نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و ششم خردادماه شهرستان کرج به امامت آیتالله حسینی همدانی، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امامجمعه کرج در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه اقامه شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، آیتالله حسینی همدانی ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و ششم خردادماه در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه کرج بابیان اینکه متقین با رفتار و عمل خود دیگران را به راه و کار خیر هدایت میکنند، بیان داشت: امیرالمؤمنین علیهالسلام در حکمت ۲۴۰ از حکم نهجالبلاغه فرمودند: ««مَنْ ظَنَّ بِکَ خَیْراً، فَصَدِّقْ ظَنَّهُ». هر کس به تو خوشبین بود، کارى بکن که با عملت گمان او را تصدیق کنى». حضرت با این بیان تشویق و ترغیب به کار خیر کردهاند. اگر افراد به انسان گمان خوبی داشته باشند و ما بخواهیم بر اساس گمان آنها عمل کنیم چقدر خوبی و کار خیر گسترش پیدا خواهد کرد.
گمان نیک آسایش دل و سلامت دین است
وی در ادامه به روایت دیگری از امیرالمؤمنین علیهالسلام در این خصوص اشاره کرد و گفت: امام علی علیهالسلام در بیان دیگری فرمودند: «هر که به مردم گمان نیک برد، محبت آنان را به دست آورد. گمان نیک اندوه را کم میکند و از افتادن در بند گناه نجات میدهد و آسایش دل و سلامت دین است». خدای تعالی توفیق تقوای بیشتر و خوشگمانی به هم را برای همه ما فراهم کند.
امام جواد علیهالسلام شبهاتی که به امامت وارد میکردند را از بین بردند
امامجمعه کرج در بخش دیگری بابیان اینکه روز پایانی ماه ذیالقعده سالگشت شهادت امام جواد علیهالسلام است، اظهار داشت: بعد از شهادت امام رضا علیهالسلام با اینکه حضرت تصریح به امامت حضرت جواد کرده بودند باز بعضی از شیعیان آرامش قلبی نداشتند؛ حتی عدهای دنبال واقفیه رفتند؛ و فرقههای دیگر هم مثل زیدیه و اسماعیلیه و اهل حدیث و غلات هم فعال بودند. در این فضا امام با سن کمی که داشتند در مناظرههای علمی و بحثهای آزاد شرکت میکردند و با پیروز شدن بر مدعیان و فرقهگرایان و منحرفان فکری، حقانیت خود را اثبات و شبهاتی که به امامت وارد میکردند را از بین میبردند و با تربیت شاگردانی دانشمند، جهت بسط فرهنگ شیعه، راه هدایتی امامت را صاف و هموار میکردند.
روش امام جواد علیهالسلام زمینه پذیرش امامت امام هادی که کم سن و سال بودند را فراهم کرد
آیتالله حسینی همدانی در ادامه بابیان اینکه همین روش بعداً زمینه پذیرش امامت امام هادی که کم سن و سال بودند را فراهم کرد، گفت: امام برای دوری جستن از سلطه مأمون و ارتباط با شیعیان در سراسر کشورهای اسلامی و ترویج بیخطر مبانی فکری تشیع و تربیت شاگردان، در سال ۲۱۵ به بهانه شرکت در مراسم حج، با همسرش ام فضل از بغداد بهسوی مکه رهسپار شد و بعد به مدینه آمد و بنا بر نقلی تا ۱۵ سال در مدینه سکونت کرد.
امام جواد علیهالسلام ۲۷۶ شاگرد حاذق و متخصص تربیت کردند
وی در ادامه تصریح کرد: امام توانستند ۲۷۶ شاگرد حاذق و متخصص در مباحث مختلف کلامی و فقهی و … اعم از خانم و آقا تربیت کنند مثل علی بن مهزیار اهوازی که ۳۵ کتاب دارد، فضل بن شاذان نیشابوری، محمد بن ابی عمیر، صفوان بن یحیی، محمد بن عبدالله بن مهران با ۷ کتاب و عبدالعظیم حسنی که او هم کتاب دارد. خانمها مثل ام احمد بن داوود بغدادی، حکیمه، دختر موسی بن جعفر، حکیمه، دختر امام رضا علیهالسلام، حکیمه، دختر امام جواد علیهالسلام و زینب، دختر محمد بن یحیی.
نماینده ولیفقیه در استان البرز در ادامه عنوان کرد: تلاش مأمون هم که امام مدت طولانی در زمان او زندگی کرد بر این بود که جلوی حرکتهای شیعه و ارتباط با امامشان را بگیرد. لذا بهعنوان خبرچین و جاسوس ام حبیبه دخترش را به عقد امام رضا درآورد به همین منظور دختر دیگرش ام الفضل را به عقد امام جواد درآورد؛ و همین خانم مأمور شد که امام را با سم به شهادت برساند.
