متن کامل خطبههای نماز جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۹۵
استان البرز، شهرستان کرج
با سخنرانی آیتالله سید محمدمهدی حسینی همدانی
بسمالله الرحمن الرحیم
والحمدلله ربالعالمین
یاایهاالذین آمنوا اوصیکم و نفسی بتقوی الله
متقین بر تمام آموزههای دینی تأکید و به انجام آنها اهتمام دارند. یکی از درسهای دین این است که والدین در تربیت فرزندانشان بزرگترین مسئولیت را دارند؛ و ازنظر اسلام تربیت خانوادگی اهمیت ویژه دارد.
خدای تعالی در قسمتی از آیه ۶ سوره مبارکه تحریم فرمود: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَهُ …* اى کسانى که ایمان آوردهاید خود و خانواده خویش را از آتشى که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگهدارید.
آیهی شریفه بیان میکند که خدای تعالی والدین را مسئول تربیت دینی فرزندان میداند.
نگهداری خود و خانواده از آتش دوزخ وقتی است که به دستورات دین عمل شود و وقتی این صورت میگیرد که شخص تربیت دینی شده باشد. اگر کمی دقت کنیم در عوامل مؤثر در تربیت دینی و تکوین شخصیت معنوی افراد، به مسجد میرسیم آنهم در کنار خانه و مدرسه. باید فرهنگ مأنوس بودن با مسجد و نماز جماعت را از کودکی به فرزندانمان آموزش دهیم؛ و این مهم محقق نمیشود، مگر اینکه خودمان به موضوع اهمیت بدهیم و فرزندانمان این اهمیت را از کودکی ببینند و همراهی کنند.
البته از نقش هماهنگ خانه و مدرسه در کنار مسجد هم نباید غافل بود. منظور بنده این است که اول در خانه باید این اهمیت به فرزندان منتقل شود و بعدازآن مسجد هم فضای مناسب را ایجاد کند و بعد مدرسه مسیر را ادامه دهد. والا اگر بچه را در خانه با مسجد آشنا کردند و اهمیت آن را هم فهماندند بعد وقتی به مسجد آمد؛ اولیاء مسجد از آمدن او ممانعت کردند، گفتند برو مسجد جای بچهها نیست و یا با برخورد بد او را زده کردند. مسجد کارکرد خودش را در تربیت کودکان از دست میدهد.
باید راه داد و تشویق کرد و الا فرزندانمان از دست میروند. تشویق را اولیاء مساجد فراموش نکنند. آثار فراوانی دارد. امام حسن ع فرمودند: نماز ظهر یا عصر را در محضر رسول خدا خواندم همینکه حضرت سلام دادند؛ فرمودند: بر جایتان بمانید و بعد شروع کردند به تقسیم و خوراندن حلوا در بین نمازگزاران. به من که رسیدند قدری حلوا خوراندن و بعد فرمودند: بازهم بدهم؟ عرض کردم: بله؛ و حضرت به خاطر کودک بودنم بازهم مقداری به من خوراندن.
این امور را اولیاء مساجد جدی بگیرند والا فرزندانمان را از دست خواهیم داد و آنکسی که برخورد بدی داشته نزد خدا مسئول است.
یکی از آفات که به انقلاب از طرف خودیها وارد میشود و از آیات قرآن کریم استفاده میشود دنیاطلبی است؛ که آیه ۱۵۲ سوره مبارکه آلعمران به آن اشاره دارد؛ که قبلاً در بیان وقایع جنگ احد اشارهای کوتاه داشتم و توضیح دادم که اگر دنیاطلبی، دامن انقلابیون را بگیرد دیگر احتیاج به دشمن نیست خودبهخود انقلاب از بین خواهد رفت.
