خطبه های 3 اردیبهشت 1395 شهر کرج:

روابط عمومی ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ ۰

بسم الله الرحمن الرحیم

متن کامل خطبه نماز جمعه استان البرز

شهرستان کرج توسط آیت الله حسینی همدانی

در تاریخ ۳/۲/۹۵

 بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین والصلاه و السلام علی سید الانبیاء و المرسلین

العبد الموید والرسول المسدد ابالقاسم المصطفی محمد

و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین سیما بقیه الله الاعظم فی الارضین

واللعن الدائم علی اعدائهم اجمعین من الان الی قیام یوم الدین

عباد الرحمن اوصیکم و نفسی بتقوی الله . عرض کردیم که قرآن کریم که برای تمام بشر فرستاده شد تا از هدایت‌های او و ارشادات او استفاده کنند فقط متقین و اهل تقوا از آن بهره می‌برند و یا بیشترین بهره را می‌برند. قرآن کریم هم برای همه شئون انسان دستورالعمل و برنامه تهیه کرده و ارائه کرده. امام سجاد علیه‌السلام در ضمن دعایی از خدای تعالی این گونه درخواست می‌کند: خدایا به برکت قرآن ما را از صفات ناپسند و اخلاق پست دور کن. این دعای امام سجاد است و در صحیفه سجادیه  در دعای چهل و دوم , که این را از خدا طلب می‌کند چند قسمت دارد .

همین عبارت , قرآن کریم را کتاب اخلاق می‌داند. یعنی قرآن واعظی است که اگر کسی در خدمت او قرار بگیرد متعظ می شود. از موعظه‌های او پند می‌گیرد. متخلق می‌شود. کسانی که با قرآن انس دارند اهل نفاق نیستند .در گفتار دو رو نیستند .در رفتار دوگانه عمل کن نیستند. متقین هرگز دروغ نمی‌گویند. و از صفات زشت اخلاقی فاصله می‌گیرند .

امام سجاد علیه‌السلام در یک خواسته دیگری از خدای تعالی این گونه عرض می‌کند که خدایا چنان که محمد صلی الله علیه و آله وسلم را این‌گونه برانگیختگی که به وسیله قرآن به سمت تو راهنمایی کند و راه خشنودی خودت را توسط پیغمبر و آلش آسان کردی پس بر پیغمبر و الش درود فرست و قران را وسیله رسیدن ما به شریف‌ترین منزلگاه های کرامت قرار ده و آن را نردبانی ساز برای ما  برای بالا رفتن به جایگاه سلامت و وسیله‌ای برای نجات در قیامت. خدای تعالی همگی ما را توفیق دهد از قرآن کریم و کرامتها و فضایل و مناقب قرآن بهره‌مند باشیم ان‌شاءالله .

بحث در خطبه اول درباره دعا از منظر امیرالمؤمنین در نهج‌البلاغه بود .همان‌طوری که در دستورات دینی تأکیدات فراوانی بر دعا شده است امیرالمؤمنین هم بندگان را ترغیب کرده و تشویق کرده به دعا و راجع به دعا مطالب و  معارف بلندی در نهج‌البلاغه مطرح است. جلسه گذشته یکی دو نمونه را عرض کردم. این جلسه هم به توفیق الهی یکی دو کلام از امیرالمؤمنین را عرض می‌کنم.

به همین تأکید بر دعا در خطبه ۱۸۶ حضرت فرمودند ” واعلموا عباد الله انه لم یخلقکم عبثا وَ لَمْ یُرْسِلْکُمْ هَمَلاً” بندگان خدا بدانید خدا شما را بیهوده نیافرید و سر خود رها نکرد. بعد ادامه می‌دهند ,اندازه نعمت‌ها و بخشش خودش را می‌داند و فضل و کرمش را به شمار آورده و بعد از چند بیان می‌فرماید, پس برای فتح و پیروزی و آسان شدن  حاجات, از خود او طلب کنید و درخواست خود را از او بخواهید عطا و بخشش را هم از او بخواهید که بین شما و او پرده ای آویخته و دری بسته نیست .

این درباره تأکید بر دعاست در نهج‌البلاغه. این عبارت امام بسیار امیدوارکننده است که شخص داعی یعنی دعاکننده از خدا طلب کند و هرگز ناامید نباشد. همه چیز در اختیار خداست. پس می‌بینید که دعا خودش جلوه‌ای از جلوات رحمت الهی بر بندگانش است . به وسیله دعا ارزش‌های والا و آرمان‌های عالی در افراد بروز خواهد کرد و خودش را نشان می‌دهد. لذا یکی از راه‌های شناخت انسان‌ها این است که ببینیم آرزوهای آنها چیست .

