جلسهی دورهای شورای زکات استان البرز، پیش از ظهر امروز، با حضور نماینده ولیفقیه در استان البرز، دکتر محمدعلی نجفی استاندار البرز، جمعی از مدیران کل دستگاههای مربوط به حوزه زکات در استان، برگزار شد و نجفعلی انتظاری، مدیرکل اجرایی شورای عالی زکات کشور میهمان ویژه این جلسه بود.
در این جلسه، آیتالله سید محمدمهدی حسینی همدانی با اشاره به آیه ۱۰۳ سوره مبارکه توبه، بیان داشت: قرآن کریم، زکات را موجب تطهیر انسان و تزکیه و افزایش اموال او میداند.
رئیس شورای زکات استان البرز عبادت و اقتصاد را از ارکان جامعهی اسلامی دانست و گفت: در آیات قرآن کریم، همیشه در کنار نماز، به زکات اشارهشده و احیای آن از وظایف حکومت اسلامی برشمرده شده است.
وی تصریح کرد: هرچند زکات امری مردمی است؛ اما احیای آن، یعنی زمینهسازی و ایجاد زیرساختهای مناسب و اعتمادسازی در جامعه جهت اخذ و بهرهبرداری از آن، از وظایف حاکمیت اسلامی است.
امامجمعه کرج گفت: جدا از زکات واجب که موارد مشخصی دارد، تبرعات و زکوات مستحبی، دایرهی گستردهای دارند و روایات اسلامی چون “زکات العلم، نشره” نیز بیانگر همین گستردگی زکات در زمینههای مختلف اجتماعی و فردی هستند.
وی معرفی مصادیق متنوع زکات را عامل گرایش جامعه به این فریضه دینی دانسته و تأکید کرد: هر کس با هر تخصص و در هر زمینهی شغلی میتواند بخشی از زمان خود را بهعنوان زکات کارش، به امور خیر و عامالمنفعه بپردازد.
نماینده ولیفقیه در استان البرز، مشارکت مردمی در امر جمعآوری و صرف زکات را راهبرد مؤثری جهت احیای این فریضهی دینی و اجتماعی دانسته و خاطرنشان ساخت: “زکات یاوران جوان” میتوانند مبلغ احیای زکات در سطح جامعه باشند.
آیتالله حسینی همدانی، اعتمادسازی در جامعه بهمنظور اخذ زکوات مالی را، از مهمترین ارکان احیای زکات دانسته و یادآور شد: دستگاهها و حاکمیت باید مورد اعتماد و حسن ظن مردم باشند و این اعتمادسازی که امروز هم از طریق دشمنان داخلی و خارجی مورد هجمه واقعشده، با ارائهی گزارش عملکرد دقیق و ملموس حاصل میشود.
وی تصریح کرد: مردم باید بدانند که زکاتی که دادهاند کجا هزینه شده و چه مسائلی را حل کرده است و شفافسازی این گزارشها، امری لازم و ضروری است.