اما مورد دیگری که از قرآن کریم به دست میآید منت گذاشتن بر اسلام و انقلاب است؛ که از آیه ۱۷ سوره حجرات فهمیده میشود؛ که فرمود: یَمُنُّونَ عَلَیْکَ أَنْ أَسْلَمُوا قُلْ لا تَمُنُّوا عَلَیَّ إِسْلامَکُمْ بَلِ اللَّهُ یَمُنُّ عَلَیْکُمْ أَنْ هَداکُمْ لِلْإیمانِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ*آنها بر تو منّت مىنهند که اسلام آوردهاند بگو: “اسلام آوردن خود را بر من منّت نگذارید، بلکه خداوند بر شما منّت مىنهد که شما را بهسوی ایمان هدایت کرده است، اگر (در ادّعاى ایمان) راستگو هستید!”
منَّت به نعمت سنگین و گرانبها گفته میشود. چون از ماده مَنَّ گرفتهشده یعنی سنگهایی که با آن وزن میکنند. آیه شریفه به روش جاهلی عدهای اشاره دارد که بر رسول خدا منّت میگذاشتند که اسلام را پذیرفتهاند. کانّ حالا که اسلام را قبول کردهاند سودی را متوجه خدای تعالی و یا رسول خدا کردهاند که اگر اینها نبودند؛ این سود به خدا و یا رسولالله نمیرسید.
شما آیات متعدد قرآن کریم را ببینید که چگونه برای مردم بیان کرده است که با آمدن توحید و اسلام مردم از جهل و بی-فرهنگی خارج شدند و از دشمنیهای چند دهساله و جنگ و خونریزی نجات پیدا کردند. اسلام عزیز اگر دشمنی هم بین آنها بود را به برادر تبدیل کرد. در قسمتی از آیه ۱۰۳ آلعمران فرمود: … إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْواناً…* و در ادامه در همین آیه فرموده؛ شما بر لب حفرههای آتش بودید خدا شما را از آن نجات داد. …وَ کُنْتُمْ عَلى شَفا حُفْرَهٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْها …
و یا در آیه ۱۹۸ بقره فرمود و قطعاً شما پیشازاین از گمراهان بودید و آیات دیگر که به همین موضوع اشاره دارد که بالاخره اگر خدای تعالی اراده نمیکرد و افراد از هدایت الهی بهرهمند نمیشدند، قطعاً در گمراهی میماندند. لذا از قول حضرت ابراهیم در آیه ۷۷ انعام فرمود: … لَ ینْ لَمْ یَهْدِنی رَبِّی لَأَکُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّینَ* … «اگر پروردگارم مرا راهنمایى نکند، مسلماً از گروه گمراهان خواهم بود.» آیاتی که به این هدایت الهی اشاره دارد هم فراوان است.
از طرف دیگر مواردی داریم که میفرماید: اگر قرار است کسی بر کسی منت بگذارد، خداست که بر شما منت میگذارد که در آیه ۱۶۴ سوره آلعمران فرمود: لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنینَ إِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ* خداوند بر مؤمنان منت نهاد [نعمت بزرگى بخشید] هنگامیکه در میان آنها، پیامبرى از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد هرچند پیش از آن، در گمراهى آشکارى بودند.
امام ره بارها نعمت انقلاب اسلامی را تذکر دادند و آن را هبهی الهی به مردم ایران و دنیای مستضعفان دانستند که در قبال آنکسی نباید منت بگذارد که فداکاری کردم و یا همراهی کردم بلکه باید از آن منت بپذیرد و شکرگزار آن باشد. همین مقدار فعلاً بس باشد.
بسمالله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
وَ الْعَصْرِ* إِنَّ الْانسَانَ لَفِى خُسْرٍ* إِلَّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْاْ بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْاْ بِالصَّبرِ*
بسمالله الرحمن الرحیم
والحمدلله ربالعالمین
خودم و همهی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت میکنم.
اگر اهل تقوا هستیم باید به فرزندانمان توجّه جدی داشته باشیم.
خدای تعالی در قسمتی از آیه ۱۳۲ سوره مبارکه طه فرمود: وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْه…* خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شکیبا باش…
در روایتی است از امام صادق علیهالسلام ذیل آیه ۶ سوره تحریم در آنجا حضرت در پاسخ این سؤال که چگونه خود و فرزندانمان را از آتش حفظ کنیم، به این آیه شریفه استدلال فرمودند: ان الله یقول لنَبیِّه وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْه… بعد در روایت دیگری دارد.