خواهش ها و آرزوهای هر کسی حکایت از سطح فکری و امیال درونی او می‌کند. امیرالمومنین در خطبه ۲۳ از خطب نهج‌البلاغه  در قسمتی دست به دعا برمی‌دارد و به خدای تعالی این گونه عرض می‌کند ” نسئل الله منازل الشهداء و معایشه السعداء و مرافقه الانبیاء ” دست به آسمان بلند کرده و می‌گوید از تو می‌خواهیم خدایا رسیدن به جایگاه شهیدان را, زندگی با سعادتمندان و همدمی و هم نفسی با انبیاء را.

یک وقتی دعا این است, یک وقت به کسی فرصت می‌دهند  دعا کند راجع به مسائل ظاهری و عادی و پیش‌پاافتاده دعا می‌کند. “نسئل الله منازل الشهداء ” آن جایگاه‌ها و منازلی که برای شهدا قرار دادی من آن را از تو می‌خواهم .ترتیبی هم که دارد زیباست .شهید ,سعید, انبیا , یعنی آن انسان شهید سعید است که در زمره انبیا قرار می‌گیرد.

شاید اشاره باشد به همان آیه شریفه ۶۹ سوره مبارکه نساء که فرمود “وَمَن یُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَـئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَیْهِم مِّنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَـئِکَ رَفِیقًا ” شاید این همان باشد که اگر انسان اطاعت خدا و رسولش را بکند رفیق او کسی خواهد بود و معیت پیدا می‌کند با کسانی که خدا به آن‌ها نعمت داده, نبیین, صدیقین, شهدا و صالحین .

یا باز در خطبه ۱۶۴ فرمود ” جعلنا الله و ایاکم ممن یسعی بقلبه الی منازل الابرار برحمته  ” خیلی قشنگ است این عبارات. خدا ما و شما را در زمره کسانی قرار دهد که از روی دل برای رفتن به منازل نیکوکاران سعی می‌کنند. افق دید یک داعی و دعا کننده را نشان می‌دهد. به او فرصت داده‌اند که دعا کند می‌گوید خدایا توفیقی به من بده جوری قدم بردارم  که در آن جایگاهی که ابرار قرار گرفتند من در آن جایگاه باشم . ویژه است.

داعی طالب مقامات است. در اینجا از نظر فکر و اندیشه در یک افق بالاتری از سایر انسان‌ها به سر می‌برد. طلب مقام میکند ,مقامات معنوی, منازل نیکان .منازل الابرار  همان درجات بهشت است. ابرار در قرآن معرفی شدند در ضمن آیاتی از آیات قرآن. شما دیده‌اید که درباره ابرار گفته ” ان الابرار لفی نعیم ” آیه ۱۳ سوره مبارکه انفطار. ابرار در نعمت‌های فراوانی هستند  ” ان الابرار یشربون من کأس کان مزاجها کافورا ” اینها از یک جامهایی مینوشند که طعم این جام‌ها خوشبو و خوشگوار است.  کافور اینجا به معنای ماده خوشبو است.

یا جایگاه آنها در علیین است. حالا خود علیین را باید توضیح داد که چه جایگاهی است .براساس آیه ۱۸ سوره مبارکه مطففین. حالا کسی فرصت دعا پیدا می‌کند زمانی را به او می‌دهند وقتی در اختیارش قرار می‌گیرد مثل همین ایامی که الان در آن قرار داریم. این ایام نه فقط برای معتکفین برای غیر معتکفین هم ایام خاص است. ویژه است. ایام البیض در هر ماهی تکرار می‌شود.

سیزدهم چهاردهم و پانزدهم  هر ماه قمری ایام البیض است .خاصیت‌های فراوانی دارد .همان سه روزی است که حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السلام به خاطر ترک اولایی که داشت چهره‌اش سیاه شده بود .براثر توسل به اهل بیت عصمت و طهارت در همان زمان به خمسه طیبه که جبرئیل به او یاد داد آرام‌آرام چهره‌اش سفید شد سه روز طول کشید تا به حالت اولیه برگردد .این سه روز را می‌گویند ایام البیض .یعنی روزهای سفید شدن. در همه ماه‌ها این سه روز ویژه است. فقط ربطی به ماه رجب و اعتکاف ندارد .

این‌ها فرصت دعاست. چگونه دعا کنیم؟ مسائل پیش پا افتاده و منافع دنیایی بخواهیم, عیبی ندارد اما مسائل بالاتر را هم باید خواست .کسی که دنیا می‌خواهد و مشکلات مادی را می‌خواهد حل کند با کسی که منازل شهدا را می‌خواهد و منازل ابرار را می‌خواهد این‌ها با هم از نظر فهم در یک سطح نیستند.

 امیرالمؤمنین علیه‌السلام در مقام تربیت فرزندش و تعلیم به او در نامه ۳۱ از نامه‌های نهج‌البلاغه این گونه مرقوم فرمودند : دین و دنیایت را به خدا بسپار و برای حال و آینده و دنیا و آخرتت سرنوشتی هر چه نیکوتر از خدای تعالی مسئلت کن. یعنی وظیفه یک انسان داعی این است که درباره همه زمینه‌ها دنیا و آخرت دعا کند. البته دنیا هم طبقه‌بندی شده است اینکه از دنیا هم چه بخواهد باید یک مقداری درک معنوی و الهی خودمان را بالا ببریم,در خواسته‌ها توجه بیشتری خواهیم داشت.