امام جواد الگوی مقاومت و جهاد بود
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه امام جواد الگوی مقاومت و جهاد بود، یادآور شد: تربیتشدگان در مکتب امام جواد با تأسی به حضرت در همان مسیر حرکت میکنند و نماد مقاومت و مجاهدت میشوند نظیر جوانان غیور و مؤمنی که در آن دوران تاریک و خفقان ستمشاهی صدای اسلام و انقلاب را بلند کردند و به مبارزه با طاغوت برخواستند و نام خود را فدائیان اسلام گذاشتند و در ۵۸ سال قبل در چنین روزی ۲۶ خرداد چهار نفر از دلیرانشان (بخارائی، امانی، صفارهرندی، نیکنژاد) به دستور طاغوت به شهادت رسیدند. یادشان گرامی و نزد اربابشان حسین علیهالسلام متنعم باشند.
نسل امروز ما باید از شهید چمران برای پیشبرد اهداف عالی اسلام و انقلاب الگو بگیرد
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: نمونه دیگر از شاگردان امام جواد و مکتب مقاومت و جهاد مرحوم شهیدِ سعید، عارفِ زاهد، دکتر چمران است که در ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید و آن روز به نام روز بسیج اساتید نامگذاری شد. نسل امروز ما باید از چمران و مثل او برای پیشبرد اهداف عالی اسلام و انقلاب الگو بگیرد.
در معرفی شهید چمران کوتاهی شده و میشود
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه بابیان اینکه در معرفی ایشان و امثالش کوتاهی شده و میشود، تصریح کرد: امام (ره) درباره او تعبیراتی مثل جنگجوی پرهیزکار و معلم متعهد دارد و فرمودند شهادتش انسانساز است. کسانی که با او مواجه شده بودند، اذعان میکنند که او عالم و دانشمند، متعهد، باتقوا، استکبارستیز، شهادتطلب، توحید محور، ولایتمدار، متواضع، سیاستمدار، عدالتطلب و تکلیف گرا بود، بدون نام و نشان.
زوایای دیگری از زندگی شهید چمران
آیتالله حسینی همدانی در ادامه افزود: دکتر چمران درعینحال روح لطیفی داشت، اهل هنر بود یعنی نقاش بود، عکاسی و خطاطی میکرد، شعر هم میگفت. یتیمنواز بود. یتیمخانه او در لبنان معروف است. خاطرات فرماندهان ارتش عراق راجع به چمران خواندنی است. لشگر گارد عراق به او لقب مارشال تیتو رهبر یوگسلاوی که ارتش آلمان را مختل کرده بود داده بودند. مشهد او دهلاویه شد.
لعن و مرگ بر اسرائیل را برای خودمان عبادت میدانیم
وی در ادامه با تأکید بر اینکه همین مقاومت و مجاهدت رژیم منحوس پهلوی را ساقط کرد، گفت: امروز هم مردم فلسطین همین مقاومت و مجاهدت را دارند که به تعبیر رهبر معظم انقلاب که در چند روز گذشته فرمودند، دشمن صهیونیستی را در موضع انفعال و عکسالعمل قرار دادند و انشاءالله با همین فرمان که پیش بروند اضمحلال کامل این جرثومه فساد را خواهیم دید. ما جمعهها لعن و مرگ بر اسرائیل را برای خودمان عبادت میدانیم.
دستاوردهای هستهای دانشمندان جوان کشور چشم دشمنان را کور کرده
خطیب نماز جمعه کرج در ادامه بابیان اینکه بازهم این مجاهدت و مقاومت بوده که امروز چشم دشمنان ما از دستاوردهای هستهای که به قوه الهی و علم و دانش دانشمندان جوان کشور به دست آوردیم را کور کرده، اذعان داشت: نمایشگاهی که در محضر حضرت آقا برپا شد و مطالبی که ایشان بیان کردند را حتماً ملاحظه فرمودید. حتماً عزیزان تذکر ایشان را در مورد اطلاعرسانی به مردم جدی بگیرید که این اطلاعرسانیها خودش ایجاد امید و نشاط در بین مردم میکند.
ذیالحجه؛ ماه ولایت و امامت
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه در آستانه ماه ذیالحجه قرار داریم ماه ولایت و امامت که پر است از مناسبتهای مربوط به اهلبیت و امیرالمؤمنین که باید گرامی داشته شوند و روی معارف آنها کار شود، گفت: دهه اول بسیار بااهمیت است و اعمال مخصوص دارد. رسول خدا فرمودند: «عمل خیر و عبادت در هیچ ایامی در نزد خدای عزوجل محبوبتر از دهه اول ذیحجه نیست».