وقتی این آیه نازل شد رسول خدا، نُه ماه، وقت نماز، به درب خانه فاطمه و علی علیهماالسلام می آمد و سلام بر اهل خانه میکرد و میفرمود: “الصلاه، الصلاه، یرحمکم الله” و بعد آیه تطهیر را تلاوت میفرمود.
قندوزی که از علماء اهل سنت است و حنفی مسلک؛ این روایت را نقل کرده و میگوید: حدیث از ۳۰۰ نفر از صحابه ویاران رسول خدا روایتشده.
یکی از راههای نگهداری خود و خانواده و فرزندانمان از آتش جهنم، نماز است و نماز جماعت و این با ارتباط با مسجد حاصل میشود. فرزندان را از کودکی عادت به مسجد بدهید. خدا… اهل تقوا قرار دهد.
از مناسبتها، به بعضی اشاره میکنم.
ازآنجاییکه یکی از اهداف بلند انقلاب اسلامی رسیدگی به مستضعفان و امور محرومان جامعه بود. امام ره در ۱۴ اسفند سال ۵۷ یعنی بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دستور تشکیل کمیتهای را دادند؛ که به نام کمیته امداد امام نام گرفت
وظیفهای که برای این نهاد انقلابی تعریف شد، یاریدادن به محرومین و مستضعفان، امداد درماندگان و آسیبدیدگان و خودکفا کردن محرومان بود؛ که تاکنون گامهای بلندی برداشتند و خدماتی رساندهاند و در استان هم بنده از نزدیک مطلع هستم و به حمدالله بدون حاشیه و توجه الحمدالله منشأ آثار و برکاتی هستند.
درست درجاهایی که خیلیها نمیتوانند کمک کنند کمیته امداد کمکرسانی کرده. تا حالا برنامههای خوبی داشتند منبعد هم انشاءالله بهتر خواهد شد. خدای تعالی به همه عزیزانی که مشغول کمکرسانی به محرومان هستند جزای خیر بدهد.
لازم است اینجا عرض کنم آنچه از آیات و روایات به دست میآید این است که تا میتوانید به خلق خدا خدمت کنید که عبادتی بالاتر از آن نیست. امام به مستضعفان و محرومان عنایت ویژه داشت و این هم برگرفته از دستورات دینی بود.
امام مردم و بخصوص قشر محروم را ولینعمتان انقلاب میدانست همانطور که رهبری میدانند. تأکیدات این دو بزرگوار را در رسیدگی به امور محرومان ببینید. در بیانی امام فرمودند: “راستی وقتیکه پابرهنهها و گودنشینان و طبقات کمدرآمد جامعه ما امتحان و تقید خود را به احکام اسلامی تا سر حد قربانی نمودن چندین عزیز و جوان و بذل همه هستی خود دادهاند و در همه صحنهها بودهاند – و انشاءالله خواهند بود – و سر و جان را در راه خدا میدهند، چرا ما از خدمت به این بندگان خالص حق و این رادمردان شجاع تاریخ بشریت افتخار نکنیم! ما مجدداً میگوییم که یک موی سر این کوخنشینان و شهید دادگان به همه کاخ و کاخنشینان جهان شرف و برتری دارد.” این خط امام و خط انقلاب است و مسیر ساز است.
در جای دیگر فرمودند: «خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسؤولین کشور ما پشتکردن به دفاع از محرومین و روی آوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار شوند. معاذ الله که این با سیره و روش انبیا و امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و ائمه معصومین علیهمالسلام سازگار نیست.»
این همان انحراف از خط امام و تحریف انقلاب است، این استحاله است، اگر دیدیم جایی حرمتهایی میشود که برخلاف این حرفها است، حواسمان باشد
آرام رام مسیر را منحرف میکنند، عدهای جایی جمع میشوند و بحث از حقوق نجومی و مسائل اینچنینی میکنند؛ خودشان را هم خط امام میدانند؛ در شعارها و رأی گرفتنها، در جلسات و سخنرانیهای انتخاباتیشان از این صحبتها دارند؛ پستها و مسئولیتها را با همین حرفها به دست آوردند.