بسم الله الرحمن الرحیم

انا اعطیناک الکوثر فصل لربک وانحر ان شانئک هو الابتر

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین الصلاه و السلام علی سید الانبیاء و المرسلین ابالقاسم محمد

و صل علی امیرالمومنین علی بن ابی طالب و علی فاطمه الزهرا سیده نساء العالمین

و علی الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنه و علی علی بن الحسین و محمد بی علی و جعفر بن محمد

و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد والحسن بن علی والخلف القائم الحجه

حججک علی عبادک و امنائک فی بلادک

خودم و شما نمازگزاران محترم جمعه را در این ایام مبارک ماه نورانی رجب به رعایت و تقویت تقوا  و تسدید او دعوت می‌کنم. قرآن کریم دعوت به تقوا کرده و خودش راه رسیدن به درجات او را و درک مقامات او را تذکر داده .حتی تنبه داده‌اند اهل‌بیت علیهم‌السلام که برای برطرف شدن نیازهای مادیتان هم به قرآن متوسل شوید. یعنی توجه به قرآن کارساز است. کسی که انس با قرآن دارد گشایش کارهای مادیش را از طریق قرآن به دست بیاورد.

امام سجاد از خدای تعالی درخواست می‌کند: خدایا بر پیامبر و آلش درود بفرست و به برکت قرآن فقر و نیازمندی ما را جبران کن و زندگی فراخ و گسترده برای ما مقرر فرما. طلب می‌کند مسائل مادی را به برکت قرآن. قرآن اگر تا آخرین لحظه‌ها با ما همراه باشد کارساز خواهد بود. به برکت قرآن  مرگ انسان آسان می‌شود. آن عقبه‌های کؤودی که پیش روی ما هست مراحل ارتحال و قبض روح و سکرات مرگ به برکت قرآن آسان می‌شود.

باز در همین دعا یعنی دعای ۴۲ امام سجاد علیه‌السلام از خدای تعالی این گونه درخواست می‌کند  به هنگام مرگ رنج جان کندن و تلاش ناله کردن و به شماره افتادن نفس را در آن هنگام که جان‌ها به گلوگاه می‌رسد و گفته شود که آیا شفا دهنده ای هست به برکت قرآن بر ما آسان کن. ببینید که انس با قرآن فضایل فراوانی را برای مأنوس خودش فراهم می‌کند. اگر در دنیا با قرآن انس داشته باشید اثر این انس در آن لحظات خودش را نشان خواهد داد. که این برای متقین فراهم است. چون متقین انس با قرآن را دارند .خدای تعالی توفیق تقوی به همه ما عنایت بفرماید.

مناسبت‌هایی که داریم با توجه به زمان چند نکته را عرض می‌کنم. در روزهای مبارک و میمون ماه رجب و ایام البیض قرار داریم .روزهایی که عده‌ای از بندگان خدا مهمان ویژه هستند  و ضیوف الرحمن هستند. بحمدالله در همین فضایی که الان هستیم یعنی مصلای نماز جمعه مراسم اعتکاف برقرار است و عده‌ای از جوانان و نوجوانان و میانسالان و بعضاً سالمندان مشغول بندگی خدا و عبادت هستند.

جامعیت اسلام به گونه‌ای است که به همه شئون فرد و اجتماع توجه دارد  . انسان کامل از دیدگاه اسلام باید ویژگی‌های متعددی از جهت فردی و هم اجتماعی داشته باشد و با اینکه اسلام در فعالیت‌های اجتماعی و پرداختن به امور مردم بسیار تأکید کرده و تأکید دارد اما این را به تنهایی مطلوب نمی‌داند که کسی دائماً مشغول فعالیت اجتماعی باشد و به خودش رسیدگی نکند. باید در عرصه فعالیت‌های اجتماعی و جامعه وارد شد. البته برای ما موفقیت در انجام وظایف اجتماعی پشتوانه لازم و پشتوانه قوی می‌خواهد.

از نظر روحی و از نظر ارتباط با خدای تعالی باید قوی بود. هرچه کار و مسئولیت سنگین‌تر باشد ارتباط با خدا باید قوی‌تر باشد. اسلام با تشریع عبادت اعتکاف یک نوع کناره‌گیری و زمینه‌سازی برای خودسازی و سپس تقرب به درگاه الهی را فراهم کرده. چون اسلام با اصل کناره‌گیری و انزوا که انسان‌ها از جامعه فاصله بگیرند مخالف است. اما با یک لوازمی و شرایطی محدوده‌ای را می‌پذیرد که زمینه برای بازیافت فراهم شود. یعنی شخصی که می‌خواهد وارد جامعه اش شود هر کس در هر موقعیتی که هست پدر خانواده است مسئول یک اداره است بیشتر یا کمتر مدتی از زمان را به خودش بپردازد.