ازدواج و خانواده سنگ بنای جامعه اسلامی و خواستگاه تعالی انسان و پشتوانه اقتدار کشور است
وی در بخش دیگری با اشاره به ازدواج پر خیروبرکت صدیقه طاهره با امیرالمؤمنین علیهالسلام، گفت: ازدواج و خانواده سنگ بنای جامعه اسلامی و خواستگاه تعالی انسان و پشتوانه اقتدار کشور است؛ چند سال قبل حضرت آقا در همین روز ازدواج، سیاستهای کلی نظام در مورد خانواده را به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ فرمودند. این سیاستها در ۱۶ بند و پرمحتوا وظایفی را برای بخشهای مختلف فرهنگی و… کشور تعیین کرده است؛ که اگر عملیاتی و به کار گرفته شود خیلی از مشکلات در این زمینه را حل میکند.
خانوادهها فرصت ازدواج آسان را برای جوانان فراهم کنند
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز در ادامه توضیح داد: مثلاً در بند اول دارد: «ایجاد جامعهای خانواده محور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی آن بر پایه الگوی اسلامی خانواده بهعنوان مرکز نشو و نما و تربیت اسلامی فرزند و کانون آرامشبخش» که همین اگر عملیاتی شود چقدر مشکلات حل میشود. متأسفانه امروزه شیوه زندگی که از بیگانگان گرفتهشده به یک معضل جدی علیه خانواده تبدیل شده است. سبک زندگی غربی، اخلاق و هنجارها را تغییر داده فردگرائی را ترویج کرده و خانواده و رغبت به تشکیل آن را به رکود کشانده و سن ازدواج را بالا برده. لذا وظیفه آحاد مردم و خانوادههاست که فرصت ازدواج آسان را برای جوانان فراهم کنند.
تشکیل خانواده سالم از معضلات اجتماعی جلوگیری میکند
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه یکی از القائات شیاطین امروز در گوش دختران و پسران جامعه ما این است که به بهانههای واهی، تن به ازدواج ندهند، گفت: درحالیکه تشکیل خانواده سالم و تربیتشده مکتب اهلبیت بنای جامعه اسلام را تقویت میکند و از معضلات اجتماعی جلوگیری میکند. در خانواده است که زنان و مردان جامعه پرداز و تمدن ساز آینده تربیت میشوند.
برای اینکه ازدواج آسان توسعه پیدا کند همه باید به میدان بیایند / گاهی پخش یک فیلم، مسئله ازدواج را تأخیر میاندازد
وی با تأکید بر اینکه در جوامع غربی هم بعد از امتحان همه روشها، برای داشتن جامعه سالم، ازدواج و تشکیل خانواده را توصیه میکنند، گفت: بله ما موانع داریم؛ و برای اینکه ازدواج آسان توسعه پیدا کند همه باید به میدان بیایند و با برنامه منسجم کار صورت بگیرد. صداوسیما و آموزشوپرورش و دستگاههای تبلیغی باید فعال باشند. گاهی یک فیلم پخش میشود و مسئله ازدواج را تأخیر میاندازد.
باید عوامل بازدارنده ازدواج را بهعنوان یک منکر در جامعه زشت نشان داد / بحران کار و اشتغال را مسئولین محترم جدیتر دنبال کنند
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز بابیان اینکه باید عوامل بازدارنده ازدواج چه فرهنگی و چه اقتصادی را بهعنوان یک منکر در جامعه زشت نشان داد: مثل مهریه و جهیزیه سنگین و جشن پرخرج، گفت: تهیه مسکن که امروز واقعاً مشکل حادی شده و قطعاً بنگاهدارانی که در تنور گرانی برای سود بیشتر میدمند اگر چشم باز کنند میبینند که جهنم خود را آباد میکنند و یکی هم صاحبخانههای طماع و تازه به دوران رسیده که رعایت اصول انسانی را نمیکنند؛ و بحران کار و اشتغال را هم باید مسئولین محترم جدیتر دنبال کنند.
برای تولید، خرید و ذخیرهسازی غذا برنامه داشته باشند
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری بابیان اینکه دولتها در تمام دنیا وظیفهدارند امنیت غذائی کشورشان را تأمین کنند، گفت: برای تولید، خرید و ذخیرهسازی برنامه داشته باشند. غذا مثل جنگافزار، ابزار قدرت شده و کشورها سعی میکنند قدرت غذائی بلکه اقتدار غذائی داشته باشند؛ و گاهی اقتدار نظامی ناچار میشود در مقابل اقتدار غذائی کرنش داشته باشد؛ که نمونهاش را در همین چند سال اخیر در جریان اشغال شبهجزیره کریمه و برخورد روسیه با ترکیه داشتیم.
