اولین جلسه ستاد هماهنگی ویژهبرنامههای سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور معاون سیاسی استاندار، مدیران کل استان، فرمانداران استان البرز و مسئولین نهادهای انقلابی و فرهنگی استان، در محل دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز برگزار شد.
در این جلسه، آیتالله سید محمدمهدی حسینی همدانی، ضمن گرامیداشت سالروز قیام ۱۹ دی، بیان داشت: بصیرت و زمانشناسی مردم قم که به وقوع قیام نوزدهم دیماه ۱۳۵۶ انجامید، نقطه عطف تاریخ ایران و طلیعهی پیروزی انقلاب اسلامی بود.
وی اظهار داشت: باوجود تلاش شبانهروزی دشمنان برای نابودی یا انحراف انقلاب، بحمدالله نظام اسلامی در طول ۴ دهه، مسیر مستقیم حرکت خود را حفظ کرده است.
امامجمعه کرج با اشاره به آگاهی دشمنان از ناتوانیشان در جنگ سخت با جمهوری اسلامی، گفت: امروز، دشمنان تغییر شعارها و انحراف اهداف انقلاب، در عرصهی جنگ نرم را موردتوجه قرار دادهاند و درنهایت به براندازی نظام میاندیشند.
وی گفت: تلاش میکنند بین ارکان نظام و مردم زاویه ایجاد کنند که اگر این مسئله تحقق یابد، عملاً مسیر جامعه تغییر کرده و خودبهخود تغییر نظام حاصل میشود.
آیتالله حسینی همدانی با اشاره به اهمیت حفظ شعارهای انقلاب که نشاندهندهی اهداف و آرمانهای انقلاباند، یادآور شد: مبارزه با مستکبرین و ظالمان و حمایت از محرومان و مستضعفان در تمام عالم، آرمان انقلاب اسلامی است و شعارهایی چون “نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران” نابودی این آرمانها را هدف قرار داده است و نباید آن را دستکم گرفت.
وی خاطرنشان ساخت: نسلهای مختلف مردم، حتی نسل چهارم انقلاب نیز در مقاطع تاریخی مختلف، وظیفهی خود را بهخوبی انجام دادهاند، هرچند که تعدادی از آنها هم در وقایع اخیر به علت نقص آموزشهای ما، آلت دست دشمن شده باشند یا با درگیر شدن در فضاهای هیجانی، به کوچه و خیابان آمده باشند.
امامجمعه کرج اظهار داشت: در فضایی که از هر گوشهای، صدایی علیه جمهوری اسلامی بلند است و جوانان را هم بهطور ویژه مخاطب قرار داده است، باید شاخصههای راه را به جامعه و علیالخصوص همین قشر جوان نشان داد تا در غبار فتنهها، دچار گمراهی نشوند.
وی افزود: اسلام، اصلیترین شاخصهی انقلاب اسلامی است و این انقلاب، همانند انقلاب پیامبر اکرم (ص)، بیداری فطرت انسانی و حرکت جامعه بهسوی حیات طیبه را دنبال میکند و کسی که دوران قبل از انقلاب را درک کرده باشد، مؤید این مدعاست.
آیتالله حسینی همدانی با اشاره به مفاسد اخلاقی و جنایات اجتماعی دوران طاغوت و لزوم تبیین واقعیات دوران قبل از انقلاب برای جامعه و بخصوص نسل جوان، تصریح کرد: وقتی ما در این زمینه روشنگری نکنیم، دشمن از فرصت استفاده کرده و باور غلط موردنظرش را به خورد جوان ما میدهد.
وی اظهار داشت: اسلام به ما میآموزد که چگونه باید با دشمن و ترفندهای او مواجه شویم و تخلف از دستورات قرآن که زیربنای انقلاب ما بر آن استوار است، قطعاً مشکلات عدیدهای برای ما به وجود خواهد آورد که همین امروز هم شاهد بعضی از آثار آن هستیم.
نماینده ولیفقیه در استان البرز با بیان اینکه انحراف از شاخصهها، همیشه عیان و آشکار نیست، اما نتیجهی آن در طول زمان زیاد و مؤثر است، بیان داشت: بعضیها دائماً دم از ولایت مداری و اطاعت از رهبری میزنند، درعینحال با یک “اما” و “ولی” و “به نظر من” گفتن مسیر حرکت جامعه را دچار انحراف میکنند.
وی با بیان اینکه رفتار، منش و سیاست امام، خود یکی از شاخصههای انقلاب است، بیان داشت: امام (ره) نمونهی عینی خداباوری و تکیه و اعتماد به خدای متعال است و آرامش حاصل از این باور عمیق، عامل صبر و مدیریت او در مقابل ضربات سهمگینی چون شهادت ۷۲ یار تأثیرگذار انقلاب و حتی ترور رئیسجمهور کشور بود.