بحث در این باره و آثار و برکات آن بسیار است .اما با توجه به تهاجم گسترده دشمن در امور فرهنگی و تلاش مضاعفی که می‌کند تا روح بندگی و معنویت را از آحاد جامعه ما دورکند و بخصوص جوانان را مورد هجمه قرار داده است. این شور و هیجانی که در عده زیادی از جوانان کشورمان همیشه در این زمان‌ها فراهم می‌شود یک نعمت الهی است که باید قدر آن را دانست . جوانانی که حدیث العهد به فطرت هستند و صفای باطنی دارند. می‌آیند که آن صفا را حفظ کنند و اگر خدای نکرده به لغزش و آلودگی آلوده شده او را از خودشان دور کنند و خدای تعالی از همه عزیزانی که توانستند در اعتکاف شرکت کنند و کسانی که دلشان می‌خواست شرکت‌کنند و نتوانستند اما اعمالی را که می‌بایست انجام دادند به احسن وجه قبول کند ان‌شاءالله .

۱۵ رجب سال ۶۲ قمری وفات و ارتحال بانوی بزرگوار اسلام حضرت زینب عقیله بنی‌هاشم سلام الله علیها است که شخصیت او از جهات مختلف کم‌نظیر و بی‌نظیر است. ایثار و فداکاری و عشق به ولایت در او موج می‌زند. انسان آزاده‌ای که با بیان خطابه های آتشین بعد از واقعه کربلا در کوفه و شام عرصه را بر حرامیان تنگ کرد و آنها را برای همیشه رسوای تاریخ قرار داد. بانویی که نام مبارکش توسط پیغمبر خدا از طریق جبرئیل گذاشته شد. رسول خدا فرموده بودند که او برای من مانند خدیجه کبری است. حرمت و احترام زینب حفظ شود .

بانویی که مصائب فراوانی را از ابتدای تولد تا زمان ارتحال که ۵۷ سال از عمر شریفش گذشت. تحمل کرد و او را ام المصائب لقب دادند.  بانویی که اهل تهجد و شب زنده‌داری بود. به حدی در امر عبادت و بندگی خدا کوشا بود که به عابده آل علی معروف است .شاید این عبارت را شما کمتر شنیده باشید. حضرت زینب کبری معروف است به عابده آل علی. آن قدر اهل بندگی و عبادت بود بعد از مادرش صدیقه طاهره. بانوی بزرگواری است .او هم مادر شهید است . هم فرزند شهید است .هم خواهر شهید است. هم عمه شهید است. جایگاه والایی دارد. خدای تعالی ما را از رهروان راه او , پدرش و برادرش قرار بدهد ان‌شاءالله.

پنجم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس  بر اثر طوفان شن شکست خورد. امداد غیبی و نصرت الهی بود که نشان داد شن‌های بیابان به دستور خدای تعالی دین را چگونه یاری می‌کنند و چگونه یاری کردند. سنت الهی است که اگر دین او را یاری کنید خدا هم شما را یاری می‌کند ” ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم “

آزادی جاسوسان گروگان گرفته شده در ایران زمینه‌ای شد که حمله‌کنند. ۱۳۲ تفنگ‌دار خبره, هشت بالگرد مخصوص و شش هواپیمای پهن پیکر به صحرای طبس آمدند که از آنجا یک عملیاتی را شروع کنند برای آزادسازی گروگان‌ها. اما دست قدرت خدا از شن‌های بیابان‌های طبس بیرون آمد و آنها را نابود کرده به این وسیله خدای تعالی به همه درس داد که با تقویت ایمان و اعتقاد به پروردگار عالم اگر به یاری دین خدا شتافتید بدانید که نصرت الهی با شما خواهد بود. این یک عبرت است و درس است و نمونه این درس‌ها در تاریخ انقلاب اسلامی کم نبود.

در طول بیش از ۳۷ سال بعد از انقلاب شما حرکت‌ها و دسیسه‌ها و توطئه‌های آمریکا را برای از بین بردن اسلام و انقلاب ملاحظه کرده‌اید. فراوان است و می‌بینید که دائماً در حال نقشه کشیدن و اجرا کردن هستند و خسته هم نمی‌شوند. وجدان کاری آنها بالاست. خسته نمی‌شود. دشمن است و دشمن از دشمنی خسته نمی‌شود. او منتظر این است که شما پلک بزنید و غفلت کنید تا شما را صید کند. صیاد منتظر غفلت صیدش هست .به محض اینکه صید غفلت کرد در دام صیاد گرفتار خواهد شد.