بحث کشاورزی برای کشور ما بهشدت مهم و حیاتی است / وزیر محترم کشاورزی نسبت به اقتدار غذائی کشور حساس باشند
وی در ادامه با تأکید بر اینکه بحث کشاورزی برای کشور ما بهشدت مهم و حیاتی است و باید وزیر محترم کشاورزی نسبت به اقتدار غذائی کشور حساس باشند و جلوی عوامل بازدارنده این اقتدار را بگیرند، گفت: مثلاً بههیچوجه اجازه تغییر کاربری به اراضی کشاورزی داده نشود. زمینی که تبدیل به ویلا شد شما بروید تخریب هم بکنید دیگر به درد کشاورزی نمیخورد. باید از اول باقدرت جلوگیری کرد و نگذاشت ساخته شود. بعضی وقتها شنیده میشود یک خانه را میفروشند با چند بار ساخت؛ یعنی میدانند دارند تخلف میکنند، خریدار هم میداند دارد با تخلف میخرد. فروشنده به او میگوید من با سه بار ساخت به تو میفروشم؛ یعنی اگر خراب کردند دوباره برای تو میسازم و اگر خراب کردند دوباره برای تو میسازم. این چه نظارتی است! باید دقت کرد. باید از اول جلوگیری شود.
نسبت به کشاورزان توجه جدیتری داشته باشید
امامجمعه کرج با تأکید بر اینکه نسبت به کشاورزان توجه جدیتری داشته باشید، گفت: کشاورز باید از قبل تولید، بداند که محصولی که تولید میکند عاقبتش چه میشود؛ یعنی سیاستگذار کشاورزی کشور باید نسبت به نیاز بازار چه داخل و چه خارج به کشاورز سفارش بدهد که چه تولید کند و بعد هم از او پیشخرید کند. دیدید گاهی سیبزمینی زیاد میشود میریزند دور، جوجه میکشند و گاهی فلان محصول کم میشود.
در کشاورزی مبتلابه خام فروشی هستیم و فراوری کمی داریم
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه اگر به کشاورزی در کشور که قابلیت بالائی نسبت به صنعت دارد، اهمیت داده شود که منطقه ما منطقه کشاورزی است، نیازهای غذائی این منطقه در اختیار قرارگرفته میشود و آن اقتدار تأمین میشود، گفت: آقا راجع به خام فروشی در صنعت نفت دائم تذکر میدهند، اتفاقاً در کشاورزی هم ما مبتلابه خام فروشی هستیم و فراوری کمی داریم که اگر توجه شود منفعت است.
وی در ادامه تصریح کرد: بحمد الله در دولت آقای رئیسی با همه شیطنتهایی که خناثان دارند، مسیر درستی در حال طی شدن است بخصوص دیپلماسی اقتصادی که در همین سفر اخیرشان به کشورهای آمریکای لاتین کاملاً ملاحظه کردید و قطعاً به بخش کشاورزی هم توجه شده که اگر وارد بحث صادرات محصولات به کشورها بشویم تحول خوبی ایجاد خواهد شد.
باید درست مصرف کردن آب را جدی بگیریم
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه باید درست مصرف کردن آب را جدی بگیریم، گفت: هیچ کشوری اگر نسبت به منابع آبی خودش اطمینان نداشته باشد نمیتواند ثبات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی خودش را نگهداری کند. ایران در منطقه خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد. هم برای شرب و هم کشاورزی و باغداری کمبود آب مشکلساز است و تهدید اجتماعی و سیاسی و امنیتی درست میکند. لذا غیر از تصمیم گیران، خود مردم هم باید به این مهم توجه داشته باشند.
نشست زمین مهم است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه نشست زمین مهم است، گفت: الآن داریم از منابع زیرزمینی استفاده میکنیم. مسئول محترم این بحث در استان در جلسهای میگفت: اگر درجایی از دنیا یک سانت زمین نشست کند اجازه برداشت از آبهای زیرزمینی را نمیدهند. میدانید نشست زمین خیلی خطرناک است. راهآهن از بین میرود، زیرساختها از بین میرود. زمین وقتی پیر و فرسوده شود و نشست کند دیگر باران هم بیاید انباری از بین رفته است. لذا نباید گذاشت خراب شود. در دنیا اینطور است که اگر یک سانت نشست کند آن منطقه را میبندند. چاههایش را کنترل میکنند. برای مصرف آب مقررات سنگین وزن میکنند. من نمیگویم که ذهن شما ناراحت شود که در منطقه خود ما چند سانت فرونشسته. یک سانت که چه عرض کنم! ۵ سانت که چه عرض کنم!