این کلام و شبیه اینکه فراوان است، در صحیفهی امام و سخنرانیهای رهبر انقلاب ببینید؛ میشود خط امام و انقلاب و هرکس چیزی غیرازاین بگوید و یا عمل کند در این خط و مسیر نیست. لذا آن وکیل و وزیری که قانونی در غیر این مسیر وضع میکنند و عمل میکنند بدانند که در خط امام و رهبری و در مسیر آرمانهای امام قدم برنمیدارند و هرگز نمیتوانند پاسخ خون شهدای گرانقدری که برای برپا شدن این انقلاب و به نتیجه رسیدن ن ریخته شده را بدهند.
چرا عدهای تبعیض طبقاتی را در جامعه دامن میزنند. دهنکجی به ارزشها را تا کی میخواهید ادامه بدهید. امام ما این تذکر را به شما سالها قبل در دوران حیات شریفشان دادند: «به مجلس و دولت و دستاندرکاران توصیه مینمایم که قدر این ملت را بدانید و در خدمتگزاری به آنان خصوصاً مستضعفان و محرومان و ستمدیدگان که نور چشمان ما و اولیای نعم همه هستند و جمهوری اسلامی رهاورد آنان و با فداکاریهای آنان تحقق پیدا کرد و بقای آن نیز مرهون خدمات آنان است، فروگذار نکنید و خود را از مردم و آنان را از خود بدانید.»
متأسفانه حضور جریان غربگرای نفوذ کرده در دستگاههای و جاهای مختلف نظام که به چیزی جز منافع خود و سودجویی از جایگاه سیاسی نگاهی ندارد باعث شده که فساد و اشرافی گری در بین برخی مسؤولین پیدا شود؛ که نتیجهاش اختلاف طبقاتی و تبعیض است.
فقر و فساد و تبعیض مثل سم مهلک برای نظام عمل میکند که اگر بیتوجهی شود آثار مخرب فراوانی را بهجای میگذارد و امنیت روانی اجتماع را از بین میبرد. همه باید تلاش کنیم و تا میتوانیم به اقشار محروم به هر مقدار که میتوانیم کمک کنیم.
۱۵ اسفند روز درختکاری آغاز هفته منابع طبیعی است.
یکی از نعمتهای الهی که برای زندگی بشر بسیار مفید است درختان و فضای سبز است. پیامبر صلیالله علیه و آله فرمودهاند: مَن نَصَبَ شَجَرَهً و صَبَرَ عَلی حِفظِها و الِقیامِ عَلَیها حَتّی تُثمِرَ کانَ لَهُ فی کُلِّ شَیءٍ یُصابُ مِن ثَمَرِها صَدَقَهٌ عِندَ اللهِ؛ هر کس درختی بکارد و در نگهداری آن بکوشد تا میوه دهد، در برابر هرچه از آن میوه به دست آید، پاداشی نزد خدا خواهد داشت.
این یعنی اگر درخت میکارید مثمر بکارید که چند برابر ارزش داشته باشد. هرچه بیشتر کاشته شود محیطزیست و تنفس بهتر خواهد بود الآن بعض استانها که دچار ریز گردها هستند را ببینید که چه گرفتاری دارند.
اگر مسئولین زودتر توجه کنند مشکلات کمتر خواهد بود. در استان هم این امکان هست که مشکلات اینچنینی داشته باشیم که باید توجه شود. سال گذشته به شهردار محترم نکاتی عرض شد راجع به معادن و درختکاری اطراف که بحمدالله قسمتی از آن انجامگرفته است.
این شعار هر ایرانی یک درخت را زنده کنید و دائماً بکار ببرید. آن طرحی هم که بنده پیشنهاد دادم برای نحوه عملیاتی شدنش دوستان فکر کنند آثار خوبی خواهد داشت. باید قاطعانه جلوی کسانی که به منابع طبیعی لطمه میزنند و سلامت مردم را برای منافع مادی خودشان به خطر میاندازند ایستاد.
