به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، در آستانه پنجم آذرماه روز بسیج مستضعفان و تشکیل بسیج مستضعفان بهفرمان امام خمینی رحمهالله علیه، اجتماع پرشور و متمرکز ملی ۱۰ هزارنفری بسیجیان البرز همزمان با سراسر کشور و بهصورت ویدئوکنفرانس در حسینیه عاشقان ثارالله کانون شهید سبحانی سپاه امام حسن مجتبی علیهالسلام استان برگزار شد.
آیتالله حسینی همدانی در این جلسه ضمن تبریک هفته بسیج به بسیجیان دلاور و دریادل، اظهار داشت: در این هفته که فعالیتها، عملکرد و بعضاً وظایف بسیج موردتوجه قرار میگیرد و از افراد و شخصیتهای خدمتگزار تقدیر میشود، خوب است نگاهی به تعریف بسیج داشته و آن را برای خود مرور کنیم.
وی در ادامه مطرح کرد: در تعریف «بسیج» در اساسنامه بسیج مستضعفان آمده که بسیج نهادی است تحت فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی که هدف آن نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و جهاد درراه خدا و گسترش حاکمیت قانون خدا در جهان طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت کامل بنیه دفاعی از طریق همکاری با سایر نیروهای مسلح و کمک به مردم هنگام بروز بلا و حوادث غیرمترقبه میباشد لذا این تعریف بسیار جامع است و اقدامی که ما باید در طول ماه و سال و تاریخ انجام دهیم در آن بیانشده است.
امامجمعه کرج عنوان کرد: در قدمهای نخستین «گام دوم» انقلاب قرار داشته و کارهای سختتر و اساسیتری را پیش رو داریم بنابراین لازم است هر مدت یکبار آسیبهای احتمالی را شناسایی و مشکلات و مسائل پیش رو و راههای برونرفت از آنها را بررسی کنیم و باقدرت و صلابت به سمت اهداف بلند اسلام و انقلاب گام برداریم؛ البته همه کارها را باید با وحدت و مودت انجام دهیم تا به نتیجه مطلوب دستیابیم.
آیتالله حسینی همدانی افزود: در دورانی که قسمتهای مختلف نظام در حال تحول و تحولآفرینی هستند، بسیج نباید از این غافله عقب بماند و باید همواره در حال تحول باشد. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانات خویش خبر از رویشها و تغییر و تحولها میدهند و در یکی دو سال اخیر به دستگاههای مختلف تأکید کردهاند که ضمن امیدبخشی و امیدآفرینی نسبت به آینده، تحول در بخشهای مختلف سازمانها صورت گیرد لذا بسیج میتواند منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی را به بار بنشاند، آنها را دنبال و به مقصد برساند.
وی با تأکید بر اینکه بسیج و بسیجی میتواند امیدبخشی و امیدآفرینی را که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، در جامعه توسعه دهد، خاطرنشان ساخت: امروز سخن از اعتمادسازی است و عملکرد بسیج اکنون نیز مانند گذشته ایجاد اعتماد میکند و آن را در بین اقشار مختلف مردم افزایش میدهد. زمانی که بسیج خالصانه وارد عرصه خدمترسانی و کمک به مردم میشود، کمترین اثر این اقدام افزایش اعتماد عمومی است بهویژه زمانی که این خدمات بدون چشمداشت به محرومان جامعه ارائه شود.
نماینده ولیفقیه در استان البرز یادآور شد: هر گامی که بسیجیان در مسیر اعتلای کلمهالله و خدمت به مردم برمیدارند، در حال اعتمادسازی هستند ولو قصدشان این نباشد اما این کار انجام میشود و در صورت عدم توجه به این موضوع و حرکت در مسیر اشتباه، اعتمادسوزی صورت میگیرد. امروز سخن از جهاد تبیین نیز هست لذا بسیج میتواند باقدرت و بهرهگیری از استعدادها، از تحریفها و انحرافات جلوگیری کند، جلوات مختلف اسلام و انقلاب را در نظر گیرد، دفاع و از کجیها جلوگیری کند و زیباییهای اسلام را به رخ کشد.