اینکه رهبری راجع به باورها مکرر فرمودند از همین باب است. باورها که تغییر کرد یعنی غفلت آمده  غفلت که آمد صید قطعی است. باید خیلی مواظب بود جوری روی ما کار نکنند  که داشته‌هایمان عوض شود. سعی در ساقط کردن جمهوری اسلامی است و اگر نتوانند, آن را بی‌خاصیت می کنند که خاصیتی در نظام اداره عالم نداشته باشد. در بین ملت‌ها عنصر مطلوبی نباشد. مثل خیلی از کشورهای دیگری که هستند.

عده‌ای هم در داخل انگار وظیفه‌ای به جز این ندارد که آمریکا را حلال همه مشکلات کشور بدانند .در مطبوعاتی که بدون نظارت هیئت نظارت و تریبون‌های مختلف قلم‌فرسایی و سخن‌پراکنی می‌کنند تلاش می‌کنند با شماره‌گذاری های متعدد بر برجام مردم را وادار کنند در برابر فشارهای استکبار کوتاه بیایند. و تن به حقارت و ذلت بدهند. اما خامی و ناپختگی آنها به همین است که بعد از این‌همه سال نفهمیده‌اند و که هر چه فشار و تحمیل بر مردم ایران بیشتر شود وحدت و استحکام آنها در برابر دشمن بیشتر می‌شود. در مقام عمل کاری می‌کنند که جز پشیمانی برای استکبار و مزدوران داخلی آنها چیزی نخواهد داشت.

شیطنت شیطان که تمام شدنی نیست. در همین چند ماهی که از برجام گذشته یک مرور کنید ببینید دستور چند تحریم جدید بر علیه جمهوری اسلامی داده شده است. شاید بیش از ۱۵ تا باشد در همین سه ماه که قرار شده انجام شود. آیا این اقدامات دوستانه است؟ که بعضی تلاش می‌کنند جاهلانه یا عامدانه و حساب شده آمریکا را دوست ملت ایران معرفی کنند. این چه دوستی است ؟آیا اگر اقدامات خصمانه آمریکا و اذنابش را دیدیم و دیدیم که چگونه با منافع امروز و فردای ملت بازی می‌کند و سعی در تخریب داشته‌های چندین ساله ما دارد  و برای به دست آوردن آنها ساعت‌ها تلاش شده و شهدایی تقدیم شده و حرفی نزدیم این غیرت دینی است ؟

اگر سخن نگفته‌ایم گرفتاری‌ها را دیدیم که از طرف دشمن بر ما تحمیل می‌شود زجرها و آسیب‌هایی را که بر ما تحمیل می‌کنند این را دیدیم و سخن نگفته‌ایم آیا دارای تعصب ملی هستیم؟ چرا به جای رسیدن به مشکلات متعدد فرهنگی و اقتصادی مردم با کلمات بازی می‌شود؟ مذاکراتی که با همه تأکیدات رهبری مبنی بر حفظ خطوط قرمز در او با بیان و اعتراف بعضی از اعضای  تیم مذاکره‌کننده عبور از خط قرمز ها شد و بیان خود حضرت آقا که تعبیر به خسارت محض کردند و حتی انتقادات بعضی از مسئولین ارشد دولتی بر خسران در برجام اگر کسی انتقاد کند و توصیه کند جلوی ضرر هر جا گرفته شود نفع است این غیرت دینی ندارد ؟

این چه سخنانی است که گفته می‌شود؟ آن هم در یک مجامع رسمی و تریبون‌های عمومی. که ما هم ناچار شویم بعضا جواب دهیم . چون عمومی گفته می‌شود باید جواب حرفی را که در ملأ گفته می‌شود داده شود. در مقابل چیزهایی که از دست دادیم مطالبی روی کاغذ در اختیار ما قرار گرفته است. این‌ها کی عملیاتی می‌شود ؟ کی بروز خواهد کرد ؟لااقل زمانی برای این کار گفته شود. باید از آقایان بپرسیم که چرا جواب رجزخوانی دائمی دشمن را نمی‌دهید. دائماً در بوقهای تبلیغاتی و جلسات سخنرانی شان آمریکایی‌ها می‌گویند نظام تحریم‌های سختی که بود بر علیه جمهوری اسلامی هنوز حفظ شده و برجام برای ایران نتیجه‌ای نداشته است.

آنها این طور می‌گویند که ما چیزی ندادیم, آقایان اصرار می‌کنند که آنها تمام مطالبات و قرضهایشان را داده اند . خودشان می‌گویند ندادیم این طرف می‌گویند که نه همه را دادند. الان راجع به مبادلات مالی هم همین‌طور است. می‌گویند اگر می‌خواهید مبادلات بانکی بر پایه دلار داشته باشید باید بر سر برقراری دوجانبه با آمریکا مذاکره کنید. دوباره یک داستان جدید و یک قصه جدید. تمام برجام الان متوقف شده بر مبادلات بانکی و مبادلات بین بانکی .می‌گویند این خارج از برجام بود. اگر می‌خواهید این را هم داشته باشید باید یک جلسه دیگری بگذاریم با همدیگر صحبت کنیم .

