انتخاب ها، عامل تعیین کننده ی سرنوشت افراد
فضای مجازی
۳۰ مهر ۱۳۹۴

نماینده ولیفقیه در استان البرز در مراسم ششمین شب عزای اباعبدالله الحسین (ع) که در مصلی کرج برگزار شد به طرح بحث سبک زندگی امام حسین (ع) در واقعه عاشورا پرداختند.
آیتالله سید محمدمهدی حسینی همدانی با بیان اینکه نگاه به امام و جریانات پیرامونی ایشان ابعاد مختلفی دارد، اظهار داشتند: تاریخ زندگی امام در زمان پیامبر اکرم، امیرالمؤمنین، حضرت امام حسن مجتبی (ع) و امامت خودشان قبل و حین واقعه کربلا، هرکدام دارای یک مجموعه از معارف و دانستنیهاست که باید به شکل مجزا موردبررسی قرار گیرند.
ایشان با بیان اینکه انسان مختار آفریدهشده است و هیچکس نمیتواند این اختیار را نفی کند، خاطرنشان ساختند: انسان با اختیاری که به او دادهشده است یا راه حق را میپیماید و یا در مسیر “شر” سیر میکند و آیات بسیاری از قرآن کریم نیز به این اختیاری بودن اعمال و رسیدن نتیجه آنها به خود شخص در دنیا و آخرت اشاره دارند.
ایشان با اشاره به اینکه در کربلا نیز همه با اختیار برای خود صلاح و فلاح و یا شقاوت و بدبختی را انتخاب کردند، بیان داشتند: بهطورکلی در نهضت عاشورا همهی این وقایع نتیجه انتخابهای مختلف افراد و اشخاص بود و این انتخابها را میتوان شاخص سبک زندگی افراد مختلف دانست.
امامجمعه کرج با بیان اینکه فرهنگ عاشورایی نتیجه انتخاب امام حسین (ع) و سبک زندگی حسینی است، خاطرنشان ساختند: حضرت میتوانستند بین شهادت و عافیت دنیایی یکی را انتخاب کنند، در مکه حاکم شهر برای حضرت از طرف یزید اماننامه گرفت ولی امام با رد این اماننامه بیان داشتند:” بهترین امان، امان الهی است.” و تربیتیافتگان آن حضرت نیز با این سبک زندگی و انتخاب آشنا بودند؛ همانجا که میبینیم ابوالفضل (ع) نیز با همین پاسخ، اماننامه شمر ملعون را رد میکند.
ایشان یادآور شدند: انتخابهای زهیر و حر و سایر یاران امام (ع) رقم زنندهی سرنوشت آنها بود و ایشان را به این مقام رفیع رساند؛ در طرف مقابل نیز عمر سعد و عبیدالله حر جعفی و طرمّاح و مشرقی با انتخاب خود به نگونبختی خود دچار شدند.
ایشان با بیان اینکه انتخاب، آزمون الهی برای آزمایش صدق انسانهاست، ادامه دادند: قرآن با صراحت اعلام میکند که خداوند مسلمانان و مؤمنین را با آزمونهای کوچک و بزرگ میآزماید و شاخصترین این آزمونها حادثهی کربلا واقعهی عاشوراست.
آیتالله حسینی همدانی با بیان اینکه تکتک وقایع کربلا برای بشر خواندنی و درسآموز است، به داستان برخوردهای مختلف افراد با این قضیه و امام حسین (ع) اشاره نموده و بیان داشتند: زهیر بن قین و عبدالله حر جعفر، هر دو با دعوت امام (ع) برای انتخاب مسیر حق روبرو شدند ولی پاسخهای متفاوتی به این دعوت دادند و یکی مسیر رستگاری و دیگری مسیر دنیا را انتخاب نمودند.
ایشان ادامه دادند: بازگشت انتخابهای شخص به باورها و فضایی است که در آن پرورشیافته است و برای تغییر در ساختار جامعه هم دشمن روی تغییر باورها، پس آن تغییر افکار و در مرحله بعدی تغییر در رفتار جامعه سرمایهگذاری و برنامهریزی میکند.
ایشان افزودند: امروز هم دشمن با شبکههای مختلف ماهوارهای و یا در قالب تسنن آمریکایی و تشیع انگلیسی و روشهایی ازایندست، به دنبال تغییر در باورهای انقلابی و اعتقادات اسلامی مردم ایران است و اگر این باور که آمریکا دشمن اصلی ملت ایران است، از میانرود بهمرور رفتار و ساختار ما عوض میشود و دیگر نیازی به لشکرکشی برای تسخیر کشور نیست.
نماینده ولیفقیه در استان البرز با اشاره به تأثیر ظاهر و باطن انسان بر یکدیگر، این مسئله را از مباحث مهم بحث سبک زندگی دانسته و بیان داشتند: بهعنوانمثال محبت و معرفت دو مسئله درونیاند ولی در انجام دادن یا ندادن عباداتی مانند نماز شب یا مستحبات تأثیر مستقیم و غیرقابلانکاری دارند؛ پس حالات درونی انسان بر ظاهر او تأثیرگذارند و این دو باهم ارتباط محکمی دارند.
ایشان ادامه دادند: وقتی امام حسین (ع) در میدان جنگ بودند و شروع به موعظهی سپاهیان یزید مینمودند عدهای شروع به هلهله و سروصدا میکردند تا صدای امام به گوش کسی نرسد و ایشان در پاسخ این حرکت دشمن اظهار داشتند که “دلیل این رفتار شما این است که شکمهایتان از حرام پرشده است.”
ایشان افزودند: گرداوری مال حرام، به دست آوردن ثروت از راههای نامشروع و حرامخوری بر سبک زندگی انسان تأثیر مستقیم دارد؛ انسان را بندهی شیطان میکند و بهجایی میرساند که حتی حاضر نیست کلام حق ولی خدا را بشنود.
آیتالله حسینی همدانی تأکید کردند: اگر انسان تحت ولایت ولی خدا نباشد، همهی کسب او حرام است، حتی اگر بهظاهر هم از راه حرام کسب نشده باشد و به همین دلیل مردم کوفه در دل هوای یاری امام حسین (ع) را داشتند ولی شمشیرهایشان را آماده جنگ با حضرت (ع) مینمودند.
لینک کوتاه خبر: » http://emamjomekaraj.ir/?p=360