خطیب جمعه کرج اظهار داشت: بزرگترین خدمت به مردم در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، کمک به تعمیق باورهای دینی آنهاست و اگر این هدف محقق شد، دیگر چنین شخصی پرچم کشور خود را آتش نمیزند و هموطن خود را نخواهد کشت.
وی خاطرنشان ساخت: وقتی عدهای با زبان شعارهای انقلاب و با عمل مردمسالاری را نفی میکنند، نخبگان و مسئولان و چهرههای اثرگذار باید بهسرعت مرزبندی خود را مشخص کرده و با سکوت خود، عامل سردرگمی و گمراهی عوام نشوند.
آیتالله حسینی همدانی ادامه داد: سکوت در مقابل خلافگوییها، از هیچ نهاد و دستگاه و مجموعه و تشکلی پذیرفتنی نیست و اینکه همه بنشینیم تا رهبری مجبور به موضعگیری شوند و بعد در تائید بیانات ایشان از هم سبقت بگیریم، یک لطیفه است، نه یک مدیریت انقلابی.
وی گفت: روشن است که دشمن با قدرت ایران مخالف است و گفتمان انقلاب اسلامی که منطقه و اکنون جهان را تحت تأثیر قرار داده است را برنمیتابد؛ او اکنون موجودیت خود را درخطر دیده و لذا با تمام توان به مقابله با انقلاب برمیخیزد؛ در این راه نیز به انحراف و استحاله انقلاب دلخوش کرده است.
امامجمعه کرج تأکید کرد: در مقابل، ما نیز باید تمامقد در دفاع از اسلام و انقلاب ایستادگی کرده و اجازه ندهیم صدمهای به پیکرهی این انقلاب و اهداف آن وارد شود.
وی با اشاره به خلاصه شدن تمام مبانی و اصول انقلاب در وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی، گفت: تمام دستگاههای تبلیغی، فرهنگی و ترویجی در خصوص نشر و تبیین این معارف مسئول هستند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز تصریح کرد: اگر خوراک فکری مناسب به مخاطب داده نشود، نباید انتظار داشت که بدون هیچ آگاهی و فهم از مسائل، موفق به گرفتن تصمیم درست در مسائل مختلف شده و راه صحیح را انتخاب کند و زمینهسازی برای تغذیه فکری صحیح، وظیفهی شما مسئولین است.
وی افزود: قبلاً هم پیشنهاد شد که اگر ۲۰ درصد از فضای رسانهای و تبلیغی شهر و استان به شورای فرهنگ عمومی اختصاص یابد، هدایت فکری فرهنگی جامعه در زمینههای مختلف، از تبلیغ درختکاری و دوچرخهسواری و کمک به نیازمندان در ایام نوروز گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی مردم، اصلاح خواهد شد.
آیتالله حسینی همدانی بیان داشت: استقلال را دیگر شاخصهی انقلاب اسلامی دانسته و تصریح کرد: اگر ما با عملکرد خود و یا مثلاً با تضعیف اقتصاد یا قدرت دفاعی کشور، استقلال کشور را تضعیف کنیم، در مقابل انقلاب و مردم مسئولیم.
وی با تأکید بر تقویت خدمترسانی به مردم در تمام طول سال و نهفقط ایام دهه فجر، خاطرنشان ساخت: تمام مجموعهها در این زمینه مسئولاند و مثلاً مساجد باید در این ایام گزارش خدمات خود به جامعه، مانند جذب کمکها برای نیازمندان یا حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی محله خود در طول سال را ارائه نمایند.
نماینده ولیفقیه در استان البرز با تأکید بر مردمی بودن برنامههای دهه فجر، تصریح کرد: البته مردمی بودن کارها نباید تنها در پرچم زدن و آذینبندی محلات خلاصه شود، بلکه باید برنامهها به معنای واقعی کلمه مردمی باشند و عملکرد تبلیغی و حمایتی صحیح دستگاهها، عامل تقویت این وجهه مردمی است.
وی یادآور شد: میزان موفقیت هر مجموعه در جذب قشر خاکستری اجتماع، بیانگر اثرگذاری آن مجموعه است و اینکه طی یک سال مخاطبین ما هیچ رشدی نکرده باشند، خوب نیست.
امامجمعه کرج با تأکید بر توجه همهی دستگاهها به تبلیغ و ترویج حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، یادآور شد: حضور مردمی در این روز که نماد ماندگاری و پیشروی انقلاب است، در هر برههای، باطلالسحر نقشههای دشمنان برای این ملت بوده است و نباید بههیچعنوان نسبت به آن کوتاهی کرد.