چرا جواب این سخن‌ها و تهدیدها محکم داده نمی‌شود ؟ شما جواب ندهید. اما مردم دشمن اصلی‌شان را و دشمنی‌های او را فراموش نمی‌کنند .با صلابت و قدرت پاسخ او را می‌دهند. شما تلاش می‌کنید که این شعار را از ما بگیرید .اما این را بدانید که این شعار تا زمانی که آمریکا آمریکاست این شعار باقی است. که مرگ بر آمریکا. بیایید از آمریکا دل  بکنید .آمریکا شیطان است. شیطان تلاش می‌کند که اسیر بگیرد او اصلاً نمی‌خواهد که بکشد و از بین ببرد .شیطان این طور است. بنای او بر سلطه است.

شیطان معروف یعنی همان حارث یا ابلیس او هم همین کار را می‌کند. تلاش می‌کند که ما را زخمی کند و بعد اسیر کند. اسیرمان که کرد می‌گوید دروغ بگو. اینجا غیبت کن .اینجا تهمت بزن. اینجا فحش بده .چون دیگر اسیریم و اسیر به دست مالکش عمل می‌کند  .این شیطان بیرونی هم تلاشش بر اسارت ماست او ملت ایران را تحت سلطه می‌خواهد .شاید اهمیتی هم به این پیشرفت‌هایی که ما داریم ندهد .ما پیشرفت‌های زیادی کردیم اما شاید برای او این‌ها زیاد اهمیت نداشته باشد .کاری او را ناراحت نکند. آن چیزی که او را ناراحت می‌کند استقلال ماست. چون گوش به فرمان او نیستیم .

می‌گوید انتخابات در ایران دموکراتیک برگزار نمی‌شود. چون طبق نظر او عمل نمی‌کنیم.  بعد آن موقع راجع به رژیم آل سعود این سگ تعلیم دیده که به دستور اربابش هرچند وقت یکبار دمی تکان می‌دهد و پارس میکند که عن قریب پاچه ارباب خودش را هم گاز خواهد گرفت در آنجا هیچ چیزی به عنوان دموکراسی وجود ندارد هیچ اِلِمانی به قول آقایان از دموکراسی در آنجا وجود ندارد با او کاری ندارند. در شورای همکاری کشورهای اسلامی دیدید که این سگ آنجا چگونه پارس کرد.

شما در بیانات رهبری که چند روز قبل با دانش‌آموزان داشتند ملاحظه فرمودید قطعاً, که ایشان بیان کردند در مقابل انقلاب اسلامی جبهه دشمن که جبهه استکبار است و محورش آمریکا و رژیم غاصب است چند چیز را آنها هدف گرفتند که به بعضی از آن‌ها من‌جمله استقلال کشور اشاره کردند. همین بیانات را اگر مردم دولت و مسئولین دقت کنند و هر قشری به وظایف خودش عمل کند همه مشکلات به تدریج حل می‌شود. مباحث ایشان راجع به اقتصاد مقاومتی اگر نصب العین مسئولین قرار بگیرد و عملیاتی شود خیلی زود اثر آن دیده خواهد شد.

بحث راجع به انتقال فناوری داخلی و عدم تضعیف تولیدات داخلی خیلی مهم است. الان صادرات و وارداتی انجام می‌گیرد .آیا فناوری این مبادلات هم داخل کشور می‌شود ؟ قراردادهایی با کمپانی‌های ماشین‌های آمریکایی اخیراً بسته شده است. آیا فناوری آن ماشین‌ها وارد شده یاد خود ماشین را می‌خواهند وارد کنند ؟ یک وقت عرض کردم کشوری مثل ایران که با مهندسی معکوس می‌تواند پهباد آمریکایی را دوباره جوری بسازد که خود آمریکایی تشخیص ندهد که کدامش برای خودش بود نمی‌تواند ماشین بسازد ؟

بحثی را که راجع به صنایع کوچک و متوسط داشتند که ۶۰ درصد اینها خوابیده است باید احیا شود باید راه‌اندازی شود اگر اهمیت داده شود اشتغال ایجاد می‌شود .زمینه این امور در استان ما هم خیلی فراهم است. الحمدالله شنیدم که قرارگاه اقتصاد مقاومتی در استان شروع به فعالیت کرده است تحت نظارت استاندار محترم. امیدواریم در آینده شاهد آثار فراوان و رشد در مسائل مختلف اقتصادی در استان باشیم. فعلاً منتظر می‌مانیم تا ببینیم خبرهای خوش کی به گوش می‌رسد .

رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان تأکید کردند که دشمن به فکر جوانان است و برنامه دارد. این وظیفه تمام کسانی که توان دارند و لوازم کار در اختیار آن‌ها هست را سنگین می‌کند .این آقایان چه کار کردند در مقابل دشمن ؟متأسفانه در این سال‌ها منفعلانه برخورد شده .یعنی او یک سیلی زده ما منتظر شدیم که ببینیم می‌توانیم جواب بدهیم یا نه .در صورتی که باید در این جبهه پیشرو بود . برنامه داشت و فکر داشت و کار داشت. متولیان فرهنگی باید پاسخ گوی مشکلات فکری و رفتاری جوان‌ها باشند. این طور نیست که بگویند ما مسئول بودیم تمام شد رفت. باید برای پرورش جوانان انقلابی و مصمم و دارای فکر و اندیشه هوشیار و بصیر پویا و فداکار و شجاع و انقلابی کار کرد.

خیلی هم دیر شده است که خود جوان هم البته باید حواسش باشد. خودشان به فکر خودشان باشند. در دوران اول انقلاب کسی نبود که این کارها را انجام بدهد .خود آن عزیزان و جوانان خودشان به داد خودشان رسیدند و خودشان را شناختند که باید چه کار کند. فرماندهان لشکرها در دوران دفاع مقدس سنهایشان همین سن هایی بود که الان شاید کارهای عادی را هم به زحمت انجام دهد. ۲۰ ساله ۱۹ ساله ۱۰ هزار نفر را اداره می‌کرد. الان بعضی از این جوانان  ۵ نفر را اگر ببرد یکی از آنها را گم میکند . پیرترین فرمانده جنگ محسن رضایی بود که فکر می‌کنم ۲۷ و ۲۸ سالش بود فرمانده سپاه بود فرمانده سپاه کل کشور .

اینها مهم است خود دوستان باید از این فرصت‌ها استفاده کنند و دنبال کنید و مطالبه کنید بخواهید. فرصت‌هایی برای ساخته شدن مثل همین اعتکاف و امثال ذلک را از دست ندهید. ماه رجب و ماه شعبان اینها زمان‌های خوبی است باید از دست ندهیم.

دو نکته دیگر را عرض کنم در این هفته روز شوراهای اسلامی شهر و روستا را هم داریم که یکی از دستورات دینی که خدای تعالی در قرآن کریم به آن اشاره فرموده شوراست. تأسیس شوراهای شهر و روستا زمینه خدمت به مردم را فراهم کرد. منشأ خدمات فراوانی در شهرها و روستاها شد. زحمات زیادی هم متحمل شدند و الان هم متحمل هستند  در سطح کشور. با این حال با مشکلاتی که دارند هنوز کارآمدی لازم را ندارد. باید یک سیستم نظارتی دقیق در کار شوراها نظارت داشته باشد که متأسفانه نیست. که اگر باشد از کارایی های بالاتری برخوردار میشوند. سلامت آنها تضمین می‌شود. یا چون با تصمیمات مالی فراوانی   سروکار دارند زمینه‌های فساد مالی و رانت‌خواری در آنها فراهم است. می‌بینید که هرچند وقت یکبار از گوشه و کنار کشور یکصدایی در می‌آید که گروهی را گرفتند که چند میلیاردی تخلف کردند. برای کارآمدی بیشتر لازم است که قوانین صحیحی ریخته شود. برخورد قانونی صحیحی با متخلف شود. برای این که کار شوراها قوی باشد باید با شدت و قوت با فساد مقابله کنند.

کار در شوراها باید به سمت تخصصی شدن پیش برود. اعضایی که انتخاب می‌شود حتماً از تخصص‌های اداره شهری برخوردار باشند. من ان شاءالله تذکر لازم را خواهم داد. سال آینده انتخابات شوراها خواهد بود. ما در بحث مجلس شورای اسلامی ورودی نکردیم. اعلام هم کرد که ورود نمی‌کنیم اما احتمال این را دارد که بعضی از ملاک‌ها و معیارهایی را در رابطه با شورای شهر بدهم.چون مسئله شورای شهر مهم است .مستقیماً با مردم و مسائل شهری سروکار دارد. احتمال قوی می‌دهم که روی این مسئله کار جدی‌تری انجام دهیم و دوستان از همین موقع‌ هم مواظبت رفتار و کارهایی را که دارند داشته باشند که احتمال بسیار قوی می‌دهم که ورودی فی الجمله داشته باشیم.

یکی از کارهای مهم شورا نظارت بر شهرداری‌ها است. شورای قوی شورایی است که با قوت تمام مفاسد داخلی و خارجی شهرداری‌ها را با آن برخورد کند. اجازه شروع هیچ فسادی را در محدوده خودش ندهد. رهبری یک بیانی دارند که بیانشان خیلی گویاست .ایشان فرمودند در داخل تشکیلات شهرداری با فساد مماشات نکنید آن را تکلیف شوراها کردند. باید شوراها در این مسئله دقت کنند. یعنی در آنجاها زمینه فساد موجود است. باید خوب و محکم در آن دقت شود.

بعضی جاها به ما خبر می‌رسد که می‌بینیم خدمت‌رسانی در آن منطقه ضعیف است. آب کم می‌شود و نارسایی می‌شود. مثلاً سال گذشته بعضی از مناطق خیلی بی آبی داشتند از مسئول بزرگوارش خواستیم البته قبل از اینکه از تریبون پخش شود  من معمولاً این آقایان را می‌خواهم با آنها صحبت می‌کنم مکرر در مکرر اینکه به تریبون می‌رسد و نغمه‌ای درمی‌آید این بعد از یک پروسه زمانی است که طی شده است این طور نیست که بالبداهه صبح بشنوم ظهر بگویم.

گفتیم که چرا انجا نارسایی است گفتند در این منطقه خانه‌هایی که برنامه‌ریزی شده که ساخته شود جمعیت باید فلان عدد باشد. اینها تخلف در ساخت و ساز داشتند. خانه چهار طبقه را هفت طبقه ساختند. بالتبع جمعیت زیاد شده است یکی دو تا هم نیست .یک مجموعه زیادی است. خدماتی که برای این شهر دیده شده خب دچار نارسایی می‌شود. آن آقایان را خواستیم یا گفتم که بپرسند که چرا شما این تخلف را کردید. بعد چیزهایی شنیده می‌شود که نمی‌دانم می‌شود گفت یا نمی‌شود گفت.

یکدفعه می‌بینید که مثلاً در یک منطقه‌ای اعضای شورای شهر برای آن که بعدا رأی بیاورند شهرداری‌ها را در مناطق خودشان تقسیم کردند. گفتند مثلاً من برای منطقه فلان هستم شما با شهرداری ان منطقه کاری نداشته باشید و سه تا نقطه. چه کسی باید به این نظارت کند؟ من از دادستان محترم استان که خیلی خوب و محکم و با دقت و با حمیت و صلابت که این امور را دنبال می‌کند و پیگیری می‌کند تا حالا هم مواردی که به ایشان عرض شده ایشان دنبال کردند می خواهم که بدون ملاحظه هیچ مسئله‌ای سیاست‌بازی و سیاست کاری و زد و بند و چه و چه. این موضوع را دستور کار خودشان قرار بدهند.

مسئله شوراهای شهر و شهرداری‌های استان همه اینها را در دستور کار خودشان قرار بدهند و پیگیری لازم را داشته باشند. البته تا قبل از اینکه بخواهند به کار من برسند اگر از کار بر کنارش نکنند اگر این طور نشود ان‌شاءالله که به این کار رسیدگی کنند. رهبری در یک بیان دیگری فرمودند نگذارید که به هیچ جای شهرداری فساد رخنه کند .این سخنان وظایف شورا را خیلی سنگین می‌کند. البته به شرط اینکه خود شورا دچار فساد نشود. آن وقت دیگر باید فاتحه شهر را خواند. کارهای مهمی بر عهده شورا و شهرداری است .

مهم‌ترین کار شورای شهر به خصوص در کلان شهر کرج توجه به مختصات شهر اسلامی است. می‌بینید که رعایت نمی‌شود. هر کجای شهر یک حکمی می‌کند. نظارت لازم است. کأن در ساخت و سازها و مبلمان شهری و مسائل مربوط به شهر نظارت لازم وجود ندارد. البته من در جلساتی که با عزیزان داشتیم نکاتی را تذکر دادم سعی دوستان هم در برطرف کردن مشکلات بوده واقعاً. چون گفتند و گزارش‌هایش هم آمده است. این وسط ها بالاخره یک اتفاقاتی هم می‌افتد. باید اهمیت بیشتری بدهند. بخصوص معماری اسلامی و شهرسازی مناسب با آن چیزی که مورد نظر اسلام است.

مهم‌ترین خدمت شورای شهر و شهرداری این است که ظاهر شهر را چشم‌نواز کنند. از تابلوهای شهری و مغازه‌ها و ادارات و اینها بگیرید تا نورپردازی در معابر و پل‌های عابر پیاده باید به این‌ها توجه کرد. فصل گرما و گرم شدن هوا پیش رو است و احتمال خطا در بعضی از افراد هم هست وظایف نیروی انتظامی در برخورد با مفاسد اجتماعی بحثی است که دیگر فرصت بیان است ان‌شاءالله در یک جلسه دیگر.

خدایا دین ما مملکت ما نوامیس ما قرآن ما حوزه‌های علمیه مراکز علمی و دانشگاهی نیروهای نظامی و انتظامی سربازان گمنام حضرت ولی عصر ارواحنا فداه مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب در پناه خودت مصون و محفوظ بدار . قلب ولیت حجت بن الحسن از ما راضی و خشنود بگردان فرجش نزدیک بگردان بر تاییدات رهبری بیفزا شر دشمنان به خودشان برگردان شهدا امام الشهدا گذشتگان این جمع غریق رحمت بیکرانت بفرما معلولین و مجروحین و مرضا شفای عاجل کرامت بفرما.

 

در انتشار این خبر سهیم باشید:

پاسخی بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر وبسایت امام جمعه کرج در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.