رسول خدا فرمودند: إن قامَتِ السَّاعَهُ و فِی یَدِ أحَدِکُم فَسیلَهٌ، فإنِ استَطاعَ أنْ لایَقومَ حَتّی یَغرِسَها، فَلیَغرِسْها؛ اگر قیامت فرارسد و در دست یکی از شما نهالی باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را بکارد. این اهمیت مطلب را میرساند. این را صدقه جاریه بدانید ببیند باغ شهر شما به چه مصیبتی گرفتارشده کسی جز خودتان نمیتوانید آن را نجات بدهید.
اینهمه کمپین راه میاندازید؛ جمع شوید برای احیای فضای سبز اطراف خودتان هم یکی راه بیندازید تا هیجانی در شهر و استان به وجود بیاید برای درختکاری. ثواب هم میبرید اگر نیت الهی داشته باشید. شهرداری هم خدماتش را در این زمینه آسانتر کند.
نکته دیگر رزمایش ولایت ۹۵ که هدف اصلی آن ارتقای توان دفاعی کشور بخصوص مرزهای آبی و برقرارى امنیت در گسترده دریاها و مقابله با تروریسم دریایى بود و مرحله نهایی آن تا ۱۱ اسفند ادامه داشت به کار خود با دستاوردهای بالا پایان یافت که از همه دلاور مردان عرصههای پاسداری و نگهبانی از مرزهای کشور تشکر میکنیم.
از مهمترین دستاوردهای این رزمایش، آزمایش و شلیک جدیدتری اژدر نیروی دریایی برای اولین بار بود به نام اژدر والفجر که از زیردریایی غدیر شلیک و با موفقیت هدف شناور خودش را منهدم کرد. البته تجهیزات دیگری هم به بهرهبرداری رسید.
این رزمایش گذشته از پیام دوستی که برای منطقه داشت و اینکه امنیت خلیجفارس بدون دخالت خارجیها تأمین میشود. پیام دیگری به غرب و سران کشورهای استکباری و مداخلهگر بهخصوص آمریکا داشت؛ که اگر یکوقت نادانی کنید و تعرضی به عرصههای ایران داشته باشید مفتضحانه نابود خواهید شد.
نکته دیگر اینکه یکی از اهدافی که دشمنان نظام اسلامی از وضع تحریمها دنبال میکردند و میکنند این است که مردم را از نظام جدا کنند، مردم دچار مشکلات مختلف اقتصادی و مالی، بیکاری، رکود، باشند؛ بهظاهر هم میگویند تحریم را برمیداریم ولی آنها نخواهند گذاشت که ما مشکل نداشته باشیم.
راهکار هم مشخص شد که باید در زمینه اقتصاد مقاومتی کار شود و همه در این زمینه فعالیت داشته باشند تا اقتصادی قوی، مقاوم و پایدار داشته باشیم؛ که با این اقتصاد مقاومتی اقتدار کشور را چند برابر کنیم.
اما همانطور که قبلاً گفتم و بازهم میگوییم به پایان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نزدیک میشویم و هنوز گزارش متقن و ملموسی از مسئولین عالی کشور و منطقه نشنیدهایم.
و گاهی چیزهایی میشنویم از معاملات کلان نفتی بگیرید تا مسا یل کوچکتر که واقعاً نگرانکننده است و حاکی از این است که اعتقادی به این راهبرد وجود ندارد. مثلاینکه مثلاً ما خودمان سیبزمینی خودمان را دور بریزیم و دفن کنیم و بعد از خارج وارد کنیم.
من چند بار از رسانههای استان درخواست کردم ولی حرکت جدی ندیدم، پیگیری کردم بعضی از آنها مطالبی گفتند که فعلاً به او نمیپردازم.
اما من اینجا از مسئولین، از وزرا محترم، استاندار محترم و مسئولین اجرایی استان غیر از آنهایی که شائبهی تبلیغات انتخاباتی برایشان دارد، میخواهم برای تنویر افکار عمومی و احترام به مردم که مطالبه دارند در سراسر استان، از تریبون نماز جمعه و حتی مسئولین محلی در مساجد محل، استفاده کنند، برای مردم گزارش دهند که در یک سال گذشته چه اتفاقی در زمینه اقتصاد مقاومتی صورت گرفته.
