رئیس شورای حوزه های علمیه استان البرز:

سال‌های ابتدایی طلبگی، زمان پی‌ریزی بنیان‌های علمی است

فضای مجازی ۲۶ تیر ۱۳۹۶ ۰

طلاب ورودی مدرسه علمیه امام صادق (ع)، با همراهی مدیر و مسئولین این مدرسه، ضمن حضور در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و اقامه نماز ظهر و عصر به امامت آیت‌الله حسینی همدانی، با ایشان دیدار و گفتگو کردند.

امام‌جمعه کرج، در این دیدار، با آرزوی موفقیت در مسیر کسب علم و فضیلت برای طلاب، بیان داشتند: طلبگی و بخصوص آغاز آن دوران خاصی است که باید با آینده‌نگری، بازنگری در توانایی‌ها و رصد کردن دائمی مسیر همراه باشد.

وی اظهار داشت: مسئولیتی که در آینده بر دوش شما قرار خواهد گرفت، سنگین است و باید از ابتدا با جدیت و به دور از هرگونه احساسات نسبت به آن تصمیم‌گیری کرد.

آیت‌الله حسینی همدانی ایجاد شرایط ورود به کسوت طلبگی را عنایت حق‌تعالی دانست و گفت: امکان ورود به وادی طلبگی و فراگیری علوم اهل‌بیت و نشر آن به همگان داده نمی‌شود؛ البته این عنایت ابتدایی باید با همت و خواست خود شما پیگیری شده و ادامه داده شود و به‌تنهایی کافی نیست.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز با بیان اینکه طلبگی شغل نیست، گفت: اگر کسی طلبگی و روحانیت را شغل و منبع درآمد بداند، به این جایگاه ظلم کرده است؛ بلکه جنس و ذات طلبگی و روحانیت، از نوع “مسئولیت” است و “شغل” نیست.

امام‌جمعه کرج ” تربیت شدن”  را برای طلاب، مقدم بر “تربیت کردن” دانسته و خاطرنشان ساخت: هدف اصلی طلاب، تعلیم معارف حقه اسلام و اهل‌بیت (ع) و عمل به آن‌ها است و در مرحله‌ی بعدی، گسترش و ترویج این علوم بین سایر افراد است.

وی با تأکید بر بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌ها در دوران طلبگی، گفت: از هیچ لحظه‌ای نباید غفلت کرد؛ مکرراً خدمت دوستان عرض کرده و بازهم می‌گوییم که مدیریت زمان داشته باشید که فرصت‌ها  به‌سرعت می‌گذرند.

رئیس شورای حوزه های علمیه استان البرز گفت: سال‌های اول تحصیل برای طلاب و به‌طورکلی تمام متعلّمان، هرچند نمود و جلوه‌ای ندارند، اما در واقع، زمان پی‌ریزی بنای یک ساختمان است، رفعت، استحکام این بنا در مقابل تکانه‌ها و ظرفیتی که برای بهره‌برداری دارا خواهد بود، همگی به این پی وابسته‌اند؛ لذا طلاب باید با نگاه به بالاترین قله‌ها، یعنی اجتهاد در علوم، اقدام به پی‌ریزی این بنا نمایند.

استاد درس خارج حوزه علمیه، با تأکید بر هدف قرار دادن سطح اجتهادی در تحصیل علوم، تصریح کرد: جایگاه اجتهادی در مقابل سایر سطوح، چون تفاوت “چشمه آب” و “مشک آب” است که با بهره‌برداری بیشتر، نه‌تنها از ذخیره‌ی او کم نشده، بلکه جوشش بیشتری نیز خواهد داشت.

وی ادامه داد: در این راستا باید توجه داشت که “قوه‌ی اجتهاد” به‌عنوان یکی از عالی‌ترین هدف آموزش، با امروز و فردا کردن و یا مشغول شدن به امور حاشیه‌ای سیاسی و فرهنگی و امثال‌ذلک حاصل نمی‌شود.

امام‌جمعه کرج تصریح کرد: بیان فوق به معنای نفی طلاب از ورود به حوزه‌های فعالیت سیاسی و فرهنگی نیست، اما باید توجه داشت که اولویت اول در سال‌های طلبگی، بخصوص سال‌های آغازین، محکم کردن پی و زیربنای علمی است.

وی تأکید کرد: طلاب، در سال‌های اول طلبگی، به‌خصوص چهار سال اول، باید مشغول درس و تهذیب و اخلاق و درعین‌حال آمادگی‌های جسمانی باشند؛ درعین‌حال، باید نسبت به فضای روز و وقایع جاری هم اشراف داشته باشند اما ورود به جریانات و اقدام، در این سال‌ها، موجب تضعیف بنیان‌های آنان خواهد شد.

آیت‌الله حسینی همدانی یادآور شد: اگر پایه‌های علمی، تهذیبی و اخلاقی طلبه در سال‌های اول به شکل درستی تثبیت و تقویت نگردد، در آینده شخص مفیدی نبوده و جوشش علمی و عملی نخواهد داشت.

برای مشاهده تصاویر این دیدار، اینـــــــــــــــــــــــجا کلیک کنید.

 

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.