌زیادی هرساله به راهیان نور می‌روند که ۲۰ اسفند روز راهیان نور راهم گرامی می‌داریم. حرکت پرارزشی که نمی‌گذارد آموزه‌های معنوی و ارزشی دوران دفاع مقدس فراموش شود و به نسل بعد منتقل می‌شود.

البته مدتی است ولو کمی دیر، راهیان پیشرفت که دستاوردها و توانمندی‌های کشور را به نسل نو نشان می‌دهد و نوعی تبیین دیداری و ملموس است، هم شروع شده که بسیار با ارزش و مفید و آگاهی بخش است. امیدواریم با کمک دولت محترم امکانات طوری فراهم شود که‌ عده بیشتری به این ‌اردوها بروند و در سراسر کشور توسعه پیدا کند.

در استان هم برای اولین بار نمایشگاه صنعت هوایی در فرودگاه پیام برپا شده است؛ بروید از این دستاوردها دیدن کنید. جالب و دیدنی است. ان‌شاءالله دستگاه‌ها بروند، مدارس بروند، گروه‌های مختلف، مساجد بچه‌هایشان را ببرند.

ان‌شاءالله سال جدید معنوی که با ماه مبارک شروع می‌شود را سال احیاء مساجد با رویکردی جدی‌تر می‌دانیم و دنبال خواهیم کرد. قسمت اعظم شهدای ما در طول این سال‌ها مسجدی بوده‌اند. با فرهنگ شهادت و ایثار در مسجد آشنا شدند. در فرهنگ اسلامی، یکی از مقدس‌ترین کلمات، واژه شهید است. آنقدر توجه و زنده نگهداشتن یاد شهدا و ایثارگران و تجلیل و خدمت به خانواده‏هاى معظم آنان، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ آثار آنان برای نظام اسلامی اهمیت داشت و دارد که حضرت امام در۲۲ اسفند ۱۳۵۸، فرمان تأسیس نهاد بنیاد شهید انقلاب اسلامى را صادر کردند.

هرچه عزت و اقتدار و استقلال داریم به برکت خون‌های پاکی است که ریخته شده و می‌شود. همه ما وظیفه داریم به مسئله شهید و شهادت و شهدا اهمیت حداکثری قائل باشیم. خداوند در قرآن به شهید وعده رحمت داده است. حضرت آقا در بیانی فرمودند: «مسأله شهید و ایثارگری، کهنه‌ شدنی نیست؛ این، موتور حرکت جامعه است، بعضی‌ها از این نکته غفلت می‌کنند. این‌که می‌بینید بعضی با سخن، قلم و حرکات خود، نگاهی به ایثار و شهادت می‌اندازند که آن نگاه منفی و ناسپاسانه است، بر اثر غفلت آن‌ها است، نمی‌فهمند پاسداری از حرمت شهیدان و ایثارگران چقدر برای یک جامعه و ملت و کشور دارای اهمیت است…. ملت ایران تا ابد مدیون شهدا و خانواده‏هاى شهدا است. این ‏را همه ملت ما باید بدانند. هرچه ما عزت به ‏دست بیاوریم، هرچه پیشرفت به ‏دست ‌بیاوریم، مرهون خون شهداى عزیز شما، این جگرگوشه‏هاى شما است. این‏ها بودند که به ما، به کشورشان، به ملتشان، به اسلام عزت دادند. این‏را همه باید قدر بدانند، مسؤولین هم باید قدر بدانند،خود شما خانواده‏ها هم باید قدر بدانید و مى‏دانید».

این‌ها مهم است. این‌ها روش است. این‌ها دستورالعمل است. همه ما موظف هستیم که به خانواده شهدا سر بزنیم. بیشتر از مردم مسئولین باید وجهه همت خودشان را این قرار بدهند که در طول هفته و ماه به دیدار خانواده شهدا بروند. تکریم کنند و خضوع داشته باشند در مقابل خانواده‌های ایثارگران و شهدا.

حضرت آقا دیروز راجع به استکبارستیزی انقلاب اسلامی و مردم نکات مهمی فرمودند، همه شهدا ضد استکباری و دشمنِ دشمنان اسلام و ایران بودند و ما هم به پیروی از شهدا و ادامه راه آنان است که هر جمعه هر چه فریاد داریم بر سر آمریکا  و بعد اسرائیل و انگلیس خبیث می‌کشیم.

یک روزی در این مملکت نمی‌شد به سگ یک آمریکائی نگاه چپ کرد اما امروز به برکت خون شهیدان والا مقام، دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل (شعبه۵۵) تهران می‌تواند دستور توقیف کشتی حامل نفت آمریکائی به ارزش پنجاه میلیون دلار را در خلیج همیشه فارس صادر و نفت آن را توقیف و سپس دستور تخلیه دهد تا بخاطر تحریم داروی خاص مردم و بیماران صدمه نبینند.

این را همه دنیا به خصوص آمریکا خوب فهمیده است که ایران به قله نزدیک است؛ و مردم و دولت و مسئولین با انسجام و وحدت و همدلی تحت زعامت امام المسلمین تا تحقق ایران قوی در مقابل مستکبرین قدمی عقب نشینی نخواهند کرد.

البته هر روز نفرت مردم جهان نسبت به آمریکا و اسرائیل بیشتر می‌شود و بر سکوت کشورها و سازمان‌های بین‌المللی نسبت به جنایات ددمنشانه‌ای که در غزه واقع می‌شود بیشتر لعن می‌کنند. امیدواریم به برکت خون شهدای غزه و ماه مبارک رمضان در روز قدس امسال برای فلسطین شاهد پیروزی‌هائی باشیم که انتظار می‌رود.

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.