مثلاً اگر در منطقه ما سرمایهگذار خارجی کاری کرده چه مقدار فنّاوری آورده، نگویید که یک کارخانه راه انداختیم، مثلاً تولید سیگار، البته این عیبی ندارد، بهجای قاچاق، تولید میکنیم، اما فنّاوری آمده یا فقط مصرفش آمده است؟!
بگویید چه مقدار شغل ایجادشده، چه تعداد کارگاه راهاندازی شده چند نفر به کار برگشتند و امثالذلک؛ آنهم با آمار واقعی قابل دفاع. ضمناً شب عید نزدیک است و خوب است که مردم اقدام عملی داشته باشند و حتیالمقدور کالای ایرانی بخرند.
راجع به مسئله فرهنگ فرصت بیان نیست. فقط توجه داشته باشم که باید روی فرزندانمان کارکنیم تا میتوانید به این مهم بپردازید و کمک کنید تا بنیههای دینی و اعتقادی و اخلاقی جوانان ما تقویت بشود.
لازمهاش این است دستگاهها و سازمانهایی که در این زمینه کار میکنند تقویت شوند. هفتهی گذشته که تعداد ۳۰۰ نفر از دانش آموزان را عزیزان به آستانبوسی حضرت رضا علیهالسلام بردند تا از معنویت آن امام بهره ببرند و بعد بتوانند به امور دینی خودشان بیشتر برسند من برای بدرقه آنها رفتم و دیدم که چه شور و حالی دارند.
لازم است این امور با سرپرستی مربیان و افراد کار بلد بیشتر انجام شوند و هزینه کردن در این زمینه قطعاً آثار خودش را خواهد داشت.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه شود، اینکه استان ما، استان مهمی است؛ دائم گفته شد که زیر سایه تهران است و ساختارهایش بههمخورده و ساختار ندارد.
حال که استان شد باید او را در قوارهی یک استان دید؛ خود مسئولین باید توجه داشته باشند که اینجا استان شده است؛ استان ارکانی دارد، ادارات کل آن باید مدیرکل داشته باشد؛ اگر هم سرپرستی گذاشته میشود باید فقط سرپرست اینجا باشد و جای دیگر مشغولیت نداشته باشد و یک مسئله مهم به نام فرهنگ که در استان ما هم توانمندیها و درعینحال معضلات فراوانی در این زمینه وجود دارد؛ فیلم، سینما و فرهیختگان که با تعدادی از آنها هم جلساتی داشتهایم که انسانهای فرهیخته، بزرگوار و برنامه دار و کاربلد هستند.
حال شخصی که البته برادر بزرگواری است و بنده با شخص ایشان کاری ندارم، مدیرکل در استان تهران است –با همهی معضلات خود تهران- بهعنوان سرپرست استان البرز هم معرفی کنیم؛ این توهین به فرهنگیان استان است، این ندانستن موضوع است.
البته معلوم شد که فشارهایی از داخل استان آوردهاند که مدیرکلی که جناب وزیر معرفی کرده به البرز نیاید؛ اگر بخواهید فرهنگ را به این طریق سیاسی کنید، معلوم است که کاری از پیش نخواهد رفت.
شش ماه راجع به فرهنگ صحبت نکردم تا خطری متوجه شخصی نشود و کسی به خاطر برخورد من عزل نشود، ولی تا کی باید این وضع را تحمل کرد؟! البته متوجه هستیم که برای استیفای حقوق کارمندان ناچارند کسی را مدتی سرپرست بگذارند؛ اما باید به جایگاه اینجا رسیدگی و دقت بیشتری شود.
انتظار این بود که فرهنگیان استان زودتر از بنده حرکتی و عملی میداشتند؛ دوستان باید همهی امور را به گردن ما نیندازند و خودشان هم اقدامی داشته باشند.
خدایا دین ما ……
بسمالله الرَّحْمنِ الرَّحیمِ* إِذا جاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَ الْفَتْحُ* وَ رَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فی دینِ اللَّهِ أَفْواجاً* فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَ اسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کانَ تَوَّاباً*