همه باید در بیابانزدائی فعال باشیم
وی در ادامه اذعان داشت: به همین ترتیب اگر جلو رود زمین تخریب میشود و تخریب زمین یعنی بیابانزایی که جرم است و عدهای با قلدری و رانت و امثالهم در بیابانزایی در این منطقه مشغول هستند، پوشش گیاهی و حیاتوحش را از بین میبرند که باید به جد جلویش گرفته شود. همه باید در بیابانزدائی فعال باشیم. نگذاریم زمین تخریب شود و از بین برود.
هرچه گفته میشود جلوی تخلفات آبی گرفته شود، توجه نمیکنند
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز بابیان اینکه هرچه هم گفته میشود جلوی تخلفات آبی گرفته شود، توجه نمیکنند، گفت: دارد چاه را دزدی میکند؛ چند صد حلقه چاه غیرقانونی در همین منطقه هست. بیست سال گذشته منطقه را شما یادتان هست. ۵ متر میکندند در منطقه ساوجبلاغ به آب میرسیدند. رودخانهها پر آب بود. الآن ۱۰۰ متر، ۱۵۰ متر میکنند تا به آب برسند. خیلی معضل است. باید دقت کرد. یک عده قلدر هستند. باید جلوی قلدرها را گرفت. قلدری که فقط قمهکشی در خیابان نیست. آثار اینها بیشتر است.
بههیچوجه در این استان نباید محصولات غرق آبی تولید شود
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه بههیچوجه در این استان نباید محصولات غرق آبی تولید شود، گفت: آب نیست بعد یک منطقه بزرگ را غرق در آب میکنند کاهو تولید میکنند. چه آوردهای دارد؟ ازآنجاکه آب تولید میکنند بیاورید. اینجا باید محصولات دیگری تولید شود. باید روشهای مصرف را در بخشهای مختلف تغییر داد. باید نظارتها دقیق و در برخورد با متخلف در این بخش نباید اغماض کرد. آقا فرمودند: «باید در این زمینه فرهنگسازی را از دبستان شروع کنید». آموزشوپرورش و صداوسیما در این زمینه نقش دارند. در شهرهای مختلف استان لااقل شورای فرهنگ عمومی این موضوع را دستور کار خود قرار دهند و طرحهایی را مصوب و استاندار محترم ابلاغ کنند.
صرفهجویی در مصرف، دستور حکومتی و بحث سیاسی نیست
وی با تأکید بر اینکه صرفهجویی در مصرف، دستور حکومتی و بحث سیاسی نیست، یعنی شکرگزاری از خدا، یعنی درست و بهینه مصرف کردنی که به نفع خود و جامعه است، گفت: اینها را همه جزو دستور کارمان قرار بدهیم. در مصرف آب مکرر عرض کردم که آب جزو مباهات اولیه است. کسی مالک آب نیست. نمیتواند بگوید پول میدهم مصرف میکنم. پولی که میدهید برای رساندن آب به دست شماست نه خود آب. کسی مالک آب نیست. لذا هر کس نمیتواند هر جور دلش خواست مصرف کند. بهاندازه زیادتر از مصرف خودت مصرف کنی حرام است. فتوای همه فقهاست. ربطی به سیاست و حکومت ندارد. شما اگر با یک لیوان آب سیراب شوی دو لیوان آب بریزی لیوان دوم جایز نیست. پولتان را در جیبتان نگهدارید.
قدردانی امامجمعه کرج از اقدامات دستگاههای فعال در سیل اخیر جاده چالوس
خطیب نماز جمعه کرج در خاتمه عنوان کرد: همینجا باید از استاندار محترم و همهکسانی که این چند روز در بحث سیل و راهاندازی جاده و استفاده از آب تلاش مضاعف کردند، بسیج خیلی فعال بود، هلالاحمر فعال بود، راهداری فعال بود، سازمانهای مختلف، شهرداری، از جاهای دیگر به کمک آمدند. اسامی را شاید یادم برود. همه کمک کردند؛ و همچنین مردم بزرگوار شهرهای استان که صبوری کردند که تشکر و قدردانی کنم. من مطلع هستم از فعالیت طاقتفرسایی که شبانهروزی انجام شد که مردم کمتر سختی بکشند. شکرالله مساعیکم.