آیتالله حسینی همدانی بیان داشت: در جهاد تبیین که فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی است و بسیجیان تحت فرماندهی ایشان قرار دارند، یکی از نهادها و مجموعههایی که میتواند این مهم را به نحو احسن عملیاتی کند بسیج است که بدین منظور بسیجیان باید در وهله اول به علم و دانش مسلح شوند، اطلاعات لازم را در خود محقق و خود را بینیاز از دانستن ندانند تا بتوانند به این مهم بپردازند.
وی خاطرنشان ساخت: در چند روز گذشته با بهرهگیری از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، راز ماندگاری بسیج در طول تاریخ و حتی تا قیامت را برای تعدادی از دوستان بیان کردم. راهنماییهای بسیار خوبی در بیانات رهبری وجود دارد و پاسخ به سؤالاتی همچون «چگونه بسیجی باشیم؟» و «چگونه عمل کنیم تا این بسیج مانا بماند؟» در آنها آمده است. البته باید از آسیبها نیز جلوگیری کرد؛ گاهاً این آسیبها به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مانند وزنهای است که بهپای پرنده در حال پرواز میچسبد و اجازه حرکت به او نمیدهد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز با تأکید بر اینکه باید آسیبها و موانعی ازجمله دنیازدگی، هوای نفس، خودخواهی و امثالذلک را از خود دور کنیم، اظهار داشت: بسیج یعنی شخصیتی که در عرصههای موردنیاز حاضر است. نمیتوانیم موردی را در مسائل اجتماعی و انقلابی پیدا کنیم که بسیجی در آن حاضر نباشد. تعبیر دقیقتری از این مطلب، جهاد است که بسیار وسیع بوده و فقط جنگیدن و مقاتله نیست و شامل جان و مال هم میشود و مجاهد کسی است که باجان و مال خود وارد عرصه میشود و درراه خدا گام برمیدارد.
آیتالله حسینی همدانی افزود: جهاد با نفس چند معنا دارد؛ یکی این است که بسیجی دارای کمالات و اهل خودسازی بوده و به خود توجه داشته باشد، روح خود را تقویت کند و در بعد معنویت، اعتقاد به خدا و مکارم اخلاقی نفر اول باشد. امام صادق علیهالسلام میفرماید: یک نفر شیعه در بین صد هزار نفر باید شناخته شود تا بگویند او شیعه امام صادق است؛ یعنی فرد ازنظر وجودی و شخصیتی آنقدر در خود کمالات به وجود آورده باشد که در بین صد هزار نفر شناخته شود.
وی ادامه داد: معنی دیگر جهاد با نفس نیز یعنی بسیجی با نفس و جانش وارد عرصه میشود، ازخودگذشتگی میکند، جان و تن خود را بهسختی میاندازد، از وقت و آسایش و استراحت خود درراه اهداف بلند اسلام و انقلاب مایه میگذارد و شب و روز نمیشناسد. عرصه اینگونه خدمت کردن هم انسانها هستند زیرا بسیجی در مسیر اهداف اسلامی قدم برمیدارد و دستورات اسلام هم مربوط به مسلمانان نیست بلکه خدمت به انسان است و جغرافیای خاصی در این خدمت مدنظر نیست و معطوف بهکل جهان است.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز اذعان داشت: در هر عرصهای که باروحیه و تفکر انقلابی و بسیجی وارد عرصه شویم، آثار ماندگاری بر جا خواهد ماند که همه دنیا را شامل میشود و اقداماتی که در این راستا صورت گیرد، تنها خدمت به کشور نیست و خدمت به بشر است. اینها آثار وجودی بسیج است. یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی تبلیغات، جنگ رسانهای و جنگ نرم دشمن است که اخیراً هم بیان کردهاند که در این موضوع با کمبود فعالیت و تولید مواجه هستیم که بسیج و تفکر بسیجی باید در این عرصه نیز وارد شود.
آیتالله حسینی همدانی با اشاره به اینکه امروز گرفتار جنگ نرم و رسانهای دشمن هستیم، تأکید کرد: ما همواره باید گوشبهفرمان فرمانده و به دنبال حاکمیت قوانین خدا باشیم، از فرصت استفاده کنیم و مجهز به سلاح رسانه و تبلیغات شویم، هدفمند، دقیق و نقطه زن عمل کنیم و منفعل نباشیم. یکی از اقداماتی که اطلاعات عملیات ما در جنگها انجام میدهد، شناسایی استعدادهای دشمن و عوارض زمین و بررسی مسائل مربوط به دشمن و تقویت خود برای بهمزدن آرایش اوست لذا در جنگ نرم نیز باید به همین شکل عمل کنیم.
وی بسیجیان را افسران جنگ نرم دشمن خواند و اظهار داشت: این افسران باید بتوانند اقدامات پیشدستانه انجام دهند و فعال عمل کنند زیرا منفعل عمل کردن ثمرهای ندارد. لذا با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه دغدغه دارند و ما نیز تحت فرماندهی ایشان هستیم و اکنون ابزارآلاتی را در اختیارداریم، فعال بودن مطلوب است نه منفعل بودن. نباید صبر کنیم تا دشمن عملیاتی را انجام دهد و بعد درصدد جبران آن برآییم.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز اذعان داشت: امروز دیگر موشک به آن معنا مورداستفاده قرار نمیگیرد زیرا دشمن با جنگ نرم خود درصدد برهم زدن باورها و اعتقادات مردم است. در این زمینه باید نقطهزن، درست و بهموقع عمل کنیم. اکنون باید افسران جنگ نرم در بسیج نسبت به این امر اقدام کنند؛ اگر ما آب زلال را به تشنگان نرسانیم، دشمن آب گلآلود را در کام افرادی که درصدد برطرف کردن تشنگی خود هستند میریزد؛ نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی رقم بخورد.
آیتالله حسینی همدانی خاطرنشان کرد: همه باید قدردان این نعمت بزرگ باشیم که امام خمینی رحمهالله علیه این بنیان را نهادند و رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را هدایت و برای رسیدن به مقصد اعلا راهنمایی میکنند. باید از رهبریهای امام خامنهای مدظلهالعالی استفاده کنیم، بانشاط و روحیه مشغول خدمت صادقانه به خلق خدا باشیم و ثابتقدم در مواجهه با چالشها و بیمهریها به کار خود ادامه دهیم. امام رضوانالله علیه میفرمایند: تشکیل بسیج در نظام جمهوری یقیناً از برکات و الطاف جلیله خداوند تعالی است.
وی بابیان اینکه کمال این حرکت و تفکر در ولایی بودن و اطاعت از ولیفقیه است، اظهار داشت: نیروی مطیع، فریب دشمن را نمیخورد، راه را گم نمیکند، برای خدمت به دنبال فرصت میگردد، همه توان جسمی و فکری خود را در اختیار کشور و جامعه قرار میدهد و در مقابل دشمن غیرت دینی دارد و سر خم نمیکند بلکه دشمن را وادار میکند در مقابل عظمت مکتب و دین اسلام تعظیم کند. بسیجی بر سر منافع ملی کشور باکسی عهد اخوت نبسته و محکم ایستادگی میکند.
گفتنی است در ابتدای این جلسه سردار سرتیپ دوم پاسدار علیرضا حیدرنیا فرمانده سپاه امام حسن مجتبی علیهالسلام استان البرز ضمن قرائت پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته بسیج، تصریح کرد: امروز مقام عظمای ولایت پیام دلگرمکنندهای برای سربازان خود صادر فرمودند که این پیام پرمهر به سمع و نظر بسیجیان رسید.