۱۴۰۳/۱۲/۲۴

سردبیر

نمایشگاه تربیتی و مجمع تخصصی استادیاران صالحین البرز

نمایشگاه تربیتی و مجمع تخصصی استادیاران صالحین البرز؛ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۳

جلسه مجمع استادیاران شبکه صالحین استان البرز به ریاست نماینده ولی فقیه در استان البرز و با حضور فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) و استادیاران نواحی مختلف شبکه صالحین برگزار شد.

🔹آیت‌الله حسینی همدانی: تغییر ذائقه‌ها نیازمند تحول در روش‌های انتقال مفاهیم دینی است

آیت‌الله سید محمد مهدی حسینی همدانی در آخرین جلسه استادیاران حلقه صالحین بسیج استان البرز، بر لزوم ارائه محتوای دینی مطابق با نیازهای نسل جوان و بهره‌گیری از ابزارهای نوین تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج آیت‌الله حسینی همدانی ضمن تأکید بر مسئولیت مربیان دینی در انتقال مفاهیم به مخاطبان، خواستار تغییر روش‌های سنتی با حفظ ارزش‌های اسلامی شد و استفاده از ابزارهای جدید را برای اثرگذاری بیشتر ضروری دانست.

آیت‌الله سید محمد مهدی حسینی همدانی گفت: امروز، تغییر ذائقه‌ها و شرایط نسل جوان ایجاب می‌کند که مربیان دینی از روش‌های نوین و خلاقانه برای انتقال مفاهیم بهره ببرند.

 وی افزود: ابزارهای سنتی دیگر پاسخگوی نیازهای نسل جوان نیست و باید راهکارهایی متناسب با سبک زندگی امروز طراحی شود.

وی تأکید کرد: مربیان دینی همچون طبیب جامعه هستند و باید بر اساس نیاز مخاطبان عمل کنند، اما در این مسیر نباید از اصول و احکام الهی فاصله بگیرند. وی تصریح کرد: مفاهیم دینی بر اساس فطرت انسانی طراحی شده‌اند و با ارائه صحیح مطابق فطرت، پذیرش این مفاهیم افزایش خواهد یافت.

وی گفت: ما وظیفه داریم در کنار حفظ ارزش‌ها، انگیزه لازم برای حضور نسل جدید در برنامه‌های دینی را ایجاد کنیم. ابزارهایی همچون اردوهای تفریحی و فعالیت‌های مشارکتی از جمله راهکارهایی است که تاثیر قابل‌توجهی در جذب مخاطبان داشته است.

وی افزود: تمام برنامه‌های فرهنگی و تربیتی باید بر اساس منویات و بیانات مقام معظم رهبری طراحی شوند. وی تأکید کرد: رهنمودهای رهبری، نقشه‌ راهی برای حل مشکلات جامعه و تقویت ارزش‌های دینی است و باید به عنوان محور اصلی فعالیت‌های تربیتی مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه این جلسه ، سردار علیرضا حیدرنیا، فرمانده سپاه امام حسن مجتبی استان البرز، در سخنانی به موضوع تغییر ذائقه‌ها در میان نسل جوان اشاره کرد و اظهار داشت که این مسئله باید به‌عنوان چالشی جدی در برنامه‌های تربیتی در نظر گرفته شود.

 وی بر لزوم آموزش مربیان و تشکیل زیرساخت‌های لازم از طریق شبکه تربیتی صالحین تأکید کرد و افزود: «نسل امروز هیجان‌محور است و نیاز دارد که محتواهای دینی به‌گونه‌ای ارائه شود که ضمن جذابیت، ارتباط عمیق‌تری نیز ایجاد کند.»

وی همچنین بر نقش اردوهای فرهنگی و راهیان نور در تقویت باورهای دینی تأکید کرد و گفت: «این برنامه‌ها تاثیر بسزایی در ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی داشته‌اند و باید با گسترش و تنوع بیشتر مورد توجه قرار گیرند.» سردار حیدرنیا افزود: تهیه ابزارها و امکانات مناسب برای برنامه‌های تربیتی از نیازهای مهم شبکه تربیتی بسیج است و باید در اولویت باشد.

فرمانده سپاه امام حسن مجتبی استان البرز در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: «برای جذب نسل جوان باید از ابزارهای نوین مانند نرم‌افزارهای تولید محتوا یا روش‌های ساده ولی اثربخش استفاده کنیم و به‌جای روش‌های قدیمی، از تکنیک‌های مدرن بهره ببریم.» وی همچنین ایجاد انگیزه و طراحی چالش‌های مناسب را از مهم‌ترین راهکارها برای همراه‌سازی نسل جوان دانست و اظهار داشت: «بسیج باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خود، در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی محیط‌زیستی نیز نقش‌آفرینی کند.»

در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام اقبالی معاون تعلیم و تربیت سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز، گزارشی از فعالیت‌های این بخش ارائه کرده و گفت: «دوره‌های آموزشی “دانا” و “توانا” با مشارکت گسترده مربیان و کارشناسان، به موفقیت رسیده و تاکنون بیش از ۳۱۶۰ نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند.»

 وی افزود: «برگزاری مسابقات قرآنی با حضور بیش از ۱۲ هزار نفر در ۱۰۱ پایگاه استان انجام شده و این مسابقات گام مهمی در توسعه فعالیت‌های دینی و قرآنی بوده است.»

وی همچنین با اشاره به ایجاد مراکز قرآن و برنامه‌ریزی برای توسعه آن‌ها، گفت: «تلاش‌هایی انجام شده تا با بهره‌گیری از زیرساخت‌های موجود، فعالیت‌های قرآنی تقویت شود و این روند به مرحله مطلوبی برسد.» وی افزود: «در قالب برنامه‌های تربیتی، اعتکاف‌های امسال با حضور ۱۲ هزار نفر برگزار شد که برخی از این برنامه‌ها بسیار فاخر و موثر بودند.»

حجت الاسلام اقبالی ادامه داد: «در بحث اوقات فراغت نوجوانان صالحین، فعالیت‌های تابستانی در ۶۸۲ پایگاه اجرا شد که استقبال قابل توجهی از سوی خانواده‌ها و نوجوانان به همراه داشت.»

 وی تأکید کرد: «برنامه‌های شبکه حلقه‌های صالحین با نظارت مربیان تربیتی و تمرکز بر شیوه‌های مناسب انتقال محتوا انجام شده است و این برنامه‌ها باعث ارتباط بیشتر مربیان با مخاطبان شده است.»